• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    skatemurai:


    "..zbytnělé eroticko-sexuální chování může být pokusem o naplnění možnosti být sám sebou, když selhalo osvojení a vynakládání jiných životních možností (např. citové blízkosti, lásky..)"

    "Každá akcentace eroticko-sexuálních způsobů vztahování a chování je významná zejména v oblasti spolubytí (mezilidských vztahů), kde je provázána s oslabením jiných možností svobodného setkávání a blízkosti."

    Čálek, Skupinová deseinsanalýza, 2005, Triton
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    teda, to je interpretací takhle od stolu na druhý straně republiky, to se jeden nestačí divit... ne že by jste neměli dobrý nápady, ale to k vám ještě nedorazila teorie o nelineárnosti fungování psychiky? ,-)

    SKATEMURAI: problém u takový úvahy je ten, že přemýšlíš jen v jednom rozměru: může se A transformovat v B? Ano, může, ale... nikoliv takto jednoduše.
    Když už o tom máš tendenci přemýšlet takto, ptal bych se "jakou roli mi v mým fungování hraje touha po sexu?" - Jaká je skutečná potřeba, je to sex nebo něco jiného? Uspokojí se ta potřeba, když se pomiluješ nebo masturbuješ? Nebo jen někdy?
    "CO je to ta touha po kmeni? Jakou roli plní, jakou potřebu má naplňovat?" atd. Imho Tě takovýto způsob uvažování dovede mnohem blíž tomu, na co se ptáš (nebo možná neptáš a chtěl bys, co já vím :o) než se ptát, jestli to se může změnit v tamto... naše psychika není dřevo v ohništi, aby to šlo jednoduše vykreslit...
    DAW
    DAW --- ---
    SKATEMURAI: Ta touha po sexu bude spis obecnou touhou po ukojeni, slasti, navozeni si pocitu libosti. Muze se objevit pri jakekoliv frustraci, nejen socialni. Bude to spis imho kompenzacni mechanismus.
    VAN_DEN
    VAN_DEN --- ---
    SKATEMURAI: ano, je to tak možný, dokonce se často frustrovaná potřeba blízkosti tou touhou po sexu může projevovat, a pak dochází k tomu, že člověk má sice sexu více a více, ale stále není spokojen, protože neuspokojuje tu původní potřebu blízkosti

    ale je třeba říci, že to tak sice může být, ale rozhodně to není pravidlo, neboli znásobená touha po sexu nemusí vycházet jen z toho
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SKATEMURAI: Substituce. Jako pouze jedna z možností.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    touha po kmeni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KETHAMINA: to je tam myslím celkem fuk.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ZUZKAOU: díky, ad Triangl - bohužel emají bydliště v praze.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KETHAMINA: Chytrého a pokud bude mít plno, tak si od něj nechat doporučit.
    michael.chytry@seznam.cz; tel.: 222 780 239 (ordinaci má někde na vinohradech)

    Případně do Motola, tam to je na pojišťovnu a tým mají špičkový. Jen teda koukám, že zrovna nemají žádného terapeute.

    http://www.fnmotol.cz/...ni/cast-pro-deti/detska-psychiatricka-klinika-2-lf-uk-a-fn-motol/ambulance/

    Prima lidi jsou i tady http://www.centrumtriangl.cz/tyacutem.html (hrazeno městem, mívají volněji než Motol)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---



    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Sháním psychoterapeuta pro manželský pár s dvouletým děckem, ideálně muže v Praze, neměl byste někdo konkrétní doporučení? ideálně s výcvikem v rodinné terapii, to by si přli oni.
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Tak já se teda taky vyjádřím k RUŠ, jelikož vím oč jde a znám pár lidí, kteří se v té metodě školili a také jí provozovali. No, ne jednou jsem s těmi lidmi přišla do křížku. Můj názor je takový, že pro toho kdo si potřebuje vyřešit nějakou jednorázovou záležitost tak to třeba může být k užitku. Nicméně pokud se v podhoubí skývá hlubší problém, na který je potřeba se mrknout a chvíli se tím zabývat, tak metoda RUŠ může zdánlivě působit, že pomáhá, že se něco hýbe, ale ve skutečnosti si myslím, že nikoliv. Znala jsem paní, která si všechny problémy "vyrušila" ale na první našlápnutí nebo trefu do něčeho citlivého stejně začala plakat nebo se rozčilovat. Říkala jsem jí, že se to vyrušit nedá, že jí to stejně jednou dostihne, nevěřila mi...Rychlé cesty nejsou dobré a nejsou účinné. Lidem říkávám, proč všechno rušíte?? Proč nestavíte?? A tak...:) Co se týče labilnějších lidí tak bych s tím byla úplně opatrná, ale to nejen tady i v EFT nebo kineziologii...Několikrát se stalo že se po takových metodách lidé téměř dekompenzovali...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: guru nadsamec ale nikdy nenabízel terapii, otevřel si školu jogy. O zneužití moci nepochybuji, ale imho to sem nepatří...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Tak jsem před pár dny mluvil s kamarádkou a říkala, že byla na ruš (ne u Nejedlého) a prý jí to docela pomohlo, hodně se vyplakala, přišla si na některé věci... za 4 hodinové sezení dala 2k a v současný době je ve stavu "kdy je toho na ní moc" (ale sešly se i další nezávislé věci krom tohoto, co si tam řešila). Celkem prý v pohodě, jen je to dle jejich slov hodně drahé... takže nějaká reference spíš pro, že to může být pro lidi nějak funkční. Ale je fakt, že tahle paní je velmi stabilní a pravidelně praktikuje meditaci, těžko říct, co nějaká labilnější nebo hraničně organizovaná osobnost...
    DAW
    DAW --- ---
    NARVAH: ano. A otazka je kde lezi ta hranice? Co jo a co uz ne? Pan Jara ji zcela zrejme prekrocil a proto bude souzen. K panu Nejedlemu bych se uz nevracel.

    Ja myslim ze to tema nabizi spoustu otazek a dilemat, ale nerad bych to tady zahlcoval svoji samomluvou.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Četl jsem pozorně a přišlo mi, že tvé "takže proč ne" dává zodpovědnost klientům a jejich volbě. Pochybnosti jsem ve tvých příspěvcích, pokud se týkaly Nejedlého, neshledal.
    DAW
    DAW --- ---
    NARVAH: Ja prave nad timhle pochybuju. Cti pozorne ;)
    Jeste taky je tu ten rozdil, ze od pana Jary spousta lidi spokojena neodchazi. Ty pripady se nejsou stejne, jen podobne.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    není to tak dávno, dawe, co jsi v tomto auditku k panu Nejedlému psal: "Zaroven se ale zda, ze od nej odchazi lidi spokojeny, ze dostali to, za co si zaplatili. Maji pocit, ze jim opravdu bylo pomozeno, ze prosli necim vyjimecnym. Takze proc ne? Kdo ma pravo to soudit?"

    Nyní už zmiňuješ, že tu máme "nevinné lidi v pozici oběti".

    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SEBIEN: ok, tak Cirtkova s nim snad teda mluvila, kdyz vypovidala u soudu, js si to nasla.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    PETJULE: Me fascinuje, ze si je potreba pozvat sexuologa, aby rekl, ze je to nesmysl. A Cirtkova ho vysetrovala? Ja to fakt nevim, treba jo, treba ho mela v peci. Kazdopadne, ne ze bych si o Dobesovi myslela, ze je to fajn chlap, nejde jenom o tenhle pripad, ale sere me, jak odbornici z nasi profese hazi do medii diagnozy a posudky jen podle toho, co cetli zase v tech mediich (a sami to priznavaji, ze jine informace nemaji, vzpominam treba na Kurimskou kauzu a Klimese).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam