• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    DWAY
    DWAY --- ---
    ETHAN: diky :)

DWAY
    DWAY --- ---
    ETHAN: na redditu na tom spolupracovala skupina lidi. Na wowheadu to bylo popsane. A prave ze neslo o datamining. Nekdo proste nasel orb a trklo ho ze to musi neco delat :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    ETHAN: jo takhle. Ted uz to chapu :) Slovo attunement me mohlo trknout :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DWAY: Attunement odemyká pouze přístup k tomu WQ. Mob tam je tak jako tak, ale kdo ho zabije a nemá na něj WQ, ten dostane tužku (jakože možná nějaké drobáky, šedivku nebo tak). Nicméně WQ na Kosumotha dává buď peta či mounta. CD na ten WQ jsem měl tuším 9 dnů, takže hádám, že zhruba za týden mi ho to dá znovu a tentokrát snad s petem, když mounta mám.

Osobně by mě hodně zajímalo, kdo a jak přišel na to, jak to odemknout, protože tohle prostě náhodou objevit nešlo. Nejen, že člověk musel tak nějak vědět, že to má hledat, ale ještě je třeba vědět, kde a jak to začít a pak najít všechny orby a oklikat je ve správném pořadí a pak ještě prokecnout zase NPC. Ani jedno není quest, nevede tam nic. Skutečně bych chtěl vědět, jestli šlo jen o datamining, nebo je prostě někdo takový magor, že zkusí všude a všechno :o)
    DWAY
    DWAY --- ---
    V1TEK: Takze ano, urcite bych koupil prvni jen battle chest a prokousaval se hrou svym vlastnim tempem. Expeni uplne prvni postavy ma definitivne sve kouzlo. K battle chestu mas 30 dni zdarma coz je dost na to abys zjistil, jestli chces wow hrat dale nebo ne.
    DWAY
    DWAY --- ---
    HOCH2: stare raidy urcite neni vec kterou bych delal pri levleni ;)

V1TEK: jedine co ti legie prida je demon hunter, a ten je stejne k dispozici az kdyz jednu postavu lvl 70 a defakto s nim preskocis vsechny datadisky, tak nema moc smysl ho hrat jako prvni postavu respektive prepnout na nej hned jak mas moznost.

Jinac s battle chestem mas k dispozici uplne vse ostatni. Vsechny classy, (krom zmineneho DH) vsechny rasy, vsechny zony krom legijnich broken isles. kde se zase stejne nepodivas dokud nebudes 98.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    BARTUC: no, ono staci se prokousat k litani v dane zone, pak uz si to muze oblitat vsechno, coz je stejne povinost, pokud bude v budoucnu delat loremastera, kde to jde rychleji, nez to levelit zrovna na tom levelu, pro ktery ten quest je urcenej.
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: pro noveho hrace to je podle me nejhorsi mozna cesta. Tam je toho tolik k videni, a chodit furt dokola dungy, to je tak spise na odrazeni od wowka.
    DWAY
    DWAY --- ---
    HOCH2: jo ale to neznamenalo ze jeden clovek na farmil 10 shardu a 40 lidi pak dostalo draka :)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    V1TEK: jednoducha rada, kup si komplet + legion a proste hraj. Mas několik moznosti, bud rychlou nebo pomalou. Pomala je o tom, ze jedes pekne questy a postupne se prokousavas jak lokacema tak datadiskama, nicmene v dnesni době imho není v lidských silach, aby si videl vse... rychla je udelat 15. lvl a pak sup do dungeonu přes group finder, coze je rychlejsi, efektivnejsi ale vyrazne nudnejsi cesta :-)

Jinak co se tyce toho co hrat, tak si na netu najdi specifika jednotlivých povolani a hraj to co se ti podle popisku nejvic libi, ja si takhle vybral rogunu a sem spokojenej (respektive jsem nekde videl rozhodovaci strom a první co tam bylo bylo: are you an asshole? YES -> rouge a toho se drzim :-D)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    tak sem si na ask mr.robot nahodil simulaci na svy postave a vyslo mi 205k dps na st na 450s. Nevim nakolik jsou tyhle simulace relevantni, ale pokud ano, tak mam rotaci v podstate spravne, protože podobných cisel dosahuju taky :-) To me celkem uklidnilo a ted uz muzu jen hořekovat nad tim, aby blizz ballancnul classy :-D
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    J4C0B1M: sorry, uz si to moc nepamatuju, vim, ze nekde jsem to jel do petky (85).
    J4C0B1M: a co treba AQ, Naxx, nebo Onyx Lair? To by byla skoda, aby si to neprosel, ne? I kdyz nevim, jestli tam ty questy jsou... Ale kdyz jsem chytal v Dalaranu achiev, tak jsem tam porad slysel, jak tam vraci ten Ulduar quest a porad slysim v hlave: "Citizens of Dalaran, raise your heads to the sky ...." :)
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    HOCH2: 60,70,80,85,90,100,110
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    V1TEK: právě že defacto potřebuješ jen poslední datadisk :D
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    DWAY: padal, ale nez si na nej mohl zautocit, tak jsi musel nafarmit x shardu a z tech udelat item, ktery ti to umoznoval.

V1TEK: Je uplne jedno, za co pujdes. Ve smes je to, ze zacnes v nejake oblasti a pak kdyz postoupis na urcity level, tak jdes zase jinam.
    Co se pribehu tyce, tak doporucuji si to dat od zacatku do konce, ale nevim, jak je resena treba zmena vzhledu zon, po deathwingove proletu kontinenty. Problem je v tom, ze muzes zacit ve trech ruznich lokacich, takze startovni questy si pak je treba dodelavat, i kdyz zrovna tohle asi nema moc vliv na pribeh, ktery se odviji od 60, 65, 70,80,90, 100 a 110 levelu. Hraju to ale od vanily, tak nevim, jak moc je to jinaci, ja jsem nedelal zadny alty, tak uz presne nevim, co menili.
    V1TEK
    V1TEK --- ---
    Zdarec, zkusil jsem si teďka trial Wowko a mám pár otázek - chápu správně, že každý z datadisků přinesl nějakou novou oblast/rasu/povolání, ke kterým se postupním hraním dostanu?, takže aby si člověk užil příběh - všechny datadisky, je potřeba si rozjet více postav? - je nějaký tip na to, jaká kombinace je nej pro nováčka? (na netu jsem našel dost nesourodé rady:)
    A když člověk začíná, je asi v pohodě si koupit jen Battle chest, protože než se dostanu k poslednímu datadisku, tak to stejně potrvá dost dlouho..?

DWAY
    DWAY --- ---
    HOCH2: vetsinou, ale v pande tusim takz padal jen jeden drak z toho co lital v udoli.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    DWAY: vetsinou kazdy, kdo se podili na zabiti nejaky mobky nebo bosse, tak ma loot.
    DWAY
    DWAY --- ---
    A ma loot kazdy nebo jen ja? Tzn musim sehnat par chlapku kteri ho zabiji zadarmo? A taky mam jen jeden pokus a pak znova 10 krystalu?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DWAY: Je to osobní attunement pro ten WQ, takže rozhodně ne. Jediná akce v partě je pak ten kill, protože to je celkem drsný boss.
    DWAY
    DWAY --- ---
    ETHAN: jde to udelat v parte? Kazdy klikne na dva? :-D
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DWAY: Oběháš 10 orbů, sejmeš Kosumotha. Zabralo mi to tak 2-3 hodiny, protože jsem neměl ještě některé lítáky (třeba na Broken Shore a Eye of Azsara). Pryč je doba, kdy se to muselo vyčekat a být první, kdo klikne. Teď kam jsem přišel, tam jsem prostě klikl a šel.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Nevím, lidi plovali na rybách a meduzach a já nevím čím ještě
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam