• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Ponuka, ktorá by pre niektorých mohla byť zaujímavá (pokiaľ obťažuje, ospravedlňujem sa): v Prahe otvárame ďalší ročník "Sebezkušenostní a růstové skupiny pro studenty pomáhajících profesí a začínající profesionály". Skupina je vedená v duchu gestalt-prístupu a može slúžiť aj ako "ochutnávka" komplexného psychoterapeutického výcviku. Viac info tu: http://www.terraweb.cz/news/16/91/Sebezkusenostni-a-rustova-skupina-pro-studenty
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    Ahoj, sháním se po prostoru někde uprostřed Prahy. Zatím děkuji za nabídky
    NAVARO
    NAVARO --- ---
    zdravim, kdyby mel nekdo zajem:

http://PsychSluzby.cz/SPV

KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    DAW: no, repozitář UK toho vypadá plnej (na klíčový slovo hagioterapie vybaflo asi 43 prací) tak koho to fakt zajímá http://is.cuni.cz/webapps/zzp/search/?tab_searchas=basic&lang=cs

Přínos hagioterapie v léčbě závislostí očima klientů

Význam hagioterapie v terapeutickém procesu ústavní léčby závislosti žen v Psychiatrické nemocnici Bohnice

Spiritualita při léčbě závislosti

Biblické příběhy v hagioterapii a pastoraci

Využití biblioterapie u osob s drogovou závislostí

Využití biblioterapie u dětí předškolního věku: Terapie pohádkou

Spiritualita a sociální práce

Problémy duchovní péče o kazatele

Biblioterapie s opuštěnými dětmi

Biblioterapie, její význam a uplatnění v psychiatrické léčebně

atd.
    DAW
    DAW --- ---
    KETHAMINA: Jako to by mě taky zajímalo, ja vypadaj jeho terapie nebo jeho skupiny.. Já ho znám jenom z dvoudenního semináře.
    VALOR
    VALOR --- ---
    KETHAMINA: Na PVŠPS
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    DAW: tyhle případy mně vždycky uvádějí v realitu, že to co nám říkají vyučující na teologii a musíme to umět ke zkoušce je jedna věc, ale bejt vmanipulovaná během terapie do váry mi přijde slušnej zásah do práv.

VALOR: a bylo to u něj v BL v té věži? :)
    VALOR
    VALOR --- ---
    KETHAMINA: byl to myslím jednodenní seminář
    DAW
    DAW --- ---
    KETHAMINA: Myslim, že vede i výcvikový skupiny pod SURem.. jestli se nepletu.. Pro případné zájemce o dlouhodobé setkávání ;)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    VALOR: a byl jsi na jednodenním semináři nebo na více setkání?

Ta spolužačka mě přesvědčovala, že na krátký schůzky je jinej, než v dlouhodobější spolupráci. Ten kurz, co otvírá je právě ve dvojici s nějakou z "hagioterapeutek", ale nepíše tam přesně z kterou.
    VALOR
    VALOR --- ---
    AIM_FREEMAN: Presne. Ja jsem byl u Remeše na semináři práce s náboženskostí človeka. On nedává vůbec prostor pro svobodnou náboženskost človeka. Všechno vidi ze svého vědeckého hlediska které se u něj zvláštne kombinuje s krěsťˇanskými dogmaty. Jeho postoj k všemu jinému je prezíravej a povýšenej. Odcházel jsem dost zklamanej, ale měl jsem jasno v om jak s náboženskostí človeka pracovat nechci. Alenu Halamovou znám z Diakonie, kde nám děla supervize dobrovolniku. Jeji prirozene pusobici pristup orientovanej na člověka a pecujici materska energie(jak uz psal Narvah) z ni dela podle me dobrou terapeutku, ktera ma co predat i ve skupinove praci.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    ketha: lesní školky paráda.. představuji si to něco jak jiskřičky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DAW: asi nečetl orientalismus a další stěžejní díla... jinak bohužel i méně orotdoxní katoličti "praktici" mívají bohužel často omezený scope a spostu reaktivních keywords, v rámci kterých jdou do silných obran... no co už, domácí tradice :)
    DAW
    DAW --- ---
    AIM_FREEMAN: Jo tak to si dokážu představit. Je zajímavý, jak v kulturní antropologii dospěli už před mnoha desítkama let k uvědomění si toho, že nelze posuzovat odlišné kultury na základě ideových konstruktů vycházejících z vlastní (západní) kultury.. člověk by si tak nějak myslel, že už to přece dávno víme.. a pak tady pan Remeš přednáší na vysoký škole tyhle bláboly a voni mu za to ještě platěj.. cha
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DAW: Nalákat názvem kursu, to on umí. Koneckonců katolíci měli vždycky dobrej marketing ;). Já mám s Remešem podobnou zkušenost jak ty, ještě umocněno tím, že tam z toho svého křesťansky psychologizujícího dogmatického pohledu vykládal mj. zenové koany. Takhle naprosto se minout.. Ono nejde o to, že by se nedalo cokoli použít jako pole hermenautického výkladu z určité pozice. Jen...strašně zavádějící. Doslova tam dezinterpetoval minimálně jednu poměrně rozsáhlou duchovní tradici a mam pocit, že toho ten první den stihl projít více, aby zakotvil ve "zcela přirozeném" křesťanství. Spiritualita v ocelovém sevření normality. Tfujtajksl..vztekal jsem se, plakal jsem až k smíchu, směju se až k slzám ;D
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    NARVAH: ještě jsem objevila kurz pro pedagogy v lesních školkách, tak váhám. Remeš mi moc v práci k ničemu nebude .)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    přesně, jak říká dejv.. podle mě i pouštní liška samozvaný romelius a rébulus by z toho byli zamentizovaní velice
    DAW
    DAW --- ---
    SANTAL: Jo vidiš.. jmenovalo se to Démonologie Otců Pouště.. nebo já už nevim, už je to pár let.. Každopádně to, jak to probíhalo pro mě bylo dost velký zklamání.. jak jsem psal: dogmatismus, myšlenková uzavřenost a manipulace s fakty ... Myslim si, že "Otcové Pouště" by se chytali za hlavu ;)
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    Me vzdycky prisla lehce kuriozni uz ta Remesova akademicka kombinace gynekolog-teolog. Docela by me zajimalo, co by z toho vylezlo, kdyby si lehnul Freudovi na kanape :-)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    podle mě bejt bacenej posvátným mečem bude základ.. jak u rytířů u kulatýho stolu, který si v rámci toho vstupního rituálu nechali od ríši lajonharda useknout ucho.. bych do toho ty prachy investoval, lepší jak to rvat do podobnej legrácek jak je soleil circus
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam