• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Domnívám se, že bys mohla zkusit opět terapii, podpůrnou, že asi není třeba hledat někoho, kdo se specializuje na disociační poruchy, jako spíše někoho, kdo ti nabídne takovou pomoc, kterou potřebuješ. Ta pomoc může být právě prosta dignóz a pátrání po příslušné kategorii. To, co popisuješ (vnitřní boje, snížené schopnost zvádání a fungování v realitě), je určitě vhodné k terapii.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NARVAH: nejraději bych chtěla někoho, kdo mi pomůže ;) nejlepší v podstatě kdyby ani raději neznal diagnózy ;)
    Mám za sebou přes rok náročné terapie, do které jsem dala vše a dokola opakovala různe charakteristiky spíše pro disociace než schizofrenii, ale pro terapeuta jsem pořád byla schiz akorát nějak 'divná', protože sezdálo, že ji umím kontrolovat, 'pozastavit' když je potřeba. Což je blbost, že, ale chápu, že terapeut má omezené možnosti vidět pacienta/klienta venku v reálném životě. Takže jsme to před téměř rokem ukončili. Ale teď jsem v náročném období a přestávám vnitřní diskuse zase zvládat-místo důležitých věcí v realitě řeším cykloidní vnitřní boje. Fakticky mi to nevadí, ale nezůstává mi jakoby čas fungovat v realitě a živit se a tak. Vlastně si nejsem jistá, jestli terapii vůbec potřebuji nebo chci, sorry.
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    ještě k tomu ruš, uplně konečná poznámka, zažila jsem kdysi něco podobnýho a je to hlavně pro sugestibilní lidi, kteří potřebujou někoho, kdo jim dá přesně co potřebují, práce s člověkem - úplně vidíš, jak si myslí!! že je cokoliv co mu řekne a pracuje se s tím... prostě demagogie..
    za druhé, neštvalo by mě to, kdyby se na tom nevydělávalo tolik prachů, ani ne, že jim to závidim,ale to nemá nic společnýho s tím být trochu lidský a tvářit se jak svatej přitom:)
    a za třetí, mohlo by se zdát, že to je podobný hypnoze.. ale východiskem pa je přece být si toho vědom a ne nevědom..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    moc nevím, na co se vlastně ptáš, jaké disociace myslíš, čeho chceš docílit.. pokud chceš někoho, kdo se u nás specializuje na disociativní poruchy, tak si nejlépe projdi články, které vyšly v periodikách psychiatrie/psychoterapie a pravděpodobně někoho nalezneš.. osobně o nikom nevím, kdo by si vzal tento typ poruch jako specializaci.. spíš spadají do spektra obvyklých psychiatrických pacientů..
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    IOM_NUKSO: zajímavé téma, je to to samý, léky to nevyřeší, proto nedochází k integraci nejspíš..přesto když to nabírá nesnesitelných rozměrů, tak jsou asi potřeba.. Přijde mi, že je to nejintenzivnější právě v tom věku, kdy je potřeba sjednotit v sobě celou osobnost..
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    DAW: nevím, čím jsem ho vystrašila :) asi že jsem hned řekla takovej souhrn a bylo toho dost, no.
    Diagnozu ani nevím jakou mám nebo nemám. Jde spíš o vidění toho "společenstva" potíží z nějakého úhlu. Je rozdíl chápat vnitřní rádce ("hlasy") jako halucinace nebo jako odloučené části "já", které se mají integrovat. Rozdíl je již v tom, že po lécich to první mizí, kdežto to druhé se naopak zintenzivní.
    DAW
    DAW --- ---
    IOM_NUKSO: To me mrzi. Tos ho necim vystrasila?
    Jinak psychiatricky diagnozy jsou pro me tezko pochopitelnou a odcizujici zalezitosti, tak ti jen preju aby to byla zmena k lepsimu.
    DAW
    DAW --- ---
    IOM_NUKSO: Zkusila jsi Diabasis? Podle toho jakym zpusobem to podavas by mohli bejt pro tebe ty pravi.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Dík.(sorry za víc zpráv, jsemna mobilu)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Nebo klidně doporučení samozřejmě :) pokud někoho znáte.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Je tady někdo , kdo se specializuje na disociativni poruchy? Nebo k tomu má alespon blíž nebo praxi a úspěšnou?
    Resp ani nevím, jestli to je ten správny název, ale jde o nalezení opravdového "já".
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: jasně, stačí, když mi na 24 hodin svěříš sto tisíc, mám takovou krabičku, kde Ti ty bankovky rozmnožím, zaleju to takovým roztokem a do druhýho dne jich bude dvakrát tolik. Tak kdy a kde se sejdem?

    SEBIEN: tak fajn, já už si říkal, jestli jsem v klubu antipsychoanalýza :-) I tak century of the self doporučuju, je to trochu víc angažovaný, než bych osobně uvítal, ale zajímavý exkurz do dark side of the psychology :-)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    DAW: to byl takový případ myslím z moravy, kdy podnikatelé svěřili asi 5 milionu korun podvodnikum z afriky slibujici rozmnozeni penez touto metodou.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Právě to zkouším a podle mě to pomočení bankovek opravdu nefunguje. Zkusil jsem pomočit dvoustovku CZK a papírovou desetieurovku a zatím se nic neděje.
    DAW
    DAW --- ---
    PETGRIDUS: :) metoda pomoceni bankovek? To neznam. To je real?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DARJEEL: ano, to jsme ve shode, vsimni si, ze i ja pisu, ze zalezi na osobe.
    a ano, chapes me spravne, kdyz pisu, ze "RUS nefandim", myslim tim, ze"RUS nefandim".
    Prave proto, ze jsem ten dokument nevidela, muzu reagovat jen na to, ze - jak mi to vyznelo - ze PA funguje. A ani to nepopiram, jen rikam, ze ja potkala dve pani, kterym nepomohla, mozna i uskodila (minimalne ztracenym casem a penezma), stejne jako je tady rec o jedne pani, ktere nepomohla RUS (teda, ona si mysli, ze pomohla). A nechci srovnavat PA a RUS, minimalne v tomhle se lisi, ze nekdo z RUS ma (mozna) vymytej mozek a nenahlidne, ze mu to nepomohlo, zatimco pani po PA mohly rict, ze jim to nevyhovovalo a proc. Jen pro zajimavost, naprosto statisticky neprukazne, sdilim svou zkusenost.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Právě jsem si představil ty dvě paní rozložené po psychoanalýze jak podstupují hypnotický trans.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: máš pravdu, že v tom nemá smysl pokračovat :-) Mělo by, kdyby sme měli živý subjekty, co to zažily...

    SEBIEN: a to že jsi měla dva lidi rozložený po psychoanalýze je nějaký argument PRO metodu RUŠ? --ne není, vím, píšeš to, jen teda bych oddělil metodu do lidí, co jí vykonávají, nakonec i výzkumy potvrzují, že nehledě na metodu, důležitá je osobnost terapeuta...
    (a pokud narážíš na moji poznámku o century of the self, tak radši nejdřív koukni, není to o psychoanalytický psychoterapii, jak by se mohlo zdát ,-)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    DAW: hele když sou lidi dát ochotný dát miliony podvodníkům nabízející znásobení financí metodou pomočení bankovek, tak věřím, že i takovýto pán si může přijít na pěkné jmění. Spíš je mi líto těch lidí, kteří v něm vidí spásu a on na nich rejžuje.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DARJEEL: ten dokument jsem nevidela, ale mela jsem v terapii dve pani rozlozene po psychoanalyze. Takze mozna funguje a zaroven umi produkovat vysledky podobne vydledkum RUS. RUS teda nefandim, ale obavam se, ze stejne zase zalezi na tom, kdo a jak to dela. (Ale priznam se, ze nemam domysleno, jestli plati, ze s nekvalitnim zakladem lze delat kvalitni praci, kdyz plati, ze s kvalitnim zakladem jde delat nekvalitni praci).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam