• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    BAT: Timdle PS scriptem zjistis aspon kdy bylo nastaveni sluzby naposledy zmeneno. Zjistit kdo/co uz je slozitejsi a jestli nemas sysmon logy z dane doby, tak to bude asi nedohledatelne.

Add-Type @"
    using System; using System.Text; using System.Runtime.InteropServices;
    public class RegTime {
      [DllImport("advapi32.dll", CharSet=CharSet.Unicode)]
      public static extern int RegQueryInfoKey(
        Microsoft.Win32.SafeHandles.SafeRegistryHandle hKey, StringBuilder cls, ref uint cbCls,
        IntPtr rsv, out uint sub, out uint maxSub, out uint maxCls, out uint vals,
        out uint maxValName, out uint maxVal, out uint secDesc, out long lastWrite);
    }
    "@
    $k = [Microsoft.Win32.Registry]::LocalMachine.OpenSubKey('SYSTEM\CurrentControlSet\Services\dcsvc')
    $cb=[uint32]1024; $sb=[Text.StringBuilder]::new(1024); $t=0L
    $n=0u;[void][RegTime]::RegQueryInfoKey($k.Handle,$sb,[ref]$cb,[IntPtr]::Zero,[ref]$n,[ref]$n,[ref]$n,[ref]$n,[ref]$n,[ref]$n,[ref]$n,[ref]$t)
    [DateTime]::FromFileTime($t).ToLocalTime()
    BAT
    BAT --- ---
    LOPIK: jj, me ted trapi hlavne to, ze jsem ji najednou pristihl bezet, prestoze byla uz kdysi nastavena na Disabled.
    Ale aspon uz neni zahadou kde se vzala - byla tam "porad" (viz. BAT), jen jsem si ji ja nepamatoval.
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: A musim se opravit, ted jsem koukal do backupu, a ta sluzba tam (asi neprekvapive) davno byla.
    Ale neco v nedavne dobe zmenilo jeji start z Disabled zpet na Manual/t - rad bych vedel co to bylo, ale to uz s odstupem casu asi nezjistim.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BAT: Podle všeho je to součást intunu pro konfiguraci koncových stanic - oni to tam tlačej, jestli jde o domácí PC, tak to můžeš klidně vypnout resp. zakázat a nic se nestane.
    BAT
    BAT --- ---
    L4MA: kvuli SW kterej mi pod linuxem nefunguje.

IMOLOL: prave ze ani jedno z toho, proto je to tak podezrely.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAT: máš ten kompjůtr v doméně, nebo spravovanej intune? Jestli ne, tak to nemusí bežet.
    L4MA
    L4MA --- ---
    BAT: proc clovek jako ty, kterej nenavidi MS a resi takovyhle hovna, pouziva 11 let starej system, kde se jen odkliknutim euly zrikas uplne vsech prav a rucis vlastni babickou? proc si nesestavis vlastni unix-like system, kde budes mit vse absolutne pod kontrolou?
    neprudim, ptam se vazne, dyt ti porad jen hazej klacky pod nohy.
    BAT
    BAT --- ---
    Vi nekdo co je zas za prasecinu "Declared Configuration(DC) service"? (Windows 10)
    (Zajima me jestli nekdo skutecne vite co VSECHNO ta vec dela. Zadat ten nazev do googlu jinak umim taky)

Za cely ty leta co jsem na W10, jsem tuhle sluzbu na mem kompu nikdy nevidel - a minimalne pred tydnem tam urcite nebyla (nebo snad nebyla "videt"? nebo se snad jmenovala jinak?).
    A ted ji tam najednou mam - a to nebyla zadna zmena konfigurace, ani zadny update.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: Ale také 200k za kazeťák :)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DRAGON: Jeste pred rokem a neco jsem kupoval 6-diskovou NASku za 10k a 8TB SSD po 8k Kč… vymenil vetracky za Noctua a je to fakt neslysny… uz to nepotrebuju, je to vypnuty, ale jeste zkusim pockat a treba to casem pujde vymenit za garsonku za Prahou :-D

https://www.alza.cz/synology-ds620slim-d5776669.htm
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PES: lol
    "Teams build images with everything. Development tools. Debugging tools. Documentation. All of this gets shipped to production."

ohani se tam rozdily mezi kernely/systemy a pak vytahnou "Native applications are more portable." ...jo, hodne stesti kdyz je pak potreba mezi 2 aplikacemi vyresit glibc dependencies

a kdyz uz jsi vytahl docker v thredu o windows
    GitHub - dockur/windows: Windows inside a Docker container. · GitHub
    https://github.com/dockur/windows
    PES
    PES --- ---
    Reddit - Please wait for verification
    https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/1ugdc9n/microsoft_quietly_extends_windows_10s_extra/

Windows 10's ESU program has been quietly extended by an extra year, now ending on October 12, 2027 instead of October 2026
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    OCTOPUSS: Banky a finanční instituce mají nějaký pravidla, kdy některá data musí být zálohovaný i 10 let. Pásky jsou na to bezkonkurenční a používají se hojně dál.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: Děkuji
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Tak samo záleží na tom co je uvnitř, ale obecně overhead není úplně zanedbatelný...
    ... někdo to už sepsal, takže bych jen nosil uhlí do Newcastlu.

Docker: When Containers Add Overhead Instead of Value | Taubyte Blog
    https://taubyte.com/blog/posts/docker-performance-fresser/
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: to docker tak žere zdroje? Přemýšlel jsem nad tím kvůli bezpečnosti...
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    QWWERTY:
    DRAGON: jako teď nastala (po dlouhé době opět) doba, kdy je třeba vydržet, nic nekupovat a maximálně vytěžit existující materiál a případné zásoby...

Zase je to šance dohnat věci nikoliv hrubým výkonem a místem/pamětí, ale lepším využívání toho co už je (fajn, tak prostě nebude na každou jednoúčelovou sračku jeden samostatný kontejner, nějaký Kubernetes apod., nebudou se "aplikace" dělat jako Electron balast a tak).
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OCTOPUSS: typicky long-term cold-storage backupy ... protoze ktere jine medium ti da 15 TB za 1500,- (LTO7)?
    ...jsem koukam zaspal, uz vyslo LTO 9 a 10 - 45 TB za 3000,-

https://zaznamova-media.heureka.cz/hp-lto-9-ultrium-45tb-rw-q2079a/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    QWWERTY: njn, taky zatim zustavam na DDR4, vlastne mi to vubec nevadi, ehm :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam