• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Taky jste každou neděli ráno budili rodiče, protože měli v pokoji televizi a Studio Kamarád bylo mocným argumentem? Vzpomínám na chodidla čouhající pod peřinou, jak jsem je lechtala... O půl deváté!
    HIFI
    HIFI --- ---
    To jste mi připomněli krásnou věc (páter noster). Jinak potvrzuji, břevnovská poliklinika - tam snad ještě fungují. Jako malá jsme projeli půdou a měla jsem tedy děs v očích tenkrát :)

    Jinak další radost z dětství - když mi máma lepila piškoty k sobě máslem a vždycky je dala do takový porcelánový misky s veverkou.

    A největší bomba byla, když jsem tátovi jako malá vybarvovala nehty u nohou voskovkama, zatímco si dával šlofíka :) Pak se vždycky zlobil, ale stejně bylo vidět, jak mu to připadá vtipný :D
    EETEE
    EETEE --- ---
    Nebýval taky na Finančním úřadě ve Štěpánské?
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    FELIS: ještě na Ministerstvu zahraničních věcí
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Ano, břevnovská poliklinika :), tam se dá jezdit dodnes, ten druhý z mého dětství byl ve staré budově rozhlasu, kde pracovala moje máma, ale tam se te´d provádí rozsáhlá rekonstrukce, takže asi zmizí - stejně ale nebyl přístupný veřejnosti.
    HELA
    HELA --- ---
    GABBIANO: jé, to já si myslela taky:) a pak, když jsem projela a ono tam bylo jen nějaký nudný kolečko s lanem, tak jsem byla skoro zklamaná;)

    FELIS: jeden taky v Břevnovské poliklinice.
    KLAIR: :DDD
    XTREE
    XTREE --- ---
    eventuelne na porici 12, budova Ymcy nedavno jsem tam byl a zacaly se mi objevovat vzpominky z detstvi kdy jsem tam snad byl jednou s mamou :)
    prpadne v dejvicich budova FELu, Technicka 2 myslim
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    vím o dvou. ani u jednoho nevím přesnou adresu... jeden je v pasáži lucerna, naproti vstupu do tanečního sálu. je tam kavárna kávovarna a vedle nějaký vitríny s keramikou. a mezitím je chodbička, která ústí k páternosteru. Druhý je v nějaké kancelářské budově poblíž florence... ha, našla jsem adresu - Těšnov 5
    FELIS
    FELIS --- ---
    KLAIR: a kde napr. sou?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    FELIS: být tebou, tak spěchám... Mizí

    PáterNostery miluju. Máma pracovala v budově, kde byly, takže jsem tam byla schopná jezdit pořád dokola (včetně stropu a pekla) a strašně jsem to milovala. Ten kruh, co je namazaný tou kolomazí... Nedávno jsem šla s kamarády do jedné budovy a páteráky tam měli, takže jsem řekla, že jedu dolů, a kdo jede se mnou. a že prý jsem se zbláznila, že se to otočí. Tak jsem odpověděla, že snad ne. Jakmile jsem vjela pod podlahu, tak jsem si rozcuchala vlasy, tak nějak rozházela oblečení a rozepřela jsem se mezi stěny. Jakmile jsem vyjela ven, sehrála jsem scénku "ono se to otočilo"
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    GABBIANO: Tak tohle já mám jako malou radost už z dětství. Ale můj muž, když to poprvé viděl, bál se do toho nastoupit (on je cizinec a u nich Pátery nostery nemají). No a že by projel sklepem, to asi nehrozí. ;)
    Určitě to zkus, je to ohromný vzrůšo, jak to tam klape a rachotí. Když jsem jako malá holka jela poprvé, čekala jsem, že se se mnou celá kabina obrátí hlavou dolů. :D
    FELIS
    FELIS --- ---
    GABBIANO: jsem jeste nejela :-(...to je taky jedna z veci na seznamu "musim stihnout do konce zivota"
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    FELIS: A co PATER NOSTER? A projíždění půdou a sklepem? :)
    FELIS
    FELIS --- ---
    jezdit starymi vytahy :-) je to adrenalin a zaroven na me dycha neco z detstvi :-)
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    FELIS: JOO! Já mám úplně to samé. třeba se i zastavím, přivřu oči a užívám si pozici obtékaného tělesa.
    ELS
    ELS --- ---
    MORECUTS: Už jsem o něm dost slyšela, ale ještě neviděla, takže díky za něj! :)
    MORECUTS
    MORECUTS --- ---
    Vcera me udelal radost film Mary and Max od Adama Elliota. Pripomnelo mi to Amelii urcitou atmosferou i kdyz tohle je o dost hlubsi a asi i smutnejsi ...doporucuju jestli ste nevideli.
    EETEE
    EETEE --- ---
    Dnes jsem měla ráno opět malou radost když jsem procházela kolem foto-automatu na Florenci a byl tam opravář. Má vyholenou hlavu a vypadá skoro jako ten z Amelie... ;-)
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    dodnes piju u babí ze stejnýho plechovýho hrnku jako v dětství:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam