• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: u nás ne...
    oblečením to nebylo... prostě přišel někdo vhodnější znalostmi i zkušenostmi
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    JAKE_UP: Ja se ti k tomu rano i rozepisu, ted uz se mi z telefonu nechtelo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Tuhle jsem měla v práci květované letní šaty koupené ve Walmartu za dvanáct dolarů v roce 2004, když mi cestou v Paříži ztratili kufr. V ceně ten trik fakt není.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Tak snad i na rodicovske ohoz prubezne obmenuju a aktualizuju, ne? Nebo jako to, ze jste matky, z vas najednou dela nekoho uplne jineho? Kdyz vas tak ctu, tak asi kazdy rano malo dekuju prirode, jaky mam doma ukaz.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAKE_UP: hele, chápu, že ti dlouhodobě ležím v žaludku, ale těmi mínusy ty body dolů u tvého ID prostě nevyžehlíš ,-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: a práci našla?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: Víš, co je vtipné? :-)
    V těch mi přišla na pohovor od mého návratu do práce jen jedna kandidátka... podívala jsem se na ni a v tu chvíli mne napadla jedna věc - "návrat po mateřské".
    A co myslíš...
    Bylo to tak ,-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    hlavně se v podstatě všechny události, které vyžadují slušnější oděv, dají sfouknout jedněmi malými černými... od pohovoru přes svatbu kamarádů až po divadlo.
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    T_Y_L: hele, já nastupovala do práce po 4,5 letech mateřský a cca 80% veci jsem potrebovala obmenit..postava plus minus stejna, ale uz jsem se v tom necejtila..plus novy zimni kabat, boty, kabelky, bylo toho docela dost..ted po nekolika letech zpet v procesu uz jde obmena postupne, ze ji ani uz moc nevnimam..tkze absolutne chapu ten pocit "po matersky"..
    EDERA
    EDERA --- ---
    T_Y_L: Souhlas. Přijde mi neuvěřitelný, že se zrovna tady hájí, že je normální nemít aspoň jedny letní šaty nebo jeden ohoz, v kterém se dá jít na do divadla, na koncert, na babiččinu oslavu narozenin...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    T_Y_L: tak z Lindexu nebo HM nic moc, navíc rychle odchází...
    na stranu druhou mám některé kousky od Gábiny Páralové i přes deset let a ano, to jsou nadčasové věci... pochybuji však, že by si tu každý mohl dovolit na běžné nošení tak drahé oblečení...

    P.S.
    navíc jeden podstatný detail - myšlení a přístup oblékaní muži versus ženy...
    můj muž by ti také tehdy řekl, že mám spoustu krásného oblečení a já se rosila, že nemám v čem chodit ,-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ONDRA_99: ja kdyz nastupovala do prace s dresscodem, tak me veci, co sem mela do divadla/na veceri nevytrhly. v mym satniku se tyhle sve mnoziny obleceni neprotinaji.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    T_Y_L: jenže pozor! Společenské oblečení nerovná se nutně oblečení vhodné k pracovnímu pohovoru. Šaty do divadla, na operu nebo na svatbu na pracovní pohovor můžou být stejně mimo jako džíny.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ILLUZE: Chápu, že se někomu může měnit postava, ale zase je tady diskuze o tom mít alespoň nějaké slušné oblečení. Ne nutně celý kompletní šatník.

    Ale s tou módou mě to docela překvapuje - zrovna nějaké společenské oblečení je imho i u žen (u mužů rozhodně) dost nadčasové a přijde mi, že nějaká změna módy za pár let s tím zase tolik nezahýbá. (btw co tedy například bylo v módě před 3, 5 lety, že to teď nelze vzít mezi lidi?). Nebo žiji v nějaké bublině, ale nemám pocit, že by třeba moje manželka musela kvůli módě nějak dramaticky měnit šatník (u ní tedy ani po dětech nepřišla změna postavy, takže to má jednodušší i po této stránce).
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Ja teda nechapu, proc se nekdo nuti pracovat nekde, kde se necejti jak ma vypadat. Kdyz budu oblibovat monterky a nenavidet oblek, budu treba sazet stromy a nepohrnu se do banky, abych se musela pretvarovat a cejtit se 8 h denne nesva.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: Musím říct, že ti rozumím. Před mateřskou jsem měla dress kód celkem přísný a na mateřské jsem tomu velmi ráda odvykla. A to i přes to, že jsem celou dobu vlastně úplně pracovat nepřestala. Fakt, že můj každodenní oděv netvoří silonky and co. jsem si fakt užívala. A na pracovní schůzky jsem se těšila - jakože dobrej rozptyl - ale to "převlíkání" jsem si fakt neužívala.
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    JAKE_UP: protože to sem třeba vůbec nepatří ten příspěvek? holka se tady ptá, jestli je nebo není něco ok a včem má jít někam a někdo na to reaguje tím, že to nechápe, protože v jeho případě na to a to oblečení měli. zcela irelevantní příspěvek pro mě.

    vůbec mi přijde, že tady lidi leckdy reagují na nějakou jim bližší zkreslenou tezi :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    JAKE_UP: nehledam tisic duvodu, odpovidam na dotaz. Precti si to znova, pisu, ze maji pravdu
    EDERA
    EDERA --- ---
    JAKE_UP: Taky mě to překvapuje. Hlavně, že vedle se jako peklo dávají i fotky matek, co jdou v plátěnejch kalhotách s dětma na hřiště.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAKE_UP: Spousta žen jde do práce po 3 letech, mnohdy i později. Za tu dobu se móda posune dál, mnohým z nás trvá (a spoustě se to ani nepodaří), než se znovu postava dostane do původní podoby, tedy např. boky do původní velikosti; nemluvě o hrudníku a pasu...

    Málokterá z nás ve stylu oblékání jede ve "středním" proudu, aby nebylo oblečení po pár letech out.

    Takže to není o tom ONDRA_99: , že by dotyčná na sebe kašlala, jen prostě v tu dobu preferuje jiný styl oblékání. A je výrazný rozdíl muset mít několikero kusů na celý týden a pár kousků na jednu akci na kvartál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam