• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja jsem si musel pustit hned neco od Ozzyho, takze za me look dobrej a davam plusik :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAL: Tak sikovna kadernice by mohla navrhnout nejaky strih, co by ti prospel a zaroven by to nebylo jen takove "nejak mi to nahodne roste z hlavy".
    Na tech brylich trvas z nejakeho silneho citoveho pnuti nebo...? Ono tyhle bryle to je jak crocsy nebo ledvinka, neironicky je nosit uplne nejde...

Jsi krasna stihla mlada zena, hromada potencialu tam je!
    SAL
    SAL --- ---
    BRUSINKA: Starej výtah bohužel. Spodek je černá A sukně s punčocháčema, boty chelsea mírně do špičky.
    Tím páskem jsem chtěla trochu zjemnit přechod světlého trička k černé sukni.
    Namalovaná jsem, brýle zatmavovací jsou a zůstanou.
    S těma vlasama nějak nevím co. Půjdu na barvu, potřebuju to nějak sjednotit od zbytků minulé barvy, barvicího šamponu a odrostů. Kvůli dětem nosím většinou cop. Vlasy mám jemné, bez objemu, účesy ani pomůcky mi na tom nedrží a třeba při pletení fr. copu mi prosvítá hlava. Co s tim no...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SAL: Tvarove neni nic videt, ale libi se mi barevna kombinace kabat - tricko - spodek, sedi to k tobe i k sobe. Nevim, jestli jsi namalovana, klidne bych zvyraznila rty presne v tom aktualnim odstinu. Pasek je uplne mimo a k brylim uz se pripadne vyjadrila moodycat... a myslim, ze by byla velka zmena celkovyho dojmu, kdyby sis neco delala s vlasama, mas je krasny a dlouhy, tak je skoda si jich vubec nevsimat :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAL: Nejsou to samozatmavovaci brejle, ze ne.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    ILLUZE: Naopak jeden příbuzný bydlící přímo v Beverly Hills si na svém starém Mercedesu w107 SL poměrně zakládal. Vše co bylo na voze chromové nechal pozlatit. Ovšem měl vždy i nový aktuální model. Strejda Ed byl tedy žid. Jeho pohřeb probíhal v hanagáru u jeho dvou letadel a za přítomnosti čtrnáct dní starého Mercedesu a208 CLK, který dostal jako první zákazník v Californii, osobně ho objednával v Stuttgartu. Byl to krásný pohřeb.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BACCARA: Tak tenhle příběh zaujal ,-)
    Opakovaně jsem si vyslechla příběh z druhé strany od známých, jejichž rodiče pocházeli z Arábie nebo přímo Egypta a jejich příbuzní emigrovali do USA nebo třeba Francie,
    Když tam hoši přijeli a půjčili si starší model Mercedesu apod., a zaparkovali poblíž domu těch příbuzných, kterým se navíc velmi dobře dařilo, pokaždé narazili. Auto bylo okamžitě s velkým křikem uklizeno / vráceno, jen aby je proboha někdo s tím křápem (pro Čecha úžasným veteránem) nespokojoval.
    Docela bylo i zvláštní sledovat, s jakou pečlivostí si pak vybírali značky a styl oblečení, když se chystali na podobnou rodinnou návštěvu.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PALEONTOLOG: asi mas pravdu, ale zupanek s ksandama pak neni uplne ono..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAR4NT: na uzevrene oddeleni radsi bez opasku :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAL: v nemocnici by se melo chodit v pyzamu, doplnenem pripadne o vkusny zupanek, na kterem pak ovsem NESMI chybet pasecek..
    SAL
    SAL --- ---
    Já vám tady toho Mozarta naředím. Už nám taky výtahovku z nemocnice.

KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NAVARA: Muž je velmi nekonfekční (vysoký, štíhlý) a v Anthony's umí upravit i sako, že hezky sedí ;). (Navíc teď mají slevy, kdyby někdo potřeboval).
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    NAVARA: hihi, nebo jak nás jeden prodavac kdysi s v bývalým poslal - HM dětská velikost ma taky dobrej vyber :))
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Ach ten periodický mindráček z obleků.
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    LA_PIOVRA: Ale na Mozarta, v době Mozarta, chodili i chudáci v tom, co měli zrovna na sobě.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: amen. Nebyt toho posouvani hranice, nebylo by mozne dnes jit na Mozarta jinak nez v bile paruce (vetsim poctu vsi), napudrovan, brokatovem kabatci a zlatych pumpkach a puncochach.
    Resp i za zivota Mozarta by se na nej chodilo v nevycinenych kozesinach, protoze tradice a zadne novoty.
    DEB
    DEB --- ---
    MADIETTA: byl tam jeden mlady pan, ktery se ke me dost hodil, mel cerny oblek, motylka, manzetove knoflicky tak akorat, lakyrky
    no moc mu to slušelo :)))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    K formálnímu oblečení atd.

Už minimálně od středověku - nejprve jen v určitých společenských vrstvách, dnes napříč celou společností - představuje "zakrýt tělo a ochránit před živly" jen asi tak 10 procent funkce oblečení. Hlavní funkcí oblečení je ve skutečnosti performovat. Cokoliv - společenský status, konkrétní příležitost, politický postoj, profesní roli, osobní přesvědčení, nebo prostě jenom nějakou náladu.

Člověk, který přijde do divadla v teplákách a v mikině, tím performuje úplně stejně jako ten, kdo přijde oblečen podle dress codu.

Oblečení ovlivňuje naše vnímání příležitostí, na které se oblíkáme, a vice versa, naše oblečení na těchto příležitostech pomáhá definovat, jak mají být vnímány.

Je samozřejmě na každém, JAK se rozhodne performovat, a nějaké bourání konvencí tu bylo, je a vždycky bude. Já osobně jsem velký příznivce oblékání dle příležitosti, ale je to hlavně tím, že módu miluju a nenechám si ujít příležitost ji využívat v plném spektru, než že bych byla tak konzervativní přiznivkyně zažitých tradic. Plus mám ráda ten feeling, když jdu na akci, která signalizuje výjimečnost už tím, jak tam lidi přijdou oblečení.

Nicméně tvářit se, jakože jsem nad věcí a jsem z toho vyčleněn, je podobně absurdní, jako byste tvrdili, že se vás netýká, já nevím, klimatická krize.
    N_I
    N_I --- ---
    WRNQ: já to jako veru fakt dusil a neudusil klasicky..:) a kdybys nic nenapsala ty pak ani já:)
    jdu se smazat...mě její fity přijdou strašný včetně fotek, když to teda shrnu:) neswag
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Pokud máš konfekční velikost. Jakmile nemáš, musíš za krejčím a jsi v tom 20k+, přičemž ti nic coby nebylo z vlny neušijí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam