• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    FERRYH: nevím jak snipping tool, ale text to speech v Edge má Češtinu zmáknutou
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    FERRYH: Zatim nemam vyzkouseny.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OVERWATCH: nakolik bezchybne to pracuje s cestinou? jestli teda vubec...
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    How the Snipping Tool on Windows Made OCR Easier Than Ever - HANDS ON tek
    https://handsontek.net/snipping-tool-windows-made-ocr-easier-ever/
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Vite, ze ve Windows 11 ve Snipping tool (Vystrizky) funguje OCR (prevod textu z obrazku do txt). Vyborny a uzitecny.
    PES
    PES --- ---
    NAVARA: tak ono již připojení na HA-Cloud je svým způsobem jisté riziko (stačí, když někdo nabourá HA-Cloud)...
    LACIF
    LACIF --- ---
    GIOMIKY: Normalne jsem teď dostal schyzu, ze me stalkujes a vejdes do kazdy diskuze, kterou sleduju a znicis ji.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Fungovaly.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    S láskou vzpomínám na nízkoúrovňové rutiny, které mi přepínali DOS Textový režim do VGA režimu.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    L4MA: Naopak Preview Beta je můj koníček. Miluju nekonečné restarty, zamrzání a mizení dat.
    L4MA
    L4MA --- ---
    GIOMIKY: aha, tak to je cas na downgrade.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    L4MA: Že Windows 3.11 tolik problémů neměly. A nešmírovaly mi každej klik. A hlavně, nefotily mi každou vteřinu obrazovku, aby mi potom ve start menu nabídli burgera.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GULOGULO:
    HA je na vnitřní síti, ven přes HA-Cloud (tj. jak můj mobil, tak HA krabička se obojí připojují ven, dovnitř není žádný otevřený port),
    Steinberg ke své USB UR12 žádnou appku nedodal,
    Zamkne, ale až po čase a někdy chci prostě dříve, chci mít jistotu že jsem to zamkl, chci nechat něco doběhnout,… Nevypne se nikdy.
    Android vs iPhone rovnou přeskočím.
    L4MA
    L4MA --- ---
    GIOMIKY: a co jeste ti naseptavaj hlasy v tvy hlave? Windows related, samozrejme.
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    NAVARA: heh, tak nevím, pokud nechci dělat díru - tak VPN a ideálně vlastní VPN server
    Už jen že píšeš o HA - každému co jsem s HA pomáhal - z venčí jedině VPN, HA na vlastní síti
    Ovládání hudby ? Tak já osobně používám aplikace co nabízí výrobce, přičemž veškeré audio/video mám opět na samostatné síti.
    Zamknout PC dálkově ? Nezlob se - zamkne se po nějaké době samo, i uspí případně vypne. Tohle je opravdu zbytečnost, a ještě používat Androjdí APP - proč pak mluvit o nějaké bezpečnosti ?
    Ale každý má jiné požadavky, hlavně na bezpečnost
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    IMOLOL: Zajímá mě jenom to, že je to porušení GDPR a v Evropě to bude zakázaný.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    IMOLOL: Spíš seš mlíko, který neví, co mele.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    NAVARA: to samozřejmě umí taky, ale zárověň ti umožní to co chceš, aniž bys musel na plochu :

NAVARA
    NAVARA --- ---
    MAWERICK: Nn, čistě lenost se zvedat z gauče pro music controls a lehká automatizace (HA) pro to zamykání/shutdown v případě kdy odejdu od baráku a comp je odemčen, čekám dole na kurýra déle než krátce, etc. Současně tím nechci otevírat díru umožňující plný přístup k PC (*Viewers).

LOPIK: To vypadá dobře, otestuji. Díky.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    NAVARA: mozna spois jaky je usecase? ovladani nejakeho HTPC?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    IMOLOL: Mám na mysli něco lehčího - pár tlačítek, nějaký mapping. Tohle už vypadá na full-blown desktop control ala TeamViewer?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam