• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DARJEEL: ten dokument jsem nevidela, ale mela jsem v terapii dve pani rozlozene po psychoanalyze. Takze mozna funguje a zaroven umi produkovat vysledky podobne vydledkum RUS. RUS teda nefandim, ale obavam se, ze stejne zase zalezi na tom, kdo a jak to dela. (Ale priznam se, ze nemam domysleno, jestli plati, ze s nekvalitnim zakladem lze delat kvalitni praci, kdyz plati, ze s kvalitnim zakladem jde delat nekvalitni praci).
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Přístup "ať si každej dělá co chce" pokud člověk neporušuje zákon je dle mého výrazem konvenčního stádia morálního vývoje, kdy je "zákon respektován pro zákon", "předpis pro samu existenci předpisu". Pokud tedy aktivity Nejedlého neporušují zákon, není třeba se znepokojovat, zákon "ví", co je správné a nesprávné. To je podobné, jako by např. syntetické drogy, které se k nám před lety dostlaly a byly distribuovány v tzv. suvernýshopech a na kterých si řada lidí vytvořila závislost, byly v pořádku, protože jsme neměli zákon o jejich ilegalitě.
    DAW
    DAW --- ---
    Ok:)
    Hele me to asi zase netankuje tolik abych v tomhle rozhovoru pokracoval. Me ten pan nevadi a radsi bych si sel posedet k nemu nez k vam ;) (a ocividne nejsem sam kdo to tak vnima). Sory.

    P.S. lidi nejsou zase tak blby jak si myslite ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: tak to víš, barvičky jsou v oblibě, Lüsherův test ve forenzní psychologii apod. halt je to trochu džungle....
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: soudím proklamace, protože je považuju za nereálný... jinak ok, můžeme se bavit o iphonech, ale nevím, jestli to k něčemu bude... navíc jestli chceš srovnávat vyhazování peněz za gadgets s psychickým zdravím. Taky mi přijde postupná akcentace emotivity v příspěvku, i když to samozřejmě takhle přes monitor nepoznám. A mimochodem, já bych i rozporoval tu Tebou furt omílanou "svobodu", uniká mi, co to má společnýho s tím, když se poukáže na to, že někdo nabízí podivnou službu v kontextu psychoterapie, která má celkem jasně danej rámec reálnosti...

    Volná asociace na svoboda a psychoanalýza - dej si dokument "century of the self" a pak si povíme o tom, jak psychoanalýza nefunguje :-)))
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Ano, má to rysy pyramidy, možná i sekty. Dokonce si vytvořili vlastní "etický kodex", což mi přijde absurdní.
    Dobrý je, že existují spolky, který na tyhle šarlatány upozorňují. Např. Nejedlého učitele: http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1333129175

    Je tam i zde zmiňovaná metoda DAP: http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1396029790

    Dobrý je, že i vzdělaní lékaři vyučující psychologii podobné metody adorují: http://www.barvyzivota.cz/drupal/?q=vyjadreni-k-pouziti-barev-zivota
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DAW: Ja ti co se tyce akcentace svobody rozumim a dokonce s tim i castecne souznim. A ma svoboda mi take umoznuje rici o nekom, ze je picus, aniz bych ho kdy potkal. Ze to je mozna soud ucineny na zaklade kusych informaci je pravda..no ale cely zivot zijeme na zaklade kusych informaci, mj. o tom, co je vlastně svět...kdo jsme, odkud prichazime, kam smerujeme..so? ;+)?
    DAW
    DAW --- ---
    DARJEEL: Tys tam ale taky nebyl ne? Tak co soudis?
    Budes chtit zakazovat lidem kupovat iphony? To je prece taky naprosta demence hranici s vymyvanim mozku - dat dvakrat tolik za neco co muzes mit za polovic.
    Toto jsou proste rizika svobody a i pres ne je pro me mnohem cennejsi Svoboda Volby nez vsechny intelektualni reci o tom, ze se lidi nedokazou rozhodovat "spravne".

    EVAD: Me to zni jako "kysely hrozny". Kdyby to nefungovalo tak tam lidi nechodej a nedavaj za to takovy prachy. Ten clovek je ocividne schopen dat jim to co chteji a co potrebuji.
    Nekdo jinej zase treba veri psychoanalyze ackoliv ja si muzu stokrat myslet, ze to je sarlatanstvi. Ale kdyz tomu verej tak at to delaj. Maj na to pravo.


    Pokud mate pocit, ze ten clovek porusuje zakon tak podejte trestni oznameni. Pokud ne, tak at si dela co chce. Jednoduchy :)
    EVAD
    EVAD --- ---
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    EVAD: jj, možná vrchní inspektor Vybíral by na to mohl poukázat, jestli se téhle témě ještě věnuje...
    Ale máš pravdu, EVAD, kde jsme byli a žili celé ty roky, proč jsem si jenom neudělal čtyři víkendové kurzy a místo toho se seru se studiem na vš, výcvikem a dalšíma seminářema? Už jsem mohl být blízko pod vrcholem pyramidy a líbat guruvoy crocsy!!! .-)
    EVAD
    EVAD --- ---
    ja tam vidim este jeden rozmer, je to tak trochu pyramida - spravis si kurzy RUŠ 1,2,3 a možeš ist na kurzy pre terapeutov, stacia dva a mas papier terapeut RUŠ. O marketing metody sa stara pan Nejedly a jeho suita. Z tohto pohladu neni vobec jouda, ale celkom machr :)

    takze niektori klienti do toho uz idu aj s tym, ze okrem toho ze si vyriesia vsetky problemy tak este najdu aj novy job.

    jo a DAW: svobodna volba? podla mna tam dochadza k vymyvaniu mozgov ako z prirucky, v skupine, kde su vsetci nadseni ako im to funguje... kde je ta slobodna volba? chcela by som vidiet cloveka, ktory by tam (nemyslim niekoho s pst vycvikom ;) bol schopny pred vsetkymi vystupit a povedat - vazeni, mne sa zda ze to je bullshit, na mna to vobec nefunguje! fakt by som chcela vidiet ci by sa taky nasiel, hlavne ked zaplatil tazke prachy a musel by si zejo este najskor sam sebe priznat ze je blbec :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: muvils Ty (nebo někdo další) s těma lidma co od něj dochází? Reference na webu neberu jako relevantní, to si tam můžu taky dát pár fotek známých s kecama, jak je ten terapeut zázračnej...

    Z extrému do extrému? By mě zajímalo co si představuješ pod tím svobodným rozhodnutím.. já vidím vlek emocí a naučených vzorců, přání, strachy, konflikty, introjekty co se týče intrapsychického prostoru. Pak můžeme ještě přidat sociologické okénko a začít se bavit distribucí informací, mocí a podobnými foucaultovskými stíny.
    Něco jako by ses měl bez jakýkoliv znalosti tropické flory rozhodnou, kterou z těch půl milionu kytek můžeš sníst a kterou ne... rozhodneš se asi svobodně, ale bude to správná volba? ,)
    DAW
    DAW --- ---
    Souhlasim s tim, ze mluvi jako sarlatan a ze jsou jeho sliby nerealisticke. Nevim jestli lze, spis myslim, ze tomu opravdu sam veri.
    Zaroven se ale zda, ze od nej odchazi lidi spokojeny, ze dostali to, za co si zaplatili. Maji pocit, ze jim opravdu bylo pomozeno, ze prosli necim vyjimecnym.
    Takze proc ne?
    Kdo ma pravo to soudit?

    Ja nevim teda ale osobne mam mnohem vetsi strach z lidi, ktery zpochybnuji svobodnou volbu a upiraji jinym lidem schopnost adekvatne posoudit co jim prospiva a co ne.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: vidím to podobně, jedna věc je "svobodně rozhodnout" (což teda je samo o sobě trochu oxymoron a patří spíš do politického pamfletu, svobodné rozhodnutí v rámci psychoterapie, no nevím) a druhá věc je slibování nesplnitelného... klientele, která třeba tohle nedokáže tak dobře posoudit...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: no no no, zase nazývejme věci pravými jmény.. máš pravdu, že s joudou jsem si pustil svého hysterika na špacír, ale jinak si za tím stojím, protože to co on tam proklamuje se zdá dost odtržené od toho, co se obecně napříč všemi terapeutickými směry "ví"... vymazat z paměti, jednou pro vždy vyřešit, snadno a rychle apod. Nikdo neříká, že nedokáže lidem pomoct, o to snad v debatě nešlo :o)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Mně se z principu nelíbí, když někdo slibuje, co nemůže splnit (tedy lže) a nechá si za to platit. Navíc si zahrává se zdravím lidí, kteří se mu svěří do péče. Názory typu "žijem ve svobodný době" a "každej se může rozhodnout" dle mého odhlíží od základního problému - od rizika, které tento muž představuje.
    DAW
    DAW --- ---
    DARJEEL: Pisu jen to, ze ten clovek klidne muze lidem pomoct za ctyri hodiny vic nez nekteri terapeute za ctyri roky.

    Jestli je ten pan jouda bych se neodvazoval tvrdit a vlastne ani poradne nechapu co vas na nem tolik rozciluje. Zijem ve svobodny dobe a kazdej se muze rozhodnout jestli a za co chce dat 10 tisic. Dle myho nazoru muze spatne vedena psychoanalyticka terapie poskodit klienta nesrovnatelne vic a klidne muze bejt 20x drazsi. Takze kterou "carodejnici" tady jako chcete "palit"? A proc?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: já Ti nevím, Dawe, že by stovky a tisíce terapeutů po celém světě neobjevili "zázračnou" metodu, zatímco tady nějaký jouda v batikovaném tričku to splácá na koleni někde mezi Řípem a Pradědem? Mission impossible...
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    NARVAH: Vitej v realnem svete.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Tak ještě epilog, za co platíme koncesionářské poplatky (za klamavou reklamu): http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/414236100071013/?video&index=306640
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam