• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    N_I
    N_I --- ---
    MORPHLER: takže už léčíš, hm...tak to mizím, nedík.

"dost to koresponduje spise s tim co se ti deje uvnitr"
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    N_I: hele ta otazka byla normalne zvedave lidska a bez odpovedi na ni vim, ze ti vice odpovedet neumim, ale ze to je ne mnou ale tim ze nechces ani dovysvetlit svou otazku, svuj postoj. dost to koresponduje spise s tim co se ti deje uvnitr (a co popisujes tou ztratou duvery). zadne objektivni venku neni. je jen predstava ktere o svete mame a ktere moc nesdilime.
    N_I
    N_I --- ---
    MORPHLER: díky, tento klub tedy dost možná koresponduje s tím, co se děje venku.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    N_I: jo tak jsi to udelal presne jak jsem cekal. tak is to uzij...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    N_I: a kdybych byl terapeut tak ty otazky odvrhnes jako teraputicke a tedy ze jim neveris a nebudes se jimi zabyvat? to na tebe tvuj mozek hraje dobre pasti. cokoli co by ti mohlo pomoct oznac za terapii, cokoli co by mohlo jit do hloubky za terapeuiticke a tomu ty neveris a tedy se tim nemusis zabyvat.
    btw. jsi v klubu psychoterapie.
    N_I
    N_I --- ---
    MORPHLER: otázka byla obecná, takže s dovolením neodpovím, cítím z toho ordinaci.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    N_I: a odpovis na to nbo potrebujes nejdrive vedet vice o me?
    btw. lecba jakoukoli praci je implikovana alterntiva- ty klastery a nektere z komunit jsou presne o praci.
    N_I
    N_I --- ---
    MORPHLER: komunity jsou plné samozvaných terapeutů s návody, přijde mi

"jak bys presneji definoval/a to, co chces alternovat?
    stejne jako bych potreboval vice rezvest pro pochopeni co to zrovna pro tebe znamena ztratit duveru v ty system"

jsi terapeut? zni to jako z ordinace

léčba slovem zní asi fajn
    co takhle léčba tvrdou prací?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    N_I: par asi i jo. nektere filosofie (napr. stoicismus, existencionalismus...), pak ruzne klastery, ashramy, retreat statky a jine podobne opusteni spolecnosti, taky ruzne extremy bez leku a doktoru (pobyt ve tme, ruzne otuzovani, pusty, poutě...) a nekdy jen proste zmena/opusteni toho, co ti v zivote dela paseku..
    Vlastne mi neni jasne ceho to teda bude alternativa (k lekum, doktorum a terapii) - lecby? (tam asi z definice moc alternativ neni pac si ty obory vzaly tento pojem jako svuj), pomoci? (nekdy pomuze i "jen" vlidne slovo blizkeho), sdileni? (ruzna komunita a pratele v tomhle asi funguji lepe nez doktori) nebo ceho presne. jak bys presneji definoval/a to, co chces alternovat?
    stejne jako bych potreboval vice rezvest pro pochopeni co to zrovna pro tebe znamena ztratit duveru v ty systemy. ja treba nikdy fam prumyslu nejak neveril, ale neznamena to ze neverim v ucinky nekterych leku. stejne jako si myslim sve o celych skolach psychoterapie, ale lecbu slovem obecne jako princip dost uznavam.
    N_I
    N_I --- ---
    co se stane když ztratíte důvěru v léky a farmaceutický průmysl a v terapie a terapeuty?

existuje jiná alternativa?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    URPUTNIK: Ta odpověď byla hned v prvním postu, i jsem ji adaptoval do formy, která vypadala, že bude srozumitelnější.

S tím, že tu odpověď z nějakého důvodu urputně ignoruješ, neudělám nic…🤷🏽‍♂️
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    COMODOR_FALKON: nepochopil, protoze stale neodpovidas na moji otazku :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    URPUTNIK: Pochopil.

Teď pominu, že já (skoro) vždycky píšu dlouhé posty — tenhle byl relativně krátký.

Když už to chceš přirovnat k autům, tak je to situace, kdy víš o někom bez řidičáku, kdo si párkrát zajezdil na motokáře a teď se chystá organizovat průjezdy půlnoční magistrálou rychlostí 200 km/h za volantem fakt velkého SUV.

Což spoustě lidí (hlavně těch bez řidičáku nebo s řidičákem v čistírně) přijde hrozně cool a super zábava, při které se rozhodně nikomu nemůže nic stát… Carmageddon Rulez!!

Ale většina držitelů řidičáku, byť třeba jen na skůtr, z té představy dostane lehký záchvat paniky…
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    COMODOR_FALKON: myslim, ze jsi nepochopil co jsem tim myslel :)

zkusim to rict jeste jinak - odkazujes se na "někde na úrovni přípravy zabití z nedbalosti" .. to je treba kazdy, kdo si dela ridicsky prukaz. Kvuli nim ale nepises dlouhe posty na diskuzni fora. Takze proc Te tenhle konkretni priklad potencialniho budouciho rizika tak aktivizuje?
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    COMODOR_FALKON: Koukala jsem na to - podobných nabídek je hrozně moc, opravdu to není vyjímka (a jsou i horší).
    Překvapilo mě, že jí sice hodně lidí sleduje, ale reakcí má málo. Na mě ten profil působí dost nevýrazně. Nechala bych to být.

A jak už zmínil URPUTNIK: - o tomhle taky od včera přemýšlím — proč se tě to tak dotýká. Je jasný, že tě to mrzí, pokud se tvoje dřívější, zřejmě dlouholetá a blízká kamarádka vydala směrem, který ti přijde nevhodný nebo potenciálně nebezpečný… Ale NENÍ to tvoje zodpovědnost ani starost. Lidi si prostě volí svoje vlastní cesty a během života mohou směr ještě kolikrát změnit.
    A přátelé bohužel odcházejí někdy i z mnohem podivnějších nebo smutnějších důvodů...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    URPUTNIK: Máš to hned v tom prvním příspěvku…

Vlivem kumulace negativních faktorů představuje čím dál vyšší riziko (s klesající předvídatelností), někde na úrovni přípravy "zabití z nedbalosti" — jen ještě není známé kdy a jak.

Moji nečinnost by bylo možno do určité míry hodnotit (ne legálně, pouze fakticky) jako spolupachatelství — až se něco stane.
    (Nicméně, teď jsem svoji míru případné odpovědnosti lehce rozředil mezi osazenstvo tohoto auditka😸)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    COMODOR_FALKON: to zni, jako ze je ted potreba opracovat tvoji stranu stolu :) prijde mi to jako skvele tema na individualni psychoterapii “co je v te situaci, ze to pouta tolik moji energie a pozornosti”?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    URPUTNIK: Myslím, že po výměně názorů v posledních 24 hodinách můj vliv klesl někam k nule - dokonce to vypadá, že přede mnou manuálně skryla všechny svoje posty od začátku roku…🤷🏽‍♂️
    (nebo si promazala profil, to z telefonu nezjistím)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    HELLENKA: Ona právě (když už je používá), tak používá slova "psychoterapie", "terapie" a "koučink" velmi často jako synonyma, na FB i LinkedIn…
    Občas to pak smaže, občas ne…

Počítám, že reálný dopad bude velmi malý, ale obsahem, který generuje, kolem sebe buduje komunitu labilních lidí, z nichž tak jednotky až nižší desítky jí budou ochotni skrz parasociální vztahy důvěřovat, včetně finanční podpory.

Její stávající esostránky:
    FB: https://www.facebook.com/uzivam.pomalu
    IG: https://www.instagram.com/uzivam.pomalu?igsh=MTJsOGx0OWVubGNweg==

LinkedIn Ti pošlu do DM
    Ten rok 2024, kdy sekla s brigádami a zůstala doma, byl zároveň rok s asi největší regresí k esoterice.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    COMODOR_FALKON: nesmi se prezentovat jako "psychoterapeut"

Pokud ale bude dělat jen „koučink“, ezoteriku, seberozvoj apod.,tak to je prostě legální a zabránit jí v tom asi nelze. Je dost možný, že nesežene klienty, nebo ne dlouhodobé.... Většina lidí si imho rozmyslí, komu dá peníze a v dnešní době je konkurence velká... Nepředpokládám teda, že dělá něco "speciálního" ?

Ukážeš její stránky / instagram ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam