• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    fotogalérka vašich módních kreací

    Ukažte, jak jste se oblékli a vymódili na akce a příležitosti všeho druhu; škola, práce, party, festival, karneval, divadlo, kamkoliv. Meze se nekladou.

    Pokud si vysloveně nepřejete, aby vaši fotku někdo komentoval, napište to k ní. Ostatní účastníky prosíme, aby to respektovali.

    Jinak jsou komentáře a diskuse povoleny, nicméně mají pravidla.
    1) není žádoucí komentovat fyzický vzhled, natož ho zostouzet. Odpusťte si narážky na postavu, tvář, špeky, vyčnívající žebra, tvar nohou, tetování, barvu vlasů. Můžete komentovat, zda se oblečení hodí k tělesnému typu, ale urážky a posměch se tolerovat nebudou.
    2) nebudu trpět žádné narážky a invektivy osobního charakteru.
    3) osobní spory a antipatie a frustrace si ventilujte někde jinde.
    4) za cokoli z výše uvedeného dostanete varování, uplatňuju princip jednou a dost, budete-li se i po varování chovat jako hovada, dostanete na týden RO. Vrátíte-li se a budete v hovádkovství pokračovat, dostanete permanentní ban.

    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    WITCHIE: overdressed, o tom neco vim:))) a sdilim tvuj nazor.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Pokud si v podobne jako zde nastinene situaci nejsem uplne jista, volim vzdy radeji variantu byt mirne overdressed nez naopak; jsem pak klidnejsi - urazit to nikoho nemuze, zasadni faux pas to zpusobit nemuze, maximalne muzu pusobit lehce upjate. Coz povazuji za mensi problem nez moznost, ze vyvolam dojem ignorance, nerespektu atd apod. - v dusledku kterezto moznosti bych v potencialne "underdressed" outfitu byla nervozni a nejista, uplne zbytecne. Ta prvni varianta mi rozhodne stoji i za rychly nakup univerzalniho jednoducheho outfitu, ktery tak jako tak v budoucnu kazdopadne vyuziju (coz by byl ten pripad ve zde diskutovane situaci).
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Jenze ja nejdu na pohovor, kristova noho... Kolikrat to sem mam napsat, aby to bylo pochopeno?
    TABBY
    TABBY --- ---
    BLONDYNKA: Treba pracuje nekde, kde neni potreba? Ne kazdy je pravnik... existují i lidé jako pokladní, pošťačka či ošetřovatelka krav.
    Btw, kdyz si byl architekt nafotit nas dum, strávil nejprve 6 hodin vyklizenim prostoru a přesouváním nábytku tak, aby vytvořil dojem prázdnoty. Další dve hodiny hledáním optimálních uhlu na fotografie. Takže ten minimalistický prostor v mnoha pripadech neexistuje...
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    BLONDYNKA: Třeba do sklepa, třeba nic takového nemají...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MIDORI: když tě to vůbec napadlo, tak to asi jde... kdyby to nešlo, tak se tu ani neptáš :)
    vubec bych nedala na mistni rady. ty to vis sama nejlepe jestli tam muzes prijit v tmavemodrych dzinach, na kratkou jen domlouvaci schuzku si myslim nemusis tolik cerit vodu a panikarit. beztak tam treba i oceni nakonec jednoho sćloveka neformalne a asi kdyz te berou zpatky, tak asi jim fakt bude jedno v cem prijdes na jeden skok do prace kvuli domluve... bych to tak neresila.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    tak ja napriklad pracuju v UK a v uplne prvni firme (velka recruitment agentura) byl dresscode jasny...odstiny bile, sedive a cerne. jen manazeri si dovolili jine barvy;) v me posledni praci byla jen stanovena delka sukne pro zeny (ke kolenum pokud mozno...ja na to nekdy kaslala teda...kazdopadne maxi sukne nesmely byt z duvodu Health&Safety...asi aby se o ni nezakoplo;). kazdopadne chlapi vsude jedine v oblecich (pripadne kosile a kalhoty), kazdopadne dziny jsou tabu pro uplne vsechny. proste kdyz nekdo dosel v dzinach na pohovor pro praci v kanclu, dost divne sme se na nej divali.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SABATHSASULE: to bych šla radši do armády. Tam to není tak přísný a co chtějí, je opodstatněný.
    SABATHSASULE
    SABATHSASULE --- ---
    POZITRON: Kdysi v bance byl opravdu přísnej dresscode-kterej určoval i šperky, žena max dva prsteny - snubní a zásnubní naušnice max pecky, hodinky jemný, žádný orloje co nosim já, v létě silonky, nehty bezbarvym lakem a krátký, svázaný vlasy...zlo:)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    POZITRON: zejm. v korporatech, ve velkejch nadnarodnich spolecnostech.
    dresscode mame hodne striktni, cca 1x rocne (obvykle s blizicim se letem) HR prostr. mejlu s prilohou citajici nekolik pdfek pripomene, jak se opice maji chovat. ty pdfka obsahuji kotel fotografii muzu a zen v ruznych outfitech, a jasnym znacenim pomoci zelene fajfky a cervenyho krizku se dava najevo, jak to tady bude vypadat. kupr. je dana sirka raminek u satu, delka sukni, typ lodicek, to, ze na obleceni nesmi byt videt loga sport. znacek, napisy, obrazky atd. a musi to dodrzovat vsichni po "itaky, co jdou nekomu vymenit klavesnici", jak tu nekdo psal. konkretne delam primo IT support, a kdyz uz musim neco fixnout primo u opic na openspacu, tak to holt du fixnout v satech a lodickach.
    nicmene napr. dziny zakazany nejsou, obecne o tom slysim prvne, ze tohle by bylo nevhodny do korp./firemniho prostredi. nevim jak u chlapu, ale minimalne u zeny si uplne v pohode dokazu predstavit styl business casual s vhodne zvolenyma slimkama, kosili/halenkou a adekvatni obuvi a doplnkama. 1000x vkusnejsi nez rozkydla tlusoprdka s kvetakem na hlave, narvana v nevkusnych nebo spatne padnoucich satech :p skoro je mne az lito te chudery, co tu v tomto smeru polozila ten dotaz a dostala paknej kartac jak za to, ze na materske nema saty tak za to, ze do firmy chce lezt v riflich hahahha
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POZITRON: tak třeba banky, některé IT a konzultantské firmy

    ACKO: na stranu druhou, znám jich pár, co jsou doslova měsíce o hladu, doma spí na matraci, ale jsou prostě majitelkami kabelky a hodinek dané značky... prostě ruská nátura ,-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Mno a já jsem na pohovor v březnu šla takhle :)
    (Práci jsem dostala a ty šaty mi chválí doteď :)

    ACKO
    ACKO --- ---
    EDERA: nojo, není třeba to křečovat. Když jsem byla minulý měsíc podepisovat svoji novou pracovní smlouvu, tak jsem zjistila, že můj nový pan šéf, který je Skot, vede velmi uvolněně. Pochválil mi moji dlouhou žlutou sukni a sám tam byl v bermudach a bos.To jsem dost váhala,jestli se nemám oblict "slušněj" :-)
    Jako největší smudla jsem si připadala, když jsem měla cosi k vyřizování na VŠ hotelové, když tam v ten den zrovna skládaly státnice jejich ruské studentky. Mno.. ty boty a kabelky, doma nemám nic,co by se tomu cenově blížilo :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ACKO: Popřípadě ještě přihlédneme k tomu, s kým to jednání je - s Němcema projde prakticky cokoliv, zatímco čím víc na východ, tím formálnější je zapotřebí, aby to bylo, pokud člověk nemá vypadat jako chudej příbuznej a trhan.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUILE: Tak jak už tady psala LUCIASHECK - pro pohovor úplně stačí, když se běžnej šatník se striktním dresscodem protne právě v jednom jediném bodě zvaném malé černé. Cokoliv dalšího se dá dokoupit, když člověka vezmou.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: já jsem pracovala jen na pracovištích, kde byl dress code vcelku uvolněný, bylo jen nepsaným pravidlem, že když máme jednání, oblečeme se víc formálně.
    SITH
    SITH --- ---
    a mě vcelku dost překvapuje že se na tyhle věci vůbec ptáte
    ACKO
    ACKO --- ---
    BARBORKA: takovej malej a už musí do práce?:-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: ja hlavne vubec nechapu, kde tyhle pravidla jsou. dycky jsem myslela, ze treba v bance, ale byla jsem kdysi pri skole pul roku na brigade v citibank v korporatnim oddeleni a lidi tam chodili bezne dzinach, ve velky stavebni firme v kanclu, tam to radsi popisovat ani nebudu, tam se chlapi na jednani o zakazce za pul miliardy obycejne "ohakli" tak, ze si vzali treba outdoorovou kostkovanou kosili a k tomu tenisky. a kde jsem ted, tak tady se na to taky sere a to je to tady samej profesor, docent, MBA a blabla. tak kde to teda sakra je tyhle pravidla? zacinam si myslet, ze je to pouhej mýtus a neni to nikde! :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BLONDYNKA: já byla na mateřské 6 let, pět let z toho jsem pracovala, ale stejně jsem do pracovního oblečení neinvestovala, protože jsem pracovala téměř 100% z domova a když už bylo třeba jednou za čas dorazit, tak jsem přeci jen z toho, co bylo ve skříni něco vyhrabala....nebyl důvod investovat....ale my jsme asi jiné typy, tebe móda baví, mě to v podstatě obtěžuje, čili konám nezbytné minimum

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam