• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Je tady někdo , kdo se specializuje na disociativni poruchy? Nebo k tomu má alespon blíž nebo praxi a úspěšnou?
    Resp ani nevím, jestli to je ten správny název, ale jde o nalezení opravdového "já".
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: jasně, stačí, když mi na 24 hodin svěříš sto tisíc, mám takovou krabičku, kde Ti ty bankovky rozmnožím, zaleju to takovým roztokem a do druhýho dne jich bude dvakrát tolik. Tak kdy a kde se sejdem?

    SEBIEN: tak fajn, já už si říkal, jestli jsem v klubu antipsychoanalýza :-) I tak century of the self doporučuju, je to trochu víc angažovaný, než bych osobně uvítal, ale zajímavý exkurz do dark side of the psychology :-)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    DAW: to byl takový případ myslím z moravy, kdy podnikatelé svěřili asi 5 milionu korun podvodnikum z afriky slibujici rozmnozeni penez touto metodou.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Právě to zkouším a podle mě to pomočení bankovek opravdu nefunguje. Zkusil jsem pomočit dvoustovku CZK a papírovou desetieurovku a zatím se nic neděje.
    DAW
    DAW --- ---
    PETGRIDUS: :) metoda pomoceni bankovek? To neznam. To je real?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DARJEEL: ano, to jsme ve shode, vsimni si, ze i ja pisu, ze zalezi na osobe.
    a ano, chapes me spravne, kdyz pisu, ze "RUS nefandim", myslim tim, ze"RUS nefandim".
    Prave proto, ze jsem ten dokument nevidela, muzu reagovat jen na to, ze - jak mi to vyznelo - ze PA funguje. A ani to nepopiram, jen rikam, ze ja potkala dve pani, kterym nepomohla, mozna i uskodila (minimalne ztracenym casem a penezma), stejne jako je tady rec o jedne pani, ktere nepomohla RUS (teda, ona si mysli, ze pomohla). A nechci srovnavat PA a RUS, minimalne v tomhle se lisi, ze nekdo z RUS ma (mozna) vymytej mozek a nenahlidne, ze mu to nepomohlo, zatimco pani po PA mohly rict, ze jim to nevyhovovalo a proc. Jen pro zajimavost, naprosto statisticky neprukazne, sdilim svou zkusenost.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Právě jsem si představil ty dvě paní rozložené po psychoanalýze jak podstupují hypnotický trans.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: máš pravdu, že v tom nemá smysl pokračovat :-) Mělo by, kdyby sme měli živý subjekty, co to zažily...

    SEBIEN: a to že jsi měla dva lidi rozložený po psychoanalýze je nějaký argument PRO metodu RUŠ? --ne není, vím, píšeš to, jen teda bych oddělil metodu do lidí, co jí vykonávají, nakonec i výzkumy potvrzují, že nehledě na metodu, důležitá je osobnost terapeuta...
    (a pokud narážíš na moji poznámku o century of the self, tak radši nejdřív koukni, není to o psychoanalytický psychoterapii, jak by se mohlo zdát ,-)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    DAW: hele když sou lidi dát ochotný dát miliony podvodníkům nabízející znásobení financí metodou pomočení bankovek, tak věřím, že i takovýto pán si může přijít na pěkné jmění. Spíš je mi líto těch lidí, kteří v něm vidí spásu a on na nich rejžuje.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DARJEEL: ten dokument jsem nevidela, ale mela jsem v terapii dve pani rozlozene po psychoanalyze. Takze mozna funguje a zaroven umi produkovat vysledky podobne vydledkum RUS. RUS teda nefandim, ale obavam se, ze stejne zase zalezi na tom, kdo a jak to dela. (Ale priznam se, ze nemam domysleno, jestli plati, ze s nekvalitnim zakladem lze delat kvalitni praci, kdyz plati, ze s kvalitnim zakladem jde delat nekvalitni praci).
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Přístup "ať si každej dělá co chce" pokud člověk neporušuje zákon je dle mého výrazem konvenčního stádia morálního vývoje, kdy je "zákon respektován pro zákon", "předpis pro samu existenci předpisu". Pokud tedy aktivity Nejedlého neporušují zákon, není třeba se znepokojovat, zákon "ví", co je správné a nesprávné. To je podobné, jako by např. syntetické drogy, které se k nám před lety dostlaly a byly distribuovány v tzv. suvernýshopech a na kterých si řada lidí vytvořila závislost, byly v pořádku, protože jsme neměli zákon o jejich ilegalitě.
    DAW
    DAW --- ---
    Ok:)
    Hele me to asi zase netankuje tolik abych v tomhle rozhovoru pokracoval. Me ten pan nevadi a radsi bych si sel posedet k nemu nez k vam ;) (a ocividne nejsem sam kdo to tak vnima). Sory.

    P.S. lidi nejsou zase tak blby jak si myslite ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: tak to víš, barvičky jsou v oblibě, Lüsherův test ve forenzní psychologii apod. halt je to trochu džungle....
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: soudím proklamace, protože je považuju za nereálný... jinak ok, můžeme se bavit o iphonech, ale nevím, jestli to k něčemu bude... navíc jestli chceš srovnávat vyhazování peněz za gadgets s psychickým zdravím. Taky mi přijde postupná akcentace emotivity v příspěvku, i když to samozřejmě takhle přes monitor nepoznám. A mimochodem, já bych i rozporoval tu Tebou furt omílanou "svobodu", uniká mi, co to má společnýho s tím, když se poukáže na to, že někdo nabízí podivnou službu v kontextu psychoterapie, která má celkem jasně danej rámec reálnosti...

    Volná asociace na svoboda a psychoanalýza - dej si dokument "century of the self" a pak si povíme o tom, jak psychoanalýza nefunguje :-)))
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Ano, má to rysy pyramidy, možná i sekty. Dokonce si vytvořili vlastní "etický kodex", což mi přijde absurdní.
    Dobrý je, že existují spolky, který na tyhle šarlatány upozorňují. Např. Nejedlého učitele: http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1333129175

    Je tam i zde zmiňovaná metoda DAP: http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1396029790

    Dobrý je, že i vzdělaní lékaři vyučující psychologii podobné metody adorují: http://www.barvyzivota.cz/drupal/?q=vyjadreni-k-pouziti-barev-zivota
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DAW: Ja ti co se tyce akcentace svobody rozumim a dokonce s tim i castecne souznim. A ma svoboda mi take umoznuje rici o nekom, ze je picus, aniz bych ho kdy potkal. Ze to je mozna soud ucineny na zaklade kusych informaci je pravda..no ale cely zivot zijeme na zaklade kusych informaci, mj. o tom, co je vlastně svět...kdo jsme, odkud prichazime, kam smerujeme..so? ;+)?
    DAW
    DAW --- ---
    DARJEEL: Tys tam ale taky nebyl ne? Tak co soudis?
    Budes chtit zakazovat lidem kupovat iphony? To je prece taky naprosta demence hranici s vymyvanim mozku - dat dvakrat tolik za neco co muzes mit za polovic.
    Toto jsou proste rizika svobody a i pres ne je pro me mnohem cennejsi Svoboda Volby nez vsechny intelektualni reci o tom, ze se lidi nedokazou rozhodovat "spravne".

    EVAD: Me to zni jako "kysely hrozny". Kdyby to nefungovalo tak tam lidi nechodej a nedavaj za to takovy prachy. Ten clovek je ocividne schopen dat jim to co chteji a co potrebuji.
    Nekdo jinej zase treba veri psychoanalyze ackoliv ja si muzu stokrat myslet, ze to je sarlatanstvi. Ale kdyz tomu verej tak at to delaj. Maj na to pravo.


    Pokud mate pocit, ze ten clovek porusuje zakon tak podejte trestni oznameni. Pokud ne, tak at si dela co chce. Jednoduchy :)
    EVAD
    EVAD --- ---
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    EVAD: jj, možná vrchní inspektor Vybíral by na to mohl poukázat, jestli se téhle témě ještě věnuje...
    Ale máš pravdu, EVAD, kde jsme byli a žili celé ty roky, proč jsem si jenom neudělal čtyři víkendové kurzy a místo toho se seru se studiem na vš, výcvikem a dalšíma seminářema? Už jsem mohl být blízko pod vrcholem pyramidy a líbat guruvoy crocsy!!! .-)
    EVAD
    EVAD --- ---
    ja tam vidim este jeden rozmer, je to tak trochu pyramida - spravis si kurzy RUŠ 1,2,3 a možeš ist na kurzy pre terapeutov, stacia dva a mas papier terapeut RUŠ. O marketing metody sa stara pan Nejedly a jeho suita. Z tohto pohladu neni vobec jouda, ale celkom machr :)

    takze niektori klienti do toho uz idu aj s tym, ze okrem toho ze si vyriesia vsetky problemy tak este najdu aj novy job.

    jo a DAW: svobodna volba? podla mna tam dochadza k vymyvaniu mozgov ako z prirucky, v skupine, kde su vsetci nadseni ako im to funguje... kde je ta slobodna volba? chcela by som vidiet cloveka, ktory by tam (nemyslim niekoho s pst vycvikom ;) bol schopny pred vsetkymi vystupit a povedat - vazeni, mne sa zda ze to je bullshit, na mna to vobec nefunguje! fakt by som chcela vidiet ci by sa taky nasiel, hlavne ked zaplatil tazke prachy a musel by si zejo este najskor sam sebe priznat ze je blbec :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam