• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Doporučení není třeba ani na terapii, ani k psychiatrovi. Jo, někde ho chtějí, ale nemá to oporu v zákoně.
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    Z_RYBY_KOST: No, jak kde. Vzhledem k tomu, že finanční situace letos nevyšla úplně nejlíp, tak pro mě cokoliv mimo podporu pojišťovny bylo out of reach. Nejdřív jsem se tedy pokoušela používat seznamy přímo od VZP, který jsem si vygenerovala v rámci appky Moje VZP (což byl taky pěknej lol se tam přihlásit, protože jsem to naposledy použila někdy před 5 lety a bylo ve finále jednodušší dojít si na pobočku pro nový heslo. Seriously.), ale to mi moc nepomohlo. Dostala jsem dlouho excelovou tabulku, u který jsem si myslela, že mě navede na kvalitní místa, ale nakonec to bylo stejně časově náročný jako googlení. Takže jsem procházela webovky, hledala kdo jde na pojišťovnu, volala tam, zjišťovala, jestli berou nový pacienty a otázka na pojišťovnu šla až jako poslední. Nevím v čem je pattern, ale někde mi prostě řekli, že potřebují doporučení a někde ne. Třeba v tý DCP je to z jejich strany oklika, že tě nejdřív pošlou za doktorkou a ta ti pak ideálně napíše žádanku, se kterou jdeš k jejich konkrétnímu internímu terapeutovi. Ale to je moje hypotéza, zatím u nich čekám v pořadí. A v KAPPA po mě nechtěli nic. Takže pokud teď řešíš, co a jak, doporučuju se obracet na místa, se kterýma máš dobrou zkušenost a domluvit se s nima individuálně. Chápu, že jsem situaci moc neusnadnila, je to ale moje nejživější zkušenost. Držím palce nejvíc!
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ART_OF_CAN: tak to jsou dobré zprávy :-) Držím palce!

    Jak to vlastně funguje, když chceš na pojišťovnu? Musíš mít žádanku od lékaře nebo můžeš jít "jen tak" z ulice? Já si to vždycky hradila sama, když bylo potřeba, ale momentálně by to pro mě bylo nad možnosti rozpočtu.
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    Z_RYBY_KOST: Díky za feedback. Jsem s DPC v kontaktu a čekám, jak se ozvou s termínem. Když jsem mluvila se sestřičkou po telefonu, tak mě příjemně překvapilo, že po tom, co jsem ji v kostce popsala, co chci řešit (což mi vždycky přijde jako nejvíc lol část celý věci...popsat problém ve třech větách :)), mě automaticky neposlala za jedním z terapeutů, ale doporučila mi, ať jdu za hlavní doktorou DCP a proberu to s ni, ze ona sama mi pomůže rozhodnout, co a jak. Ta Hladina teď vypadá dobře, divala jsem se na ne před par měsíci a to tu pojišťovnu ještě neměli poresenou. Teď jsou ale součástí toho programu, který zmiňuje SEDJI1
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    VZP v souvislosti s covidem začala proplácet psychosociální pomoc, psychoterapii u vybraných terapeutů jejichž seznam a podrobnosti mají na stránkách zde https://www.vzp.cz/o-nas/aktuality/vzp-bude-nove-prispivat-klientum-na-psychosocialni-podporu
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ART_OF_CAN: já mám s DPC jen dobré zkušenosti. Zažila jsem tam dva terapeuty, muže a ženu, oba mi seděli a u obou jsem si časem naplnila vstupní zakázku.
    Ještě mohu doporučit na Praze 6 Centrum Hladina, zaregistrovala jsem, že řešili propojení s pojišťovnou, tak to možná už i vyřešili.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    ART_OF_CAN: Držím palce.
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    TETHALKA: VZP, i proto jsem teď zkusila tu KAPPA a DPC. Dokonce se mi podařilo si v K domluvit termín, haleluja! Díky za tip na Ládví, zavolám tam. Razim teď strategii více domluvenych vstupních pohovorů, snad mi to pomůže urychlit hledání správného matche.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    ART_OF_CAN: A jakou pojišťovnu máš? Jinak v Praze 8 u metra Ládví je psychoterapie.net (zařízení Modrý dům), kde mají smlouvu se všemi pojišťovnami a aktuálně i nějaké volné kapacity. Chodila jsem tam a byla jsem spokojená.
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    ART_OF_CAN: Ad tipy: Auditko a web jsem si prošla. Jen me napadlo, jestli nevíte o někom novém, nebo tak
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    Má tady někdo zkušenost s Kappa klinikou na Praze 6? Případně s Dejvickym psychoterapeutickym centrem? Hledám terapii už spoustu měsíců a teď zkouším tyhle dvě, jestli mě vezmou (narazila jsem na plný kalendáře). Obecně jsem hodně obezřetná v tom, koho kontaktovat, je pro me důležitý, aby ten člověk měl fakt patřičný vzdělání, výcvik a zkušenosti. Pokud by někdo tady měl tip na psychoterapii v Praze, ideálně se smlouvou s pojišťovnou, ocením i to. Předem dík!
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Měl jsem dotaz vedle v auditku, publikum se asi do určíté míry prolíná, ale třeba se tu vyskytne někdo, kdo vedle ne a mohl by pomoct / poradit: [ SYNTAX_TERROR @ psychologicka poradna ]
    1KA
    1KA --- ---
    Regresní terapie. Tip? Jen osobní doporučení prosím.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    FONTAN: anebo 700,- hodně zkušeného.) - starší terapeuti, kteří chtějí být dostupní
    NETYKAVKA
    NETYKAVKA --- ---
    Existují i hrazené psychologické služby https://www.csspraha.cz/poradna-pro-rodinu-manzelstvi-a-mezilidske-vztahy nebo někteří psychoterapeuti mají smlouvu se zdravotní pojišťovnou. Cena nemusí vždycky znamenat kvalita. Při výběru terapeuta bych dala na doporučení známých, kteří ho znají a mají s ním osobní dobrou zkušenost.Výhodou se mi zdá, když není jednostranně zaměřený na jeden směr, jednu školu, ale když má širší záběr a může z různých škol a směrů použít to, co je pro jeho klienta v tu chvíli z jeho pohledu nejlepší. Přesto někdy člověk musí hledat toho člověka, co mu sedne a umí mu pomoct, delší dobu a vyzkoušet různé psychoterapeuty. Dobrý psychoterapeut se v průběhu terapie bude zajímat, jak vám terapie s ním vyhovuje a unese, když řeknete, co vám vadí a nesedí. Buď se s tím dá dál pracovat nebo se posunete "o dům dál".
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    OCTOPUSS: myslim, ze 1000 za 50min je tak nekde uprostred, najdes i za 600 (hodne zacinajici) i za 2000 (terapii v aj najdes - treba https://centrum-lavka.cz/katja-krizkova je narozena v usa a dela cj/aj prave za tu 1000,- )
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Kolik se dneska v průměru platí terapeutům v Praze, a jsou takoví, co umí anglicky, a neříkají si za to pětinásobný ceny?
    1KA
    1KA --- ---
    Mne člověk musí sednout jako osobnost a musí se mi líbit. Pak preferují gauč a teď, co máme video rozhovory, mám domluvené, že během terapie maluju a pak analyzujeme skrze obraz. Většinou se snažíme být v hladině prožitku a ne rozumu. Nevím, co je to za směr, ale pomáhá to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam