• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    STALK
    STALK --- ---
    IOM_NUKSO: A co by si od terapie očekávala.? Skoušela si s nima o tom co ti vadí mluvit? Co to je za směry kde sis začala všímat těch podobností? Kolik si jich vystřídala? Jak ty tvoje sezení vypadali? Co byl ten impuls kdy sis řekla - tak sem už nepříjdu - jak ses u toho cejtila?... neočekávam že mi na všechny tyhle otázky odpovíš :) spíš ilustruju kolik otázek ve mě tvoje hledání správného terapeuta vzbuzuje. ;)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    TBC: hm, no vadi mi, kdyz jsou moc ticho nebo jen hmkaji nebo zesumiruji oznamovaci vetou, co prave slyseli. Nekteri pak davaji rady/nazory a kdyz se netrefuji, tak citim, ze ta komunikace mezi nama a vhled vazne. Potrebuji, aby se vic ptali nebo tak nejak. Presne nevim. Jestli nekdo ten vhled umi rychle nebo pomalu nebo se nejak s tim klientem "naladit", tak to jsem povazovala spis za schopnost terapeuta, jeho zkusenosti nebo schopnost empatie a jako nezavislou vec od typu vycviku...ale zaroven jsem si zacala vsimat tech podobnosti dle toho, jaky typ terapie delaji, tak nevim.
    TBC
    TBC --- ---
    IOM_NUKSO: viz MORPHLER: mozna zkus popsat co ti na stavajicich terapeutech vadilo apod, to muze pomoci udelat dalsi kroky spravnym smerem
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    IOM_NUKSO: seznamu a popisu psychoterapeutickych smeru je spousta. vhodnost nektzerych pristupu pro kokretni poruchy se sice nekdy propaguje, ale ve skutecnosti jsou vhodne temer vsechny. Co je tim faktorem eventualni nevhodnosti je clovek, konretni terapeut a to jak si sednete (A tady je na miste tve pozorovani, ze podobny smer nekdy pritahuje podobne osobnosti terapeutu - tedy nektery smer muze byt pro tebe nevhodny jako celek)
    Rekl bych, ze muze pomoct se nekterym smerum, ktere identifikujes jako tobe nesedici vyhnout. Najdi si nejaky ten seznam smeru s popisy (i treba jen https://cs.wikipedia.org/wiki/Psychoterapie) a kdyz ti nejaky bude filosoficky neprijmeny, tak je velka sance, ze ti moc nesedne ani prakticky...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    IOM_NUKSO: nevim, ale treba:

    European Association for Psychotherapy | EAP | Welcome
    https://www.europsyche.org

    odrazka Approaches
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Existuje nejaky seznam terapeutickych smeru se strucnym popisem, pro jake poruchy je to dobre nebo o cem to obecne je? Jak moc velky vliv typ terapie na prubeh terapie ma? Dlouho nemohu najit "spravneho" terapeuta a zacala jsem si vsimat podobnosti mezi terapeuty, kteri maji stejny vycvik. Tak jestli se jenom nemotam zbytecne v kruhu a misto cloveka mam hledat a trefit spravny typ terapie? A jak si mam ten typ vybrat? Diky moc
    CYRUS_SMITH
    CYRUS_SMITH --- ---
    Měli byste, prosím, doporučení na sexuoložku z prahy? díky
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Snad nebudu moc OT.

    Hledám k sobě parťáka - kluka/muže/chlapce. Někoho, kdo by se mnou v budoucnu mohl tvořit dvojici v Centru rodinného poradenství. Ideálně psychologa/psychoterapeuta/stačí započatý výcvik.

    Momentálně pracuji v Ambulantním centru pro léčbu závislostí, vedu několik skupin (pro dospěláky i děti) a šéfuju jednomu Centru primární prevence. Věnuji se tedy především adiktologickým tématům, "zlobivým" dětem a jejich rodinám. Do budoucna mám v plánu věnovat se více práci v Centru rodinného poradenství/terapie, ale s rodinami pracujeme vždy ve dvojici muž-žena. Můj starý parťák pardál "mě" opustil a po dvaceti letech odešel do jiné organizace. Vytipováváme tedy i nového kolegu.

    Rozkoukávám se, hledám.
    Kdyby to někomu přišlo zajímavé, ráda se sejdu u kafe, potlachat o budoucnosti, zkusit nějaký společný projekt/práci apod. Nechci se hned vrhat do rodinného poradenství, ale osahat si společně třeba vedení rozhovoru, skupiny apod.

    Lokalita může být Praha, kde bydlím, ale také okolí Mladé Boleslavi nebo Nymburka.

    Kdyžtak pošta. ,)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TBC: no ono to bude vázané mezinárodníma smlouvama.

    Ale už by někdo konečně mohl Babišovi vysvětlit, že alepsoň na konopí se dá fakt vydělat a určitě na to půjdou získat dotace aby se alespoň tohle legalizovalo.
    TBC
    TBC --- ---
    ZUZKAOU: z toho musí mít Grof radost! ale ta legislativa je asi ještě běh na dlouhou trať
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ZUZKAOU: skoda, ze mi neni tak o 15 let min. Ale perfektni, ze se to deje :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V Česku otevřela první psychedelická klinika. Peníze má od Mitonu
    https://www.forbes.cz/v-cesku-otevrela-prvni-psychedelicka-klinika-penize-ma-od-mitonu/

    Terapeuti | PSYON
    https://www.psyon.cz/terapeuti/
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    DRAGON: Zařízení Modrý dům v Praze 8 (u metra Ládví) má smlouvu se všemi pojišťovnami. Zde stránky: http://www.psychoterapie.net/, v sekci kontakty najdete, kdo z nich bere nové klienty.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    zdravím. sháním pro kamarádku psycholožku, která akceptuje OZP a čekací lhůta není x měsíců. Dokázal by prosím někdo poradit? Lokace Praha.
    děkuji
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    „Je lepší být s lidmi, kteří jsou lepší než vy sami. Vyberte si takové spolupracovníky a kamarády, jejichž chování a vlastnosti jsou lepší než vaše, aby se tím směrem ubíralo i vaše chování.“

    V jedné větě, kterou Warren Buffett řekl 14letému chlapci, shrnul tajemství úspěchu | Warengo
    https://warengo.com/...dne-vete-kterou-warren-buffett-rekl-14letemu-chlapci-shrnul-tajemstvi-uspechu

    vs

    "Člověk má sílu, velkou kapacitu, která se projeví, když vnímá empatii v opravdovém, akceptujícím a pečujícím vztahu."

    C. R. Rogers
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je milujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat...

    "Láska nepotřebuje být perfektní, ta potřebuje být pouze opravdová."

    What makes us unhappy is to want. Yet if we would learn to cut our wants to nothing, the smallest thing we’d get would be a true gift.

    terapie doporučuju každýmu, protože věřím, že to má každýmu co nabídnout, ujasnit si nějaký věci v hlavě, přijít si na něco, s něčím se smířit, vstřebat, uchopit jinak, rozhodnout se pro něco... osobnostně vyrůst, zkompetentnět, být celistvější, líp se znát... -Nellia
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Šťastní i úspěšní budete, až pochopíte, že život je hra.​ Změnit se může každý, tvrdí kouč

    https://video.aktualne.cz/.../r~3da85200614611e793d0002590604f2e/r~7c5cbdb2b3fb11e7a7000025900fea04/
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    PSYCHOLOG PRO DĚTI I DOSPĚLÉ
    CENTRUM PSYCHOTERAPIE ANDĚL PRAHA

    Psycholog - Psychoterapie Anděl Praha - poradna
    https://www.psychoterapie-andel.cz/
    SONYAH
    SONYAH --- ---
    Ahoj, nechtěl byste někdo tento víkend na vzdělávací kurz Úvod do terapeutické práce a poradenství s využitím pískoviště v termínu 7.-8.12.2019? Bohužel se z osobních důvodů nemohu zúčastnit, cena kurzu je 2700,- Kč.

    Případně mě prosím kontaktujte zde nebo na rubisova.sona@email.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam