Jsem v Albert Hypermarketu, nakupuju přes jejich Albert Scan, kdy si člověk skenuje nákup sám. Ovoce a zelenina se váží standardně až na pokladně, u Scanu si to clověk zváží na té jedné váze k tomu určené a pak načte z displeje QR kód do čtečky. Dám do pytlíku jablka, jdu si to zvážit a u té jediné váhy je pán s cca 13 letým synem. Od pohledu je poznat, že je syn trochu "jiný"
"Tondo pojď, tady se to neváží."
Tonda jakoby ho neslyšel
"Tondo, pojď, vezmi to a jdem, to nám zváží pak."
Tonda zase nic
"Tondo jdem, to bychom museli mít zařízení jako má tady pán." a ukazuje na mě, co mám v ruce tu čtečku.
"Nezlobte se, syn je autista a v Kauflandu, kam chodíme nejčastěji, si člověk musí ovoce a zeleninu zvážit sám a nalepit na pytlík etiketu. Syn to chce udělat stejně, ale tady to nejde."
"To je v pohodě, to se neomlouvejte, úplně Vašemu synovi rozumím, koukejte, něco Vám ukážu" beru jejich pomeranče, pokládám na váhu, nechám pánova syna vybrat z nabídky pomeranče, naskočí obrovský QR "a tady je takové malinké kolečko, to se zmačkne a vyjede etiketa." Syn zmáčknul, s obrovskou radostí sledoval, jak z váhy vyjíždí etiketa a následně ji nalepil na pytlík pomerančů a podal tátovi. Pánovi říkám, že na pokladně jim to stejně zváží znovu, ale že takhle to není nic proti ničemu. A do toho se najednou ozve pánův syn, který doposud neřekl ani slovo: "Tati, příště si vezmeme zařízení jako má pán a budeme to z displeje pípat taky!"
Tak nějak mi to zlepšilo den :)