• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    dik vsem za reakce :-)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    tak pod čarou
    psychoterapie je i o tom, že se člověk odhaluje a ověřuje si, že je to bezpečné, že může a nic se nestane, naopak ulevuje se...
    takže myslím, že rychlejší cesta je upřímnost....ono to ani pak nemá moc smysl...ale dá se pracovat s nevyřčeným, jak již bylo řečeno a dá se pracovat s neupřímností jako tématem, jak už taky bylo naznačeno :)))
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    MARLI_TARN: me prijde, ze uprimnost je vubec problematicky koncept. Uprimnost vuci komu? Vuci sobe - ano, tam je to asi dulezite, ale clovek je k sobe uprimny tak moc, jak umi byt. Typické je tvrzeni - neni uprimny/a sam k sobe. Ale vi o tom ten clovek, neni to jen pohled druhych, kteri vidi neco, co on/ona nevidi? Pak "byt uprimny sam k sobe muze byt cil, kteremu terapie pomaha.
    Jinym prikladem je uprimnost k druhym, jak taky chapu tvou otazku, kdy nebyt uprimny znamena neco vedome zatajovat. A pak je to asi fakt na zvazeni a na individualni situaci. Brani to, co zatajuju terapii? Je to pro to, co resim, vubec dulezite? Taky asi je dobry zamyslet se nad tim, proc s necim nechci ven. Je to o duvere v terapeuta, chci jeste pockat? atd... plus souhlas vesmes s tim, co bylo receno nize
    EVAD
    EVAD --- ---
    MARLI_TARN: pokud jsou veci, ktere jeste nemuzes / nechces rict, tak si je zkus zpracovat alespon v denniku sam pro sebe. mozna prijde cas pozdeji v terapii, kdyz budes svemu terapeutovi duverovat vic, a vratis se k tomu. a mozna se stane, ze pozdeji v terapii zjistis, ze ty utajene veci nemely takovy vyznam. do niceho se nenut.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MARLI_TARN: jak psal/a Ladywave, pokud pujde o informace ktere souvisi s tim na cem se pracuje, muze jejich neuvedeni nebo zkresleni ovlivnit vysledky. Da se pracovat s nevyrcenym (malo detailu o necem, nebo uplne tomu rikat treba zajmenem), da se odmitnuot cokoli rict, rict, nechci o tom mluvit. Myslim si ze je lepsi byt uprimny, ale ne vzdy je to asi uplne nezbytna podminka pro to, aby terapie mohla fungovat.
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s Gestaltem v Praze?
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    MARLI_TARN: k sobě jak jen to možné je:) ve skupině nevim moc dobrý zkušennosti s tím zatím nemám,ale asi by to tak mělo být...
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    MARLI_TARN: terapeut pracuje s informacemi, které mu poskytuješ, pokud poskytneš informace nepravdivé, tak s nimi pracuje a potažmo ti to nepomůže, nemá to moc význam. Psychoterapie je pro tebe, ale samozřejmě, že hovoříš jen o tom, o čem chceš, není podmínka, říci všechno...
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    je treba aby byl clovek pri terapii ve vsem uplne uprimnej, aby to fungovalo?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    EMMMA: na závislosti může bejt dobrej.. exuser.. jinak nevím
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    EVAD: diky. pokud by nekdo vedel, zajimalo by me i podrobneji (at uz dobry nebo spatny, a taky cena, co si uctuje a vzdelani, ktery ma.. nenasla jsem zadny jeho stranky)
    EVAD
    EVAD --- ---
    EMMMA: ja velmi dobre, ale iba z doslechu, nie osobne
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    mate prosim nekdo nejake zkusenosti/reference na terapeuta Dana Horynu? diky
    ILIANA
    ILIANA --- ---
    Zdravím,
    doufám, že si mohu dovolit malou pozvánku na studentskou mezinárodní konferenci, kterou pořádáme letos v červnu.



    Vážení, velevážení,
    dovolte nám, Vás pozvat na jedinečnou studentskou mezinárodní konferenci s názvem Prague Presents Psychology 2014.

    Konference se uskuteční 20.-21.6.2014 a jejím tématem budou nejnovější poznatky z oblasti psychologie, psychoterapie a sociální práce.

    V rámci konference si budete moci vyslechnout prezentace nejnovějších studentských výzkumů, zúčasnit se nejrůznějších workshopů, zajít na panelovou diskuzi s aktraktivním a diskuzi vzbuzujícím tématem Hodnoty vs. ceny (moderuje ekonom Tomáš Sedláček), nebo se budete moci dozvědět, na jakých projektech aktuálně pracují již vystudovaní magistři, doktoři, docenti a profesoři. A pokud by již vaše hlavy byly přeplněné nově nabytými informacemi, mohli byste si na chvilku odpočinout u nějakého tématického filmu.

    To a mnohem více pro Vás bude připraveno v krásném zámeckém areálu Ctěnice, který se nachází jen pár minut od metra „C“ Letňany a je dostupný v rámci MHD.

    Projekt Prague Presents Psychology vznikl v rámci výuky na Pražské vysoké škole psychosociálních studií. V současné době na něm dále spolupracují vídeňská univerzita Sigmunda Freuda (SFU), Univerzita Palackého v Olomouci, občanské sdružení MOTIVA a další partnerské univerzity v Evropě.

    Více informací naleznete na www.pvsps.cz/conference
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    SKATEMURAI: promin, že ti neodpovím na tvůj dotaz, ale i podle tvých předchozích přízpěvků, bych ti doporučovala aby ses méně zabýval sám sebou a více žil....aneb imho čím méně žiješ tím více strácíš...
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    DARJEEL: jojo, jako vedoucí mě to nevedl prakticky vůbec...a když sem si trvala alespon na třech konzultacích u něj kolem té dipl. tak mi pak řekl, že to semnou nebylo jednoduchý :DD ale budiž mu odpuštěno, mohla sem psát, co mě optavdu zajímalo:))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEBIEN: taky někdy píšu jako mongol, víme? .)

    joo, tak jeho přednášky byly takové rozvláčné :)
    LADYWAVE: já u něj psal bakalářku... ale je fakt, že jako vedoucí nic moc, neměl čas, moc neporadil, ale zase jsem mohl dělat téma co mě bavilo a co by u jiných fakt neprošlo :)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    DARJEEL:
    SEBIEN:
    Smékal myslím nikdy terapii nedělal, ale rozhodně je otevřen "duchovnějším" principům a i alternativnějším metodám v psychoterapii:) u něj jsem našla dokonce i porozumění mému tématu diplomky: meditace a kvalita života, myslím, že jinde by to neprošlo...:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DARJEEL: ja prave taky ne, ale z toho, cos napsal, mi to tak prislo, spatne jsem to pochopila...

    jinak Mirka mi sice ne-sedla, ale nic proti ni nemam, pana profesora jsema zas nemela rada nikoli ve smyslu, ze by mi vadil, ale jeho prednasky me nebavily, neumela jsem ho poslouchat...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEBIEN: nevím o tom, že by kdy dělal terapii, ale u Frankla se učil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam