• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MICKK
    MICKK --- ---
    TOOMIX: radši bez aktualizací nebo ti firma zaplatí prodloužen updaty?

PES: na stanici co není v doméně?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Zrovna před týdnem přišel náš firemní IT, že bych měl ty desítky upgradovat. Nasrat hoši, zatím nasrat...

Dejte si pozor na říjnovou aktualizaci Windows 11. Umí znefunkčnit klávesnici i myš - Cnews.cz
    https://www.cnews.cz/clanky/dejte-si-pozor-na-rijnovou-aktualizaci-windows-11-umi-znefunkcnit-klavesnici-i-mys/
    PES
    PES --- ---
    MICKK: záleží jak kde

Administrators
    Users
    Guests
    Power Users
    Network Configuration Operators
    Authenticated Users
    Remote Desktop Users
    MICKK
    MICKK --- ---
    PES: a co reálné za lokální skupiny používáš?
    PES
    PES --- ---
    LOPIK: Home edice mají vykostěné skupiny uživatelů pro Lokální účet prakticky jen na Administrators, Users a Guests a nic mezi tím... (a nedají se přidat pochopitelně do Domény)
    MICKK
    MICKK --- ---
    PRAASHEK: klidně si tam můžeš ten online účet přidat ex post
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PRAASHEK: To už je tam snad od sedmiček, možná i dřív.. Viděl jsem s tím problémy, kdy se v tom někdo vrtal nebo něco špatně zaregistroval ve firemním prostředí - O365 přiřadil k "domácímu" účtu a nešlo to už pak bez smazání celýho profilu vůbec vrátit. Nějak nám kvůli tomu blbli i MS Hello, ale už si nevzpomenu na detaily..
    estli neprovozuješ nic od MS (xbox, officy, teams atd) a nemáš to v doméně tak si s tím třeba hraj, já se od toho držím osobně radši dál.

S lokálníma účtama to nemá nic společnýho, ty by měli jít vytvořit ve všech win, jen Home edice nemývali ten lusrmgr.msc, což je grafický prostředí pro správu uživatelům, ale přes "net user..." by to mělo jít všude (nebo si tam přidáš ten lusrmgr.msc )
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MICKK: takže pokud mám domácí PC které používám pouze jako jediný uživatel, tak ten "firemní" typ má výhodu v možnosti lokálního účtu ale jinak nemá žádné zádrhele které by oproti typu "osobní použití" chyběly nebo vadily?
    MICKK
    MICKK --- ---
    PRAASHEK: osobní použití je soukromý online účet, pracovní je firemní online účet/doménový účet nebo lokální účet:

PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //+ mě teď hlavně zajímá, co to potom znamená pro uživatele, když zvolí jedno nebo druhé
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KOZZINA: myslel jsem to tak, jestli byl nějaký ekvivalent tohoto (nebo přímo toto) i ve win 10. nikdy jsem si toho nevšiml :)
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    PRAASHEK: Tydle polozky pri prvotni tvorbe uctu tam jsou uz delsi dobu, pokud se nepletu (u Pro verze).
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //zatím jsem je nikam neinstaloval, a taky jsem tu nový
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KOZZINA: osobní/firemní použití jsou nějaké nové volitelné položky u W11?
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    Lokální účty při instalaci Windows 11 tvořit nebudete a přeskakovat nastavení také ne, vzkazuje Microsoft – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/lokalni-ucty-pri-instalaci-windows-11-tvorit-nebudete-a-preskakovat-nastaveni-take-ne-vzkazuje-microsoft/sc-3-a-237518/default.aspx

V oficiálních požadavcích stojí, že Jedenáctky pro dokončení instalace vyžadují připojení k internetu a že přihlášení k účtu Microsoft je povinné.

Specifikace a systémové požadavky pro Windows 11 | Microsoft Windows
    https://www.microsoft.com/cs-cz/windows/windows-11-specifications?r=1

Windows 11 Pro pro osobní použití a Windows 11 Home vyžadují při prvním nastavení zařízení připojení k internetu a účet Microsoft.

Ocividne ma autor toho zavadejiciho clanku problem chapat psany text, na ktery sam odkazuje. U Windows 11 Pro jde stale naklikat lokalni ucet pri instalaci (povinnost online uctu je jen pri vyberu "osobni pouziti", pro lokalni ucet staci vybrat "firemni pouziti"), u Windows 11 Home mi stale funguje trik s "start ms-cxh:localonly". To vse overeno s nejnovejsim instalacnim ISO 25H2.
    BAT
    BAT --- ---
    MAWERICK: NEKTERE z tech debloateru jsou open source, nektere nejsou, a najde se urcite i dost falesnych programku.
    Nehlede na to, i ty "legit" jsou surface pro nejaky podraz na BFU, ktery by vubec nemusel existovat (nemusim rozvadet, jak jednoduche muze byt BFU podsunout zly odkaz, a ze BFU casto stahne a spusti kde co, a ze BFU tyhle utilitky pouzivaji take).

Krome toho treba ten (asi nejpopularnejsi) WinUtil, obsahuje ps1 skripty o objemu pres 450 KB.
    Ja urcite nemam cas si ty desetitisice radku projit a ujistit se, ze tam neni zadny problem.
    Nepochybuju, ze drtiva vetsina lidi je na tom stejne.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    BAT: Většina debloateru jsou jen skripty v powershellu... 100% trasnparentni a čitelné...

A neboj... Sragory co nepotřebuješ ti dneska nacpe I Ubuntu nebo Debian (třeba)...

Je to špatně? Jo. Ale bohužel to tak je
    BAT
    BAT --- ---
    Ja vzdy zasnu nad tim, kolik se najde lidi kteri chovani MS obhajuji.

No a co, ze je to plne spyware a sragor co nepotrebujes?
    Dyt si muzes stahnout nejaky neoficialni debloater, dat mu totalni kontrolu nad tvym kompem, a pak vetsinu veci zakazat, neco dokonce i odinstalovat!

Clovek, ktery na vyse uvedenem nevidi nic spatne, je bud ignorant, nebo hloupy idiot, nebo lhar, a nebo libovolna kombinace techto tri kategorii.
    BAT
    BAT --- ---
    IMOLOL: ze chce MS "zariznout desitky" tu zatim tvrdis jen ty, ale ja s tebou souhlasim.
    Samozrejme, ze to MS chce, protoze MS chce aby co nejvic lidi preslo na W11.

Jestli v tom smeru MS neco udela, to je jina vec... oh wait... uz udelal, vetsi casti sveta zariznul updaty na W10.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PES: Přitom půlka těch dotazů nemá na desktopu smysl a moc dobře ví, že neinstalují na laptop/tablet a stejně se na to ptají…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam