• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru
    ISCH
    ISCH --- ---
    TEDOVSKY: Tak můžeš mít takovou malou radost z toho, že je zadaná a tím pádem to není Tvůj problém, ne? :)
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    Dneska jsem si koupila po strašně dlouhý době točenou zmrzlinu ze stánku. Celá ta cesta domů s dvěma těžkýma taškamas nákupem přes rameno dostala úplně jiný rozměr - šlo se mi tak lehce, jako bych nic nenesla.
    TEDOVSKY
    TEDOVSKY --- ---
    Holka z Billy update:
    Ta holka je příšerná, mluví jak dlaždič, somruje cigára a těší se na Mácháč. Achjo.
    EETEE
    EETEE --- ---
    ELIZHANNAH: Mám bylinkový záhon ze kterého jsem zatím v podstatě bylinky k jídlu skoro nepoužila, ale na "aromaterapii" pokaždé když jdu kolem! A musím se přiznat, že nejvíc ujíždím na majoránce, je tak úžasně intenzivní! A nejlépe se kouká na bochánky tymiánu! :-)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    zalila jsem své truhlíky s bylinkami jeden po druhém a pak jsem rukou jemně prohrábla ty lístky meduňky a máty a tymiánu a levandule a dobromysli a rozmarýnu a vnímala ty jemné vůně bylinek... potom jsem to nevydržela a pro jistotu jsem ponořila do těch kytek obličej a nasála do sebe ten něžný bylinkový pach do zásoby... na závěr jsem je pohladila ještě jednou po lístkách a dívala se, jak se zase narovnávají
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    je vedro k zbláznění
    stojím na balkoně
    cpu se melounem - což při mých schopnostech krmit se kultivovaně znamená, že se sprchuju v melounové šťávě
    naštěstí jsem nahá
    o dvě patra níž kus vedle vyleze na balkon pár gayů a když si mě jeden z nich všimne, poznamená něco o tom, že vesmír ve své ironii právě bohapustě vyplýtval krásnej pohled pro někoho, kdo podívanou sice ocení, ale nedokáže se pro ni nadchnout a ponořit se do ní

    a celou dobu k tomu hrajou Queen

    ale možná jsem OT, tohle už asi budou spíš velký radosti podle Sabriel
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dneska ráno, všechny tři děti se nám nakyblíkovaly do postele a asi půl hodiny jsme si povídali, tulili a zlobičákovali.

    už teď vím, že za deset let mi tohle chybět bude...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Když ráno v polospánku cítím, jak si mě ve stejném polospánku přitáhne k sobě a dá mi něžnou pusu za krk.
    KAERI
    KAERI --- ---
    ILLUZE: Ano, konečně jsem zjistila, jak do prostřední dcery dostat čerstvou syrovou zeleninu - musím ji vlastnoručně vypěstovat. Zasadila jsem ho spíš z recese, ale vyrostl mi v truhlíku úžasný listový salát. To nadšení!
    KAERI
    KAERI --- ---
    Mám hrozně ráda vlahé červnové večery - tu teplotu, kdy je to pořád ještě na kraťasy a sandály naboso, ale už příjemně chladné. Chodit po sídlišti v době, kdy jsou všichni zalezlí, dýchat ten čerstvý vzduch. A v červnu a září je večer těsně před západem slunce takové jinačí světlo - měkké, sytě oranžové...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KRMELEC: další z hezkých zážitků :) - u nás holky byly velmi ostražité kvůli zažívání k ovoci a zelenině...
    potichu a zpovzdálí sledujeme, jak rok od roku jsou v jídle odvážnější a pak "chodí na večeři" - jak sotva chodila a přitom natahovala ručku na uzrálou broskev...
    jak nám sklízeli ještě zelená rajčat a jahody... a teď už na zralá :)
    a teď chodí loupit třešně sousedům, se kterými na sebe přes plot mrkáme
    HELA
    HELA --- ---
    Asi dva metry ode mě právě na zábradlí balkónu sedí kos a zpívá :)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Ukazovat dvouletému prckovi, co všechno se v létě dá jíst na zahradě. Baví mě, jak to všechno poznává poprvé v životě a přemýšlím, zda to za rok bude ještě vědět. Že kuličky hrášku nejsou jenom na hraní. Jak okousat pecku z třešně, že se to zelené z jahody nejí, čucháme ke kytkám, čůráme na stromečky, dáváme pavoukovi mouchy, hladíme mravence, krmíme slepice a sbíráme vajíčka... Úžasný svět nezkažených a nepoznamenaných dětí mě nepřestává dojímat.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    no a navíc tady je celá alej
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    EETEE: nevím, nakolik je ta moje vlastenecká, ale říká..jdi a nezastavuj se..to podobné dokáže už jenom první teplý vítr na jaře a vonící rozvlhlé meze.
    EETEE
    EETEE --- ---
    ENKATT: Pro lipovou vůni mám taky prazvláštní (asi vlasteneckou) slabost! :-)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    A když vám v ulici voní lípy a lítají roháči, tak je hrozně těžký chodit do práce a držet se na místě.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    asi před měsícem a půl jsem v jedný cestovatelský skupině dávala někomu tipy na místa ve Slovinsku. slečna byla vděčná, děkovala. no a protože ve Slovinsku v Piranu produkují výbornou sůl, která se prodává asi tak za stovku v 5 kg pytli, tak jsem zmínila, že dám leccos za to, když si vzpomenou a přivezou mi ji. a ona, že jedou až za měsíc, a snad nezapomene.

    dneska v messengeru žádost o zprávu. tak pro tebe máme tu sůl :-) (už jenom, to, že si zapamatovala a našla po takový době moje jméno, je docela zázrak). made my day.
    HOUBOVAPASTIKA
    HOUBOVAPASTIKA --- ---
    TEDOVSKY: Pripominas mi trosku muj pripad. Ovsem ja sedela za kasou. Chodil ke me na kasu pravidelne jeden prijemny chlap. Od prvniho okamziku jsme se na sebe usmivali. Probehly nesmele pohledy, ja byla vzdy ruda jak rajce :) Jednou prisel na kram a vedl si svou slecnu. V te dobe jsme si uz tykali. Podival se na me a jeho oci rikali - Ano, slecna existuje. Trosku me to sklamalo, ale tak to hold chodi. Nedavno me ovsem uvedl do rozpaku. Potkala jsem ho nahodou v hospode. Rekl mi, ze uz me nepotkava, kdyz jde nakoupit. A take, ze mu chybi jeho spriznena duse za kasou...
    No preji Ti do budoucna jen dalsi prijemne okamziky :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam