• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    DAW
    DAW --- ---
    SHAMANICO: Je hele.. zrovna jsem se ptal ve vedlejšim klubu jestli tam někdo nejde :) .. ale nechápu proč jsi za tuhle poznámku dostal mínusko? ..tak to jdu napravit..
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    SHAMANICO: můžu se jen zeptat proč mínus? Klidně do pošty. dík.
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    dik vsem za reakce :-)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    tak pod čarou
    psychoterapie je i o tom, že se člověk odhaluje a ověřuje si, že je to bezpečné, že může a nic se nestane, naopak ulevuje se...
    takže myslím, že rychlejší cesta je upřímnost....ono to ani pak nemá moc smysl...ale dá se pracovat s nevyřčeným, jak již bylo řečeno a dá se pracovat s neupřímností jako tématem, jak už taky bylo naznačeno :)))
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    MARLI_TARN: me prijde, ze uprimnost je vubec problematicky koncept. Uprimnost vuci komu? Vuci sobe - ano, tam je to asi dulezite, ale clovek je k sobe uprimny tak moc, jak umi byt. Typické je tvrzeni - neni uprimny/a sam k sobe. Ale vi o tom ten clovek, neni to jen pohled druhych, kteri vidi neco, co on/ona nevidi? Pak "byt uprimny sam k sobe muze byt cil, kteremu terapie pomaha.
    Jinym prikladem je uprimnost k druhym, jak taky chapu tvou otazku, kdy nebyt uprimny znamena neco vedome zatajovat. A pak je to asi fakt na zvazeni a na individualni situaci. Brani to, co zatajuju terapii? Je to pro to, co resim, vubec dulezite? Taky asi je dobry zamyslet se nad tim, proc s necim nechci ven. Je to o duvere v terapeuta, chci jeste pockat? atd... plus souhlas vesmes s tim, co bylo receno nize
    EVAD
    EVAD --- ---
    MARLI_TARN: pokud jsou veci, ktere jeste nemuzes / nechces rict, tak si je zkus zpracovat alespon v denniku sam pro sebe. mozna prijde cas pozdeji v terapii, kdyz budes svemu terapeutovi duverovat vic, a vratis se k tomu. a mozna se stane, ze pozdeji v terapii zjistis, ze ty utajene veci nemely takovy vyznam. do niceho se nenut.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MARLI_TARN: jak psal/a Ladywave, pokud pujde o informace ktere souvisi s tim na cem se pracuje, muze jejich neuvedeni nebo zkresleni ovlivnit vysledky. Da se pracovat s nevyrcenym (malo detailu o necem, nebo uplne tomu rikat treba zajmenem), da se odmitnuot cokoli rict, rict, nechci o tom mluvit. Myslim si ze je lepsi byt uprimny, ale ne vzdy je to asi uplne nezbytna podminka pro to, aby terapie mohla fungovat.
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s Gestaltem v Praze?
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    MARLI_TARN: k sobě jak jen to možné je:) ve skupině nevim moc dobrý zkušennosti s tím zatím nemám,ale asi by to tak mělo být...
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    MARLI_TARN: terapeut pracuje s informacemi, které mu poskytuješ, pokud poskytneš informace nepravdivé, tak s nimi pracuje a potažmo ti to nepomůže, nemá to moc význam. Psychoterapie je pro tebe, ale samozřejmě, že hovoříš jen o tom, o čem chceš, není podmínka, říci všechno...
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    je treba aby byl clovek pri terapii ve vsem uplne uprimnej, aby to fungovalo?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    EMMMA: na závislosti může bejt dobrej.. exuser.. jinak nevím
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    EVAD: diky. pokud by nekdo vedel, zajimalo by me i podrobneji (at uz dobry nebo spatny, a taky cena, co si uctuje a vzdelani, ktery ma.. nenasla jsem zadny jeho stranky)
    EVAD
    EVAD --- ---
    EMMMA: ja velmi dobre, ale iba z doslechu, nie osobne
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    mate prosim nekdo nejake zkusenosti/reference na terapeuta Dana Horynu? diky
    ILIANA
    ILIANA --- ---
    Zdravím,
    doufám, že si mohu dovolit malou pozvánku na studentskou mezinárodní konferenci, kterou pořádáme letos v červnu.



    Vážení, velevážení,
    dovolte nám, Vás pozvat na jedinečnou studentskou mezinárodní konferenci s názvem Prague Presents Psychology 2014.

    Konference se uskuteční 20.-21.6.2014 a jejím tématem budou nejnovější poznatky z oblasti psychologie, psychoterapie a sociální práce.

    V rámci konference si budete moci vyslechnout prezentace nejnovějších studentských výzkumů, zúčasnit se nejrůznějších workshopů, zajít na panelovou diskuzi s aktraktivním a diskuzi vzbuzujícím tématem Hodnoty vs. ceny (moderuje ekonom Tomáš Sedláček), nebo se budete moci dozvědět, na jakých projektech aktuálně pracují již vystudovaní magistři, doktoři, docenti a profesoři. A pokud by již vaše hlavy byly přeplněné nově nabytými informacemi, mohli byste si na chvilku odpočinout u nějakého tématického filmu.

    To a mnohem více pro Vás bude připraveno v krásném zámeckém areálu Ctěnice, který se nachází jen pár minut od metra „C“ Letňany a je dostupný v rámci MHD.

    Projekt Prague Presents Psychology vznikl v rámci výuky na Pražské vysoké škole psychosociálních studií. V současné době na něm dále spolupracují vídeňská univerzita Sigmunda Freuda (SFU), Univerzita Palackého v Olomouci, občanské sdružení MOTIVA a další partnerské univerzity v Evropě.

    Více informací naleznete na www.pvsps.cz/conference
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    SKATEMURAI: promin, že ti neodpovím na tvůj dotaz, ale i podle tvých předchozích přízpěvků, bych ti doporučovala aby ses méně zabýval sám sebou a více žil....aneb imho čím méně žiješ tím více strácíš...
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    DARJEEL: jojo, jako vedoucí mě to nevedl prakticky vůbec...a když sem si trvala alespon na třech konzultacích u něj kolem té dipl. tak mi pak řekl, že to semnou nebylo jednoduchý :DD ale budiž mu odpuštěno, mohla sem psát, co mě optavdu zajímalo:))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEBIEN: taky někdy píšu jako mongol, víme? .)

    joo, tak jeho přednášky byly takové rozvláčné :)
    LADYWAVE: já u něj psal bakalářku... ale je fakt, že jako vedoucí nic moc, neměl čas, moc neporadil, ale zase jsem mohl dělat téma co mě bavilo a co by u jiných fakt neprošlo :)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    DARJEEL:
    SEBIEN:
    Smékal myslím nikdy terapii nedělal, ale rozhodně je otevřen "duchovnějším" principům a i alternativnějším metodám v psychoterapii:) u něj jsem našla dokonce i porozumění mému tématu diplomky: meditace a kvalita života, myslím, že jinde by to neprošlo...:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DARJEEL: ja prave taky ne, ale z toho, cos napsal, mi to tak prislo, spatne jsem to pochopila...

    jinak Mirka mi sice ne-sedla, ale nic proti ni nemam, pana profesora jsema zas nemela rada nikoli ve smyslu, ze by mi vadil, ale jeho prednasky me nebavily, neumela jsem ho poslouchat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam