• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SEBIEN: Kterýho Járy? ;-)

    proč mi to nápadně připomíná to, co píše miss Andrýsová na svůj facebook o věcech veřejných?

    Ehm. dobrá, to je OT.

    óm nadsamec má stránky zde http://www.aurarelax.com/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZUZKAOU: znám člověka, co se stal Járovým následovatelem. Sice jsem s ním (tím mým známým) od tý doby sama nemluvila, ale má se vyjadřovat ve smyslu, že všichni, co Járu očerňují, mu nerozumí a křivdí mu a že ještě pochopíme, jak byl skvělej a věděl víc, než my.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FONTAIN: víš co - a za měsíc úplně odjinud uslyšíš, že Jára si nechává od své sestřičky posílat blondýnky do postele ;-)
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    ZUZKAOU: u mě šlo pouze o asociaci
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NARVAH: guru jára jaroslav dobeš óm nadsamec. Manipulativní šmejd, který si zařídil duchovní pasáky ženského pohlaví, co mu dodávají mladé blondýnky na sex a ještě mu za to platěj.

    Hledač je Něhoterapeut.


    Martin Jára zde nefiguruje ;-)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ZUZKAOU: kdo? ten dobeš? nebo martin jára?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NARVAH: Náhodou, tohle je jeden z těch poctivých hledačů. Jen je prostě šáhlej. Ale umí si přiznat, že po té co tak dva roky se plně něčemu oddá, že to vlatně může být i blbost a pak si najde zase něco jiného.

    NARVAH: filtruj v klubu o sektách. Kdomě Guru Jára taky Óm nadsamec (zcela seriozně si tak říká), civilním jménem Jaroslav Dobeš.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    FONTAIN: to bych potřeboval ;)
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    NARVAH: já jsem na něj úúúplně náhodou narazila už před pár lety...před nedávnem (pár měsíců) o něm vyšel článek v reflexu.....odháčkovávání z minulých vztahu.... no pecka :D
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    FONTAIN: guru martina járu? ;) jj, o gurum járovi sem slyšel nedávno.. má dobrý page ;)
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    NARVAH: mě to připomělo GURU JÁRU :D
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ZUZKAOU: jj.. učitelka chemie n.n.t.. pán bude asi pacient spíš: "Považuji se za duchovně zaměřeného introvertního intelektuála s kladným vztahem k ženám. Je mi 58 roků, měřím 188 cm, vážím 90 kg a jsem čistotný :-)." Myslím to bude nějaký perverzní nadržený esoterický pako.. tohle mě třeba děsí dosti..
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    ZUZKAOU: ups....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NARVAH: ženskou? To je zajímavý, já jsem takhle potkala chlapy, ženské se spíš vrhnou na nějaké ty ezo-ducho směry, protože to je levnější a snáze se shání klientela. Ehm, teda rozvíjí to duši.

    I když pravda Něhoterapeut má v anamnéze nějakou techniku, pak SUR a pak kdoví co.

    Něhoterapeut o sobě
    http://www.terapie-nehou.cz/nehoterapeut.php
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ZUZKAOU: já znám jenom jednu z výcviku a ta mě dost děsí.. ale věřím tomu, že sou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NARVAH: znám několik lidí co takhle dělaj a jsou docela dobří.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ZUZKAOU: myslím třeba matfyz nebo lidi co se věnujou nečemu technickýmu a ve vyšším věku je to žene mezi lidi zpátky a dou do výcviku a tak, to stejně většinou nedaj.. trocha se sami poléčej.. ale to je tak všechno..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ZUZKAOU: no.. holt dostat se z toho sémaškova model je velkej kumšt.. ale naši kluci chytrý ve vládě to zvládnou určitě.. nasadí tam nějakýho chytrolína dalšího a ten to dotáhne
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tyjo - chtěla jsem zkusit argumentovat, že pro zákon o sociálních službách to s tou psychoterapií je už definováno, tak proč vymýšlí něco jiného, ale vono to podle všeho tak není (jestli jen neumím hledat, tak sem s odkazem prosím). Nicméně mi přijde jako velký krok zpět zavřít psychoterapii jen do zdravotnického rámce. Čili - souhlasím s tím, jak to popsal Růžička.

    Ale teda pro ty příčetné chlápky s technickým vzděláním, co ve středním věku změní celé směřování, jdou do výcviku a začnou pak pracovat jako terapeuti mám dost slabost. Přijde mi to jako zajímavější cesta, než pět let na VŠ, pak trápení v předatestační přípravě někde v zapomenuté léčebně a pak teda štempl na to, že umím opravovat lidi, bez nějaké praxe mimo Systém.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NARVAH: no kdyby systém fungoval nějak normálně, tak ano. Jenže to by nesmělo být české zdravotnictví a VZP...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ZUZKAOU: to si nejsu jistej jestli s atestací dostaneš to zpátky na klientech přes pojišťovnu.. to leda potom, co si koupíš ambulanci za mega a tu klitentelu si zajištíš.. myslím to je na každým, kterou cestu si vybere.. psychoterapie by neměla bejt vázaná na zdravotnictví jedině.. jen by se to mělo vymezit.. a změnit zákony.. proč neinzerovat psychoterapii, když na to má člověk výcvik, vzdělání, proč poradenství.. o to go.. a taky o to, eliminovat jedince, co inzerují psychoterapii a vzdělání na to nemaj patřičný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam