Já jsem právě zatím nějak neslyšel nic, co by mě mělo nahlodat. Jen názor na Microsoft, ale názor je tak nějak něco, co má každý a není to argument. Všichni víme, že MS, zvláště pak v době asi tak před 20 lety, byl symbolem zla. Jednak proto, že a jak to vedl Balmer a jednak proto, že mnoho lidí dnes kolem čtyřicítky byla tehdy ve fázi života, kdy je všechno kryptofašistický škvár a korporátní nadvláda :)
Nicméně pokud se řídíme názory a pocity, pak:
- za MS vidím Windows (od doby WSL2 mi tam už nic nechybí ani pro práci ani pro zábavu) a Satyu + jako příklad akvizice, která směrem ke mě jako k uživateli dopadla dobře třeba VSC, Github
- za Blizzard vidím super hry, co mě baví dlouhá leta, ale bohužel taky totální obsahové sucho ve WoW, dle mého soudu špatný směr už několik datadisků, kde prostě udělají featuru, člověk do ní nasype čas a pak ji může zahodit (u equipu beru, ale že nedovedli proměnit Garrison či její systém a order hall v něco trvalého, to mě štve dodnes) + kretén Kotick jako CEO + poslední rok propouštění, odchodů, obvinění a podobně
Všechno se může posrat, MS to může koupit, všechno zaříznout a nechat si jen CoD a Candy Crush, ale taky je docela slušná šance, že vykopnou Koticka a že značky jako WoW a Diablo oživí. Jak už bylo řečeno - víme přesně nic. Dokonce samotný obchod nastane až v létě, takže i to se ještě může změnit za toho půl roku. Ale za sebe nějak nevidím důvod koukat na to pesimisticky, protože MS už delší dobu nabírá dobrý směr a pokud jde o hry, má vlastních zkušeností dost a umí v tom chodit.