• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    WRATA: Jeden bug za vsechny, trvajici peknych par datacu. Na par postavach sem v kombatu i po portu do oribosu. Pomuze jen altf4
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    WRATA: tak třeba buglý questy v Mawu - konkrétně Stalking the Wardens (aka Hunt). Scházíme se tam už dva dny desítky lidí co jim to nejde splnit, protože se tam mobka co máš zabít prostě neobjevuje. O tom, že pokud to chceš dělat v partě tak ji musíš založit v Oribosu ani nemluvě.

Dneska jsem v Torghastu měl minibosse zaseknutýho do zdi a nešel zabít, naštěstí v floor 2, být to v pětce tak dost nadávám.

Dál třeba lítací questy v Bastionu, než proskáčeš ty kytky tak jimi desetkrát propadneš. Že je Bastion daleko nejhorší zóna naprosto souhlasím. Bugy u bosse v ToP kde dva lidi portuje dolů - už několikrát mi tam skončil tank s healerem a boss s dpskama nahoře rychle zametl. Bugy v raidu kdy z nějakého důvodu občas generál některé dveře neotevře a pomůže jen reset instance a znovu vyčištění trashe. Bylo by toho plno, ale nechci psát další román :-)
    WRATA
    WRATA --- ---
    VODNIK: Pocitej spis 90+ minut na jeden layer. Patra 1-12 jsou jeste v pohode ale od 13+ zacina zabava. Normalni moby kolem 100k hp, elity kolem pul milionu, bossove 750k+ a final boss kolem 3 milionu. Dal jsem to s hodne odrenejma usima. Pokud pro to plati steny pravidla jako pro klasickej torghast tak to ma smysl chodit v 5 lidech stejne jako dungy.

Nicmene zatim celkove datadisk hodnotim kladne, a radim ho do top 3. Tuna zajmavyho story, az na mists/De Other side povedeny dungy, hodne povedenej raid. Maldraxxus je nejlepsi zona za posledni dekadu. Renown catch-up pro alty je super. Great Valut absolutne nejlepsi feature celyho datace. Relativne dobre dostupny legendarky. V legionu to byla posrana randomiada a kdyz si mel smulu tak si mohl char smazat a zacin znova.

Co me sere je class disbalance a nechutne rychly pvpcko.
    Bastion je naprosto nejhorsi zona za celou existenci wowu, nackovsky smoulove by se meli dat vyhladit.
    Anima jako nove resources povazuju za hroznou chybu kdyz toho clovek musi sbirat tolik, z bossu to pada po 35 a je jedno jestli je to normal nebo mythic boss a dung nebo raid.
    Co me trochu mrzi je uplny zruseni toghastu jako endgame aktivity jak to bylo na zacatku bety ale chapu ze by pak nikdo nedelal nic jinyho nez chodil endless torghast

Co by me teda zajmalo je na jaky bugy narazite protoze ja jsem za ty skoro dva mesice narazil na tri.
    Po skonceni WQ se nemuzu hejbat, musim dat relog, stava se mi to jenom na magovy, netusim proc a je to jenom jeden specifickej WQ
    Prohodil jsem bosse zdi v torghastu takze sem nemel loot a anima pwoer.
    Pri dungeon eventu sem z final bosse nedostal zadnej item

WA9NO
    WA9NO --- ---
    zrovna PvP mi prijde ze je na dobry ceste, jen poladit mm huntera, arms warra a balance druida a bude to vyborny :) v rated bgckach je to tedka fakt dobry. v pvp guilde kde ted sem mame takrka stabilni grupu a hrajem na 1900mmr. Shadow priest je v BG totalne bozi:) pretacim vpoho balancaky
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    VODNIK: Mno, jednak sou brutalne nerfly dropy itemu. Druhak tu nikdy nebyly wq ktery maj x stagi. Ale mas pravdu, mne to moc nebavi uz nekolik datacu, takze to neni vylozene jen tim datacem ale celkovou prehranosti.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    LIQUIDFREAK: a přitom je to asi největší změna celého datadisku, jinak je to vlastně pořád totéž.
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    VODNIK: Jo vidis, na maw a thorgast sem upe zapomnel :D
    DWAY
    DWAY --- ---
    VODNIK: btw co mas za covenant? Protoze Revenderth se mi pribehove libi :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    VODNIK: jestli te nekdo z party prudi ze netocis, tak je to pica a nejlepsi je s nim nikam nechodit.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Mě zatím asi nejvíce štve Maw, questy plné bugů, člověk neustále běhá jak idiot tam a zpátky, scaling mobů evidentně nefunguje protože čím mám lepší equip tím hůř se některé questy dělají.

Torghast je vysloveně loterie, pokud padne na začátku dobrý boost tak projedeš jak nůž máslem a jindy je to samé peklo. Nejlepší když tě nekdo z party co mu padnul BiS bonus prudí že ty netočíš, chodím radši sám. O víkendu jsem strávil 25 minut zabíjením minibosse na floor 5, protože se ten zmetek pořád healoval (co cca 10s) a jako lock nemám moc možností na kick. Uvidíme Twisting corridor, ale jeden layer na více než hodinu mě už dopředu dost děsí.

Raid úplně špatný není, je tam plno chyb, ale ty encountery mají pár zajímavých nápadů a obtížnost je tak akorát aby to chvíli vydrželo.

M+ ignoruju, celý ten jejich koncept mě nebaví už dlouho. A žádný z dungeonů není zrovna pecka kam bych musel jednou denně chodit.

Co mi fakt chybí je příběh - v tomhle datadisku snad poprvé nemám absolutně žádný pocit, že bych byl nějak vtažený do děje.
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    ELIDOR: Nudne wq se smesnou odmenou, nekonecna farma m+ kdy ti stejne nic kloudneho nepadne, idiotsky story mode zapinany renownem, mission table ktera ti ve vysledku nedava nic moc, broken pvp, broken covenanti, neustaly bugy kde se podivas, diskutabilni legendarky.
    ze zacatku mne to bavilo, ale to uz je davno pryc. Kazdy den narazim na dalsi a dalsi bugy a idiotsky reseni, kuprikladu rank 1-4 craft legend. Chteli squisnout lidem prachy, ale ve vysledku jeste vic obohatili ty bohate. A moh bych povidal dal, ale to nestoji za to, ani povidani ani hrani.
    Za mne end of story comming soon
    DWAY
    DWAY --- ---
    WA9NO: torghast je uplne wow klasika. Pocatecni nadseni a wow efekt vystridala nechut k neustalemu grindovani toho sameho.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    causal difficulty :)

WA9NO
    WA9NO --- ---
    ELIDOR: ja jsem relativne spoko,az na nutnost chodit thorghast kvuli legendarkam. Z pohledu cloveka co hraje 98% PvP je to nejlepsi experience od doby Legionu. a to hlavne proto ze se zase masivne hrajou rated battlegroundy, ty me bavi velmi - shadow priest powah (:
    ENDER
    ENDER --- ---
    ELIDOR: ja mam podobny pocity, m+ me nejak bavi, ale ze bych byl uplne vyplesklej, to moc nejsem... raid je taky celkem zabavnej, ale datadisk proste neprinesl nic noveho...
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    btw jak zatim hodnotite shadowlands?
    ja osobne sice hraju, ale hra me zatim nejak nechytla ... vyjma par questu vlastne o shadowlands nedokazu rict nic pozitivniho .. priznam se, ze zatim absolutne nechapu ty vykriky novinaru o tom, ze shadowlands je navrat k wow poctivy klasice, ze se chytli za nos a vetsinu spatnyho nechali za sebou .. nevim, me osobne to prijde absurdne oklesteny v mnoha smerech (suroviny a vyroba ... wtf, alchemy z 0 na 175 je otazka jedinyho dne, to same cooking a fishing - ostatni jsem netestoval), pocet surovin je tu fakt tristni, divim se, ze to nedevalvovali na jedinou .. s kterou udelas uplne vsechno. dungy a raid dobry, zajimavy mechaniky. pvp mi prijde poprvy fakt nezazivny, absolutne nemam chut hrat v pvp modu, za cely ty roky a to jsem i vsechny postavy vyexpil se zapnutym pvp a bez nej jsem si wowko neumel predstavit. unbalanc mi tu prijde fakt nepochopitelnej.
    nechapu od samyho pocatku nektery neopraveny questy v Bestwarrens (druha cast mawu) a celkove tahle cast mapy, ktera je tragicky nevyuzita.
    torghast me bavi, ale je to o tom co vam padne .. vysledkem je bud trapeni, nebo absurne snadny projiti ..
    atd atd .. no celkove bych to zatim hodnotil tak 50% a vlastne ani nevim proc tak moc ..
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    LIQUIDFREAK: nasledne se to meni se specem pak
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    ENDER: Tak kdyz mas renown, tak mas na vyber mininalne ze dvou soulbindu. Jeden si nastavis na jeden spec, a pak respecnes, a prepnes si to na ten druhy.
    ENDER
    ENDER --- ---
    LIQUIDFREAK: jak? :)
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    ENDER: nn. jen soulbind se ti muze menit se specem, kdyz si to nastavis
    ENDER
    ENDER --- ---
    nevite, jestli existuje addon na zmenu conduitu soucasne se zmenou specu?
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    ENDER: gearuju mm huntarda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam