• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já bych osobně šel aplikaci po aplikaci, našel si kam si to ukládá nastavení a to tam pak zpátky po instalaci narval. Ve výsledku zjistíš, že je důležitých stejně jen pár věcí jako FTPka, kde máš nastavený nějaký servery nebo tak. Jestli chvátáš, tak si udělej zálohu dokumentů, appdata, možná i c:/programdata, registrů a pak se v tom můžeš nimrat. Do program files už by nic co vyšlo na win 7 a později nemělo ukládat, ale taky se občas najdou..

Je to fakt mission impossible - i když ty nastavení přeneseš třeba nějakou migrací profilu, tak ti to nová instalace často přemázne do defaultu.
    PES
    PES --- ---
    EVILMIND: Jasně, tohle jsem bral jako nepravděpodobnou možnost, protože to znamená vysoce flexibilní aplikace s definičním souborem, která

- musí mít up-to-date definici
    - musí (ideálně) umět detekovat nainstalované aplikace a jejich verze
    - umět dle definic vytáhnout všechna data a nastavení (ideálně i S/N, registrační a aktivační klíče)
    - umět totéž pak automaticky nainstalovat (i když i na to jsou jiné aplikace)
    - umět všechno registrovat/aktivovat/obnovit

Zdá se mi to jako celkem dost mission-impossible , ale možná s komunitní podporou tvorby těch definic pro jednotlivé softy by to nějak fungovat mohlo...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOPS: hele tohle ja preci vim, nejsem uplne bfu, delam v IT 28 let :) a je mi jasny, ze sofistikovanejsi softy to nezazalohuje, ale takovy veci jako ftp klienta, davinci, photoshop, gamesy atd, ruzny drobny tools atd by v pohode mohlo. Az budu doma tak to testnu, jestli to klapne, tak se pak podelim
    JOPS
    JOPS --- ---
    EVILMIND: jo, takhle nejak jsem si to predstavoval, ze bude seznam aplikaci.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    JOPS: to je jednoduchý, prostě ten program musí mít seznam "nejpoužívanějších" aplikací, a pro každou mít extra konfiguraci.

CloneApp třeba podporuje tyhle:
    CloneApp/docs/supported-apps.md at master · builtbybel/CloneApp · GitHub
    https://github.com/builtbybel/CloneApp/blob/master/docs/supported-apps.md

Komercni programy co delaji totez vetsinou ten seznam radši ani neuvadeji (nebo jsem ho pro Todo PCTrans nenasel proste), takze tipuju na tom budou spíš hůř než líp.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JOPS: Ještě si zapoměl na "roaming" profily. Je toho hodně a nejlepší je dle mého způsob, že monitoruješ ten program co udělá za změny a to pak vezmeš jako zálohu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    DRAGON: tak to se podel, protoze kazdej soft to uklada jinde, jeden to ma v uzivatelskem profilu, jeden ve verejnem, dalsi v registrech, nektere to ukladaji do ini souboru ve slozce dokumenty, dalsi to pere primo do slozky v program files.

Hod to sem ten nazev, rad se podivam a rozhodne se ti smat nebudu a priznam se, ze me ani nenapadlo neco takoveho hledat :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Tak ja to testnu za vas a dam vedet, jak sem pohorel (tipuju, dle vasich reakci ;)) poradil mi to kamarad, ze tim zalohuje nastaveni aplikaci, tak treba to pujde. Dam vedet.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DRAGON: Hodně štěstí. Korektně jsem to neviděl dělat žádný soft. Některé pokusy částečně.
    PES
    PES --- ---
    DRAGON: fakt nevěřím v soft, který by zvládl korektně přenést a zaregistrovat všechno (bordel z registrů, kam si ten který SW píše kde co, bordel z User\AppData , bordel z UserProfile , bordel z ProgramData)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    DRAGON: a jak se jmenuje? ceka me to taky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Dik za vysmech :)) ja uz si na to soft nasel, dela to presne to, co sem chtel :)
    PES
    PES --- ---
    DRAGON: naivko, nejblíže tomu má image disku po nainstalování Win, aplikací a všech aktualizací (což bohužel dost rychle zastarává) a uživatelských dat "vedle"...
    ...pak lze obnovit z image. Avšak problém je s aktualizací těch image, aby to bylo vždy aktuální.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    DRAGON: Sweet summer child :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: Ne :) Dokonce ani seznam aplikací není jenom jeden. Natožpak jejich konfigurace, kterou si každá app řeší jak se jí zachce. A to ani nemluvím o licencích, co je potřeba různě de/re/aktivovat.
    Pokud toho používáš více (3D tisk, fotky,…), tak je to tak na dva dny prokládané poflakováním nebo několik hodin intenzivní - a často plně manuální - činnosti. Vyzkoušeno minulý týden při clean installu win11 (na stroj, kde předtím byly win10).

Pokud si jednorožec, co používá pouze cloudové Office, tak to máš za půlhodinu. Ale to by ses tu neptal :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, pls, tusi nekdo, jestli existuje nejakej soft, kterej pustim pred reinstalaci windows (10) a ono mi to ukaze vsechny nainstalovany aplikace a nabidne mi to, ze to zazalohuje jejich nastaveni? S tim ze pak udelam clean instalaci woken, nainstaluju znovu ty aplikace a zrestoruju touhle appkou jejich konfiguraci a nastaveni?
    diky
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    já mám na (testovacích) serverech naštěstí vypnuté updaty z konkrétních verzí nahoru (potřebuju konkrétní verze), ale teda hrklo ve mně nehezky, když si vzpomenu, jaký byl oser to celé nastavit
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    DELVIT: phew. Heimdal taky použiváme, ale naštěstí ne pro patching.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    x.com
    https://x.com/RetroTechChris/status/1856055128131768754

Windows 3.11 for Workgroups at 1200x1600. Just think about how productive we could have been! All of these apps are open and easy to read on the right size monitor! The S3 Savage 4 video card has the right drivers to make it possible too!

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DELVIT: TOOMIX: jen si musím dát pozor na formátování disku, protože to nastavuje sektory tak, že se na tom nedá rozběhnout MSSQL Server

Troubleshooting operating system disk sector size greater than 4 KB - SQL Server | Microsoft Learn
    https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/sql/database-engine/database-file-operations/troubleshoot-os-4kb-disk-sector-size

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam