• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    LITROP: jo
    MONIKAM
    MONIKAM --- ---
    LITROP:
    Také nemám, ale nějaké zkušenosti jsou třeba v této diskuzi:
    Dům abstinence Moniky Plocové - Fórum alkoholik.cz - Alkoholik.cz
    http://www.alkoholik.cz/...m/3-jsem-alkoholik-a-nevim-co-dal/5998-dum-abstinence-moniky-plocove.html
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LITROP: ja vubec, jen premyslim nad tim, ze chronicke uzivani pervitinu je mozns levnejsi nez jejich pobyt... ale jako sanatorium pro deti bohatych prazanu by to mohlo fungovat dobre :)
    LITROP
    LITROP --- ---
    zdravim máte někdo nejakou zkusenost s Monikou Plocovo nebo timto terapeutickym zařízením http://www.monikaplocova.cz/
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    mně přijde divný, že na svých stránkách nabízí "psychologické služby" a "pomoc odborníka (psychologa či psychoterapeuta".. pokud nemá psychologické vzdělání, tak také není kompetentní k tomu, aby nabízel odborné psychologické služby.. co se týče nabízené "psychoterapie", tak by dle mého bylo adekvátnější nabízet "poradenství"..
    bohužel se z těch jeho stránek nelze dočíst, který obor vystudoval..
    třeba bude dobrej, jen ty stránky moc důvěryhodně nepůsobí na mě..
    FEFERONKA
    FEFERONKA --- ---
    SKATEMURAI: já se s ním potkávala jednu dobu profesně, když ještě dělal vedoucího probační a mediační služby. když jsem za ním posílala klienty, tak jsem věděla, že o ně bude dobře a lidsky postaráno, je to člověk s mnohaletou zkušeností s prací s lidmi.
    jak dělá pst to vlastně nevím, vlastně ho teď aktuálně už pár let skoro neznám, ale jako profesionál ve mně vždy budil důvěru.
    btw. sama si víc než "psychologického vzdělání" cením u psychoterapeutů jiných kvalit..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    podle stránek pravděpodobně nemá psychologické vzdělání, pouze výcvik umění psychoterapie.. na pokec to může být prima, na PST nevim nevim
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    HHANULKA: Já zas můzu doporučit lidi z Popoli: http://popoli82.wix.com/popoli#!sluzby/cihc. Dělají týmové koučování/facilitaci skupinových procesů/supervizi.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Jsem tu s pozvánkou, snad nebude obtěžovat: i tenhle rok organizujeme další ročník sebezkušenostní a růstové skupiny pro studenty pomáhajících profesí na VŠ/VOŠ a začínající profesionály. Skupina je vedena v duchu gestalt-přístupu, více info zde:
    Sebezkušenostní a růstová skupina pro studenty | TERRA
    http://www.terraweb.cz/news/16/91/Sebezkusenostni-a-rustova-skupina-pro-studenty
    Uzávěrka přihlášek 26.1.

    Studentům oboru Psychologie FF UK se účast ve skupině uznává 60 hodinami do penza nutného pro splnění předmětu APS300053 "Praxe" / APS500023 "Praxe a stáže". Podle našich dosavadních zkušeností jsou účast na skupině ochotny započítávat jako odbornou praxi také další školy/obory. Skupina také slouží jako "ochutnávka" dlouhodobého psychoterapeutického výcviku (odpovídá 80 výcvikovým hodinám).
    Srdečně zveme...
    FEFERONKA
    FEFERONKA --- ---
    HHANULKA: na týmovku mam opakovaně dobré zkušenosti s michalem horákem a danem kauckým. pracují každý zvlášť i dělaj něco dohromady (meditace, kurzy, apod)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    týmová supervize
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Můžete mi někdo poradit nějakého dobrého terapeuta? Mám rozhádaný pracovní tým, kde jsou obrovské osobní spory a anymozity mezi jednotlivými lidmi. Potřebovala bych někoho, kdo by s nimi začal pracovat, aby zase začali fungovat jako tým. Co přesně mám vlastně googlit, když chci takového člověka najít?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    případně, pokud byste měli vlastní názor, jak spolu mohou souviset/doplňovat se systemika a mindfulness/humanistické přístupy, budu také rád.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    zdravím, pátrám po psychoterapeutovi systemikovi (nebo případně jinému pomáhajícímu systemikovi), které systemiku pojal částečně takto:
    Intentional systemic mindfulness: an integrative model for self-regulation and health.

    Nevíte náhodou o někom? Nemusí to být kapacita nebo expert, spíše mě zajímají zkušenosti z takového směru...
    EVAD
    EVAD --- ---
    NARVAH:
    stale si trvam na svojom, ze medzi slovami dolezity a relevantny je urcity, aj ked maly, ale podstatny rozdiel :)

    ale o to fakt nejde.

    tvoja osobna skusenost je sice fajn, ale ludom to terapiu nezaplati... a ti, ktori rozhoduju o prachoch, ale aj o zakonoch (kto moze vykonavat terapiu, kto moze skolit, atd) potrebuju zial vidiet cisla.
    hovoris, ze efekt psychoterapie sa neda merat, suhlasim ze komplexne to nejde, ale niektore aspekty sa zas zmerat urcite daju (symptomy, kvalita zivota). pokial odmietas vyskum pst a priori, tak potom je to cele postavene na viere. je psychoterapia remeslo alebo umenie? to je zakladna (a zasadna :) otazka, na ktoru ja odpoved nemam.
    DAW
    DAW --- ---
    EVAD: jsem toho řek myslím o dost víc.. ale to je jedno ;)
    8 terapeutů je fakt směšnej počet.. to jsem myslel, že už to absurdnější být nemůže a ejhle :)
    EVAD
    EVAD --- ---
    DAW:
    chapem ze sa ti nechce citat dlhy clanok v anglictine.
    len tak v ramci prokrastinacie som presla este raz celu tu debatu, mysllim ze doslo akurat ke nejakym nedorozumeniam - dovolim si to zhrnut:

    povodne tvrdenie, ktore pastnul Morphler bolo:
    "Ve skutečnosti je za 97% rozdílu ve výsledku mezi terapeuty zodpovědný rozdíl ve vytváření terapeutického vztahu (Baldwin, Wampold, & Imel, 2007). Naopak další vlastnosti terapeutů mají malý nebo žádný vliv na výsledek a to včetně věku, pohlaví, let praxe, profesionální disciplíny, stupně vzdělání, výcviku, licencovanosti, teoretické orientace, množství supervize či vlastní terapie a používání na důkazech založených metod."
    asi by bolo potreba k tomu dodat, ze slo o kvantitativny vyskum, vzorka bola 331 pacientov a 8 terapeutov rozneho zamerania. vsetci boli vycviceni, supervidovani, riadne vzdelani.


    to povodne tvrdenie teda vyvolalo burlive reakcie, hlavne argumenty boli:
    DARJEEL argumentoval tym, ze osobnost terapeuta je tiez dolezity faktor. to nepochybne je, ale v tomto vyskume ju prave nemerali. takze vysledky zmieneneho vyskumu nijak nepopieraju vyznam osobnosti terapeuta, ktora ma sama o sebe urcite obrovsky vplyv na schopnost utvorit funkcny vztah.
    Darjeel taktiez spochybnil vyskum psychoterapie celkove, co je padny argument,ale nic v zlom, na taku diskusiu uz fakt je potreba mat nieco aj nacitane, lebo tymto stylom by sme mohli spochybnit cokolvek.

    DAW argumentoval tym, ze je to asi kvalitativny vyskum, co nie je.

    Potom MORPHLER este pritvrdil :) toto som tiez niekde citala, ale treba si uvedomit ze nie je 50 hodin ako 50 hodin... kazdopadne sa fakt zistilo, ze po nejakom obdobi od zaciatku praxe sa uz dalej terapeuti nezlepsuju ale drzia si viac menej jeden level. je k tomu kopa clankov ale hladat sa mi to nechce.
    EVAD
    EVAD --- ---
    NARVAH: ja to nevnimam ako synonyma

    NARVAH: nieco sa snazis naznacit ale tato konspiracna teoria mi nejak nedava zmysel :)

    dlhe roky sa snazili napr kolegovia od kbt preukazat ze ich smer je najefektivnejsi, a v niektorych statoch si to dodnes poistovne myslia a na urcite diagnozy preplacaju iba kbt. v UK napr momentalne prebieha masivne nahradzovanie psychodynamickych terapeutov ludmi, co maju rocny vycvik v kbt. to len tak btw.

    preto su prave dolezite taketo a podobne vyskumy, ktore zdoraznuju vyznam spolocnych faktorov, tj ziadny smer nie je privilegovany, to co funguje nie su specificke metody. nuz a ako bocny efekt sa pri jednom z takych vyskumov objavilo, ze ide predovsetkym o vztah, to je vsetko.
    DAW
    DAW --- ---
    EVAD: já nevim.. mě to právě až tak smysl nedává.. a to jsem člověk, kterej už léta prohlašuje, že to, co léčí není metoda/technika, ale právě mezilidský vztah ;) .. já bych se smířil s tvrzením, že bez dobrého vztahu bude terapie v 97% případů neúspěšná, ale ne s tvrzeními, které zde byly uváděny.. jenže abych moh dál argumentovat v týhle diskuzi, tak bych si to musel nejdřív přečíst a to se mi nechce :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam