• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    fotogalérka vašich módních kreací

    Ukažte, jak jste se oblékli a vymódili na akce a příležitosti všeho druhu; škola, práce, party, festival, karneval, divadlo, kamkoliv. Meze se nekladou.

    Pokud si vysloveně nepřejete, aby vaši fotku někdo komentoval, napište to k ní. Ostatní účastníky prosíme, aby to respektovali.

    Jinak jsou komentáře a diskuse povoleny, nicméně mají pravidla.
    1) není žádoucí komentovat fyzický vzhled, natož ho zostouzet. Odpusťte si narážky na postavu, tvář, špeky, vyčnívající žebra, tvar nohou, tetování, barvu vlasů. Můžete komentovat, zda se oblečení hodí k tělesnému typu, ale urážky a posměch se tolerovat nebudou.
    2) nebudu trpět žádné narážky a invektivy osobního charakteru.
    3) osobní spory a antipatie a frustrace si ventilujte někde jinde.
    4) za cokoli z výše uvedeného dostanete varování, uplatňuju princip jednou a dost, budete-li se i po varování chovat jako hovada, dostanete na týden RO. Vrátíte-li se a budete v hovádkovství pokračovat, dostanete permanentní ban.

    rozbalit záhlaví
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    GUDRUN: Tohle tam je (právě i v textu jsou ty dvě varianty rozlišeny jako NO a YES):

    Is It Appropriate to Undo Two Shirt Buttons at Work?
    When you’re going tieless, is it flattering or a faux-pas to undo that second button? There are at least two sides to the debate

    MICHAEL HOEWELER
    By JAKE GALLAGHER
    Dec. 11, 2014 12:43 p.m. ET
    34 COMMENTS

    NO
    As the casual-Friday dress code has trickled into the rest of the week, open collars are often the norm, but that doesn’t mean colleagues want to ogle your chest hair. Men who undo just one button, said Samuel Barrett, 25, a London-based corporate strategist, show that “although [they] aren’t wearing a tie, they’re still adhering to formal business practice.” The little space between buttons, conservative dressers argue, is actually a chasm that says a lot about how you present yourself. Open that second one and co-workers might wonder whether you’ve stumbled off the French Riviera and into your cubicle. “In a professional setting, you’re not going to want to unbutton as many,” said Eric Jennings, vice president of menswear at Saks Fifth Avenue. But off the clock, added Mr. Jennings, feel free to unfasten with abandon: “When you’re out, among friends, absolutely unbutton [one] more.”

    YES
    Without a necktie to draw the eye, the collar opening itself becomes the focal point. More aggressive unbuttoners argue that when you undo just one button this opening appears too small—creating a constricted look. “Your neckline looks better with two buttons open,” said Mark Cho, the co-founder of the Armoury, a Hong Kong-based haberdashery that recently opened up its first U.S. location, in New York. “When it’s just one button open, it kind of looks like you forgot your tie.” Designer Antonio Ciongoli, of Eidos, brother brand of Italian haute tailoring label Isaia, said he would never undo just the top button: “That seems incredibly nerdy to me.” Mr. Ciongoli admitted that during the summer he’ll unbutton down to the third button, but that’s a trick probably best left to continental aficionados.

    Why Decide?
    There are times when one button is too conservative and two skews too louche. That’s the reason John O’Donnell created the “Tweener Button” for his shirt line Johnnie-O. A Tweener shirt offers a hidden button halfway between the two in question. Mr. O’Donnell said that while some men chuckle at the idea, many have embraced the Tweener without hesitation. He added, “Why it took so long for someone to come up with it is beyond me.”
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    T_Y_L: výklad jen ten malý ne, ale dva ano je poněkud přímočarejší a intuitivnější, pokud člověk nemá přístup k plnému znění. To vysvětlení je trochu divný, ale registrovat se tam kvůli tomu nebudu, věřím, že to tak může být.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    GUDRUN: Tento obrázek takhle samostatně dezinterpretuje původní článek:
    Is It Appropriate to Undo Two Shirt Buttons at Work? | Men’s Style - WSJ
    http://www.wsj.com/...cles/is-it-appropriate-to-undo-two-shirt-buttons-at-work-mens-style-1418319780

    V nadpisu je otázka, zda si do práce rozepnout dva knoflíky (varianta vpravo) nebo jen jeden. "NO" pak zřejmě neznamená, že se to tak nemá nosit, ale je to odpověď na tu otázku (tedy takto to vypadá, pokud nerozepnete dva, ale jen jeden). Článek pak popisuje výhody a nevýhody obojího.

    V zásadě je to o míře neformálnosti. Varianta vlevo je o něco formálnější, varianta vpravo o něco neformálnější, ale zase dle někoho lépe vypadá.

    Imho jeden určitě není chyba (třeba mě je to také bližší). Dva záleží na citu, situaci a osobnosti nositele atd..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    EDERA: myslela jsem si, ze mas pravdu, ale nekolik zdroju mi tvrdi, ze ne, bohuzel

    budu se muset podivat, jak to nosi muj drahy teda
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    EDERA: Proste je to kosile, co ma malo knofliku, takze jsou daleko od sebe (=>takze se nehodi ji nosit bez kravaty rozeplou).
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    EDERA: nope...to furt skrti krk..Sou ruzny druhy kosil..;)..tohle je prvni rozepnutej knoflik pod krkem kterej se nosi rozepnutej bezne kdyz nemas kravatu. Druhej knoflik uz mam mezi kozama.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOUDY: No, právě - tím povoleným rozepnutým knoflíkem se míní ten malinkej přímo u krku. Ten, co by byl schovanej pod uzlem kravaty, kdybys jakou měl.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYWERN: nene..jen jeden...pak tam je uz jen malinkej primo u krku..dva uz bych mel mezi kozama :)
    ETERNITY: ti dam prehazovacku!..to je mode licencovana vlna brandona walshe :)
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    VYWERN: Tak.

    Jinac mne se to az ke krku i bez kravaty proste libi vic, no.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Mi se nelibi ta prehazovacka na hlave a te zadny knoflik nepomuze.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VYWERN: Taky mám ten dojem.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    KOUDY: tak on knoflik je ok, ale ty mas rozeple dva ne? :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KOUDY: ten kontrast rozhalenky a kabatu trochu bije do oci - sala by to vyresila.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    WISTARIE: V pánském oblékání je řada řekněme doporučení (někdo by řekl pravidla - ale imho jde jen o hadry tak by to člověk neměl brát smrtelně vážně). Jedno z nich je, mít rozepnutý knoflík u krku u košile, pokud nemám kravatu. Jako u všeho i tady platí, že je dobré to znát a pak případně porušit či neporušit.

    Každopádně, lze rozepnutý knoflík považovat spíše za standard (tedy určitě ne něco kolotočářského - to může platit, pokud se těch knoflíků rozepne více).

    Takže jeden rozepnutý knoflík působí uvolněněji (protože když nepotřebuji kravatu, můžu být uvolněnější). Naopak zapnutí ke krku působí více upjatě (nebo v některých případech nerdovsky). Ale někomu to může vyhovovat, nebo to může jít dohromady se zbytkem outfitu, osobnosti atd..

    Imho k KOUDY je varianta s rozepnutým knoflíkem rozhodně lepší.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    WISTARIE: me zapnuta kosile az ke krku a bez kravaty proste uz plno let evokuje slizacky hipstery, takze za me rozhodne ne...bez kravaty nosim celej zivot horni knoflik kosile rozepnutej a nedokazu si predstavit ze bych svoje rozhodnuti nekdy zmenil :)

    WISTARIE
    WISTARIE --- ---
    Kabát je moc pěkný, ale to jak moc je ta košile rozepnutá mi bohužel také asociuje kolotočáře. A pokud košile není malá, tak se mi zapnutí ke krku líbí a nic hipsterského na tom nevidím.
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    KOUDY: super kabát!!
    LILY28
    LILY28 --- ---
    Urcite rozepnuta kosile u krku :) a jinak super.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    KOUDY: pár centimetrů navíc by ten rukáv snesl. Ale není jednoduché narazit pokaždé na kus oblečení, který sedí úplně perfektně. Jinak super.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MEESHA: ja venku moc nechodim a kosile zapla az ke krku je hipsterska ne?..kdyz neni kravata tak by mel bejt knoflik u kosile rozepnutej :)..kabat je mi akorat..jen se hrbim..:)..vytahovka mozna bude vypadat lip

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam