• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    ART_OF_CAN: Držím palce.
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    TETHALKA: VZP, i proto jsem teď zkusila tu KAPPA a DPC. Dokonce se mi podařilo si v K domluvit termín, haleluja! Díky za tip na Ládví, zavolám tam. Razim teď strategii více domluvenych vstupních pohovorů, snad mi to pomůže urychlit hledání správného matche.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    ART_OF_CAN: A jakou pojišťovnu máš? Jinak v Praze 8 u metra Ládví je psychoterapie.net (zařízení Modrý dům), kde mají smlouvu se všemi pojišťovnami a aktuálně i nějaké volné kapacity. Chodila jsem tam a byla jsem spokojená.
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    ART_OF_CAN: Ad tipy: Auditko a web jsem si prošla. Jen me napadlo, jestli nevíte o někom novém, nebo tak
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    Má tady někdo zkušenost s Kappa klinikou na Praze 6? Případně s Dejvickym psychoterapeutickym centrem? Hledám terapii už spoustu měsíců a teď zkouším tyhle dvě, jestli mě vezmou (narazila jsem na plný kalendáře). Obecně jsem hodně obezřetná v tom, koho kontaktovat, je pro me důležitý, aby ten člověk měl fakt patřičný vzdělání, výcvik a zkušenosti. Pokud by někdo tady měl tip na psychoterapii v Praze, ideálně se smlouvou s pojišťovnou, ocením i to. Předem dík!
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Měl jsem dotaz vedle v auditku, publikum se asi do určíté míry prolíná, ale třeba se tu vyskytne někdo, kdo vedle ne a mohl by pomoct / poradit: [ SYNTAX_TERROR @ psychologicka poradna ]
    1KA
    1KA --- ---
    Regresní terapie. Tip? Jen osobní doporučení prosím.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    FONTAN: anebo 700,- hodně zkušeného.) - starší terapeuti, kteří chtějí být dostupní
    NETYKAVKA
    NETYKAVKA --- ---
    Existují i hrazené psychologické služby https://www.csspraha.cz/poradna-pro-rodinu-manzelstvi-a-mezilidske-vztahy nebo někteří psychoterapeuti mají smlouvu se zdravotní pojišťovnou. Cena nemusí vždycky znamenat kvalita. Při výběru terapeuta bych dala na doporučení známých, kteří ho znají a mají s ním osobní dobrou zkušenost.Výhodou se mi zdá, když není jednostranně zaměřený na jeden směr, jednu školu, ale když má širší záběr a může z různých škol a směrů použít to, co je pro jeho klienta v tu chvíli z jeho pohledu nejlepší. Přesto někdy člověk musí hledat toho člověka, co mu sedne a umí mu pomoct, delší dobu a vyzkoušet různé psychoterapeuty. Dobrý psychoterapeut se v průběhu terapie bude zajímat, jak vám terapie s ním vyhovuje a unese, když řeknete, co vám vadí a nesedí. Buď se s tím dá dál pracovat nebo se posunete "o dům dál".
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    OCTOPUSS: myslim, ze 1000 za 50min je tak nekde uprostred, najdes i za 600 (hodne zacinajici) i za 2000 (terapii v aj najdes - treba https://centrum-lavka.cz/katja-krizkova je narozena v usa a dela cj/aj prave za tu 1000,- )
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Kolik se dneska v průměru platí terapeutům v Praze, a jsou takoví, co umí anglicky, a neříkají si za to pětinásobný ceny?
    1KA
    1KA --- ---
    Mne člověk musí sednout jako osobnost a musí se mi líbit. Pak preferují gauč a teď, co máme video rozhovory, mám domluvené, že během terapie maluju a pak analyzujeme skrze obraz. Většinou se snažíme být v hladině prožitku a ne rozumu. Nevím, co je to za směr, ale pomáhá to.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Diky vsem, pomohli jste :)
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    CYRUS_SMITH: pokud by se dal snést muž, tak super mi přišel mudr. ivo procházka.. https://www.ulekare.cz/nasi-lekari/mudr-ivo-prochazka-csc-46 (na ženu žel tip nemám)

    IOM_NUKSO: co si tak pamatuji, z dlouhodobých studií účinnosti vycházejí všechny terapeutické směry zhruba stejně, záleží především na vztahu, který se podaří navázat. Pokud ti nevyhovuje ticho a hmhání, vyhni se asi terapeutům s Rogersovským výcvikem (aka na člověka zaměřeným přístupem), zároveň určitě souhlas s id stalk
    STALK
    STALK --- ---
    IOM_NUKSO: Možné klíče co mě napadaj při hledání terapeuta - jeho "CV" by mělo obsahovat něco jako - dokončený nebo aspoň probíhající terapeutický výcvik (reálnej dlohodobej sebeskušenostní výcvik, ne žádný kurzy u bůhvíkoho), praxe i jinde než ve vlastní ambulanci, (dobrej prubířskej kámen podle mě jsou sociální služby, psychiatrie, adiktologický služby...), stručná a profi sebeprezentace - bez vzletnejch frází, ezo blbin, duchovna, odkazů na jiné lidi. Rozumnej ceník...
    To co popisuješ neni známka ničeho - a vlastně je to normální postup... k tomu aby terapie fungovala je potřeba čas - terapeut potřebuje poznat tebe, ty jeho, pak se může začít formovat vztah a prostor na kterym to celý potom běží (ten může mít mnoho podob)... to někdy trvá. A v neposlední řadě - zastávam názor že těžký a nepříjemný věci jsou těžký a nepříjemný i během terapie a je to tak v pořádku :) a tak dál a tak dál. tohle je velký téma ;)
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    IOM_NUKSO: Zásadnější než škola mi přijde terapeutický vztah. Jsou na to i nějaké výzkumy...
    NELLIA
    NELLIA --- ---
    IOM_NUKSO: Jak to tak čtu, co zkusit někoho s "Na řešení orientovaným přístupem" (dalet)? Ty jsou pokud vím, vedeni k větší direktivitě a intervencím. Jinak bych to, co se ti nezdá tomu terapeutovi na férovku řekla, máš vliv na podobu vaší spolupráce, neboj se ji formovat.
    TBC
    TBC --- ---
    IOM_NUKSO: hele obecně tento podobný pocit přesně znám, a taky jsem se s nim težko sžíval. (že se moc neptají a musí to vyjít z tebe.. a analyzant o tom musí mluvit o všem možném atd,, ale s tim pracuje imho většina škol (jsem laik, ostatní případně doplní)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam