• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    NAVARA: Až teď? ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WRATA: Done za necelý čtyři :)

NAVARA
    NAVARA --- ---
    JULIAN: Kdybych odfiltroval GDKP / WTS / Boost, tak jich tam bude tak pět :D
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    NAVARA: ok, necetl jsem to az tak podrobne, pardon. jen me zaujalo kolik tam toho je oproti memu realmu, fakt je to evidentne megaserver
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JULIAN: Celou dobu tu píšu o Allianci na Firemaw :)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    NAVARA: to je Firemaw? nebo jinej realm? H/A?
    DWAY
    DWAY --- ---
    KALTY: hudba, chybela tomu epicka hudba!
    KALTY
    KALTY --- ---
    HAVANA: no já už se o wow nezajímám moc. Ale nabídl mi to YT, tak jsem si říkal, že alespoň na to se podívám.
    No ale to co byla dominanta Blizzardu a to chilling upoutávky tak tohle fakt slabota.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    U nás PuGy mívají vlastní discordy a akorát inzerují na realm discordu, co hledají za specy. Gildy vesměs to samé v bledě modrém, ale ani tam se moc nechodí dungeony - vesměs si to lidi musí ošéfovat sami.
    ZA to trochu probral z letargie, ale i když se hodí badges, většina si vystačí s tím co popadá v raidech / ZA, nějaký větší spam heroics jsem nezaznamenal…

CZ gildu/hráče s českým jménem jsem tu tuším pákrár zahlédl :) Ale rozpadání gild je poměrně stabilní téma, i když bych teď s 25-man řekl, že je to problém výrazně menší.
    Rogues si moc nezahrají v raidech, v PuGu je nikdo nechce :)

Vypadá to nějak takhle, na ty jednotlivé řádky se pak dá klikat, tohle už je profiltrované:

ETHAN
    ETHAN --- ---
    NAVARA:V retailu hraju skoro 15 let na Wildhammeru a Aliance je tam v pohodě. V classicu hraju sporadicky, ale žena tam raiduje 3-5x týdně a kromě toho, že se teď nějak rozpadá guilda, to s raidy nikdy nebyl problém. Omezení tedy je, že je to CZ/SK guilda. Kdyby jediná podmínka byla Aliance, asi by to problém vůbec nebyl. Ovšem tedy jsem v práci a nemohu ověřit, jaký realm to je a jestli to tedy není třeba zrovna Firemaw. Nějak jsem tam jen na jediném realmu a to celou dobu, takže jsem tak nějak vytěsnil, že mají realmy jména :D
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    NAVARA: čoveče to se u nás fakt moc neděje. Zase tak zaspamovany to tam nemáme. I když on stejně nikdo moc dungy nechodí a raid pugy se řeší na discordu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LADINEK: U nás se postupně všechny allianční realmy sestěhovaly na Firemaw, protože to všude jinde, včetně velkých jako Mograine, chcíplo.

On ten LFG kanál jede - ale jede rychlostí 10-20 postů/sec (různí lidé), takže je pro člověka nepoužitelný. Musíš mít addon co to monitoruje na tvé keywords, případně posílá tvůj request :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    NAVARA: nevím jak u Vás, ale u nás Nethergarde Keep, lfg channel pořád jede, naopak něco najít přes addon je dílem náhody...to už spíš realm discord...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Raidím od začátku classicu a moc si neumím představit, že bych u té hry zůstal, pokud bych neměl možnost jít do raidů…
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ETHAN: Tak to v případě aliance WoW nijak neohrozí, protože mimo Firemaw aliance stejně není :D
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    NAVARA: Dungeon Finder v podobě, v jaké byl v TBC a v jaké je i v classic TBC je na nic. Tam se drží toho, jak to víceméně bylo. Že na to jsou addony, to je spíš tím, že o tolik let později je prostě tooling na jejich vývoj úplně jinde a šlo to "snadno". Tehdy by takový addon byl zdarma asi nemyslitelný a za peníze se nesmělo a nesmí dodnes.

Ale Dungeon Finder ve WotLK přinesl kromě lepšího UI hlavně to, že ti dával lidi z jiných realmů. A to je ta část, co podle mě a podle mnoha lidí začala rozpad serverové komunity. Mě osobně by vůbec neurazilo, kdyby zavedli Dungeon Finder jako ve WotLK, ALE jen pro daný realm. Tedy pohodlné UI, ale stále vídáš jen lidi, které vídáš i venku ve světě a tedy si musí dávat pozor na ninjování, leavování a podobně, protože se to s nimi potáhne.

Pro mě osobně je WotLK víceméně vrchol WoW, ale to je dané čistě nostalgií, protože tehdy jsem začal raidovat. Objektivně vzato je spousta dalších datadisků, které mě celé nebo aspoň něčím oslovily dost podobně a někdy i víc.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Tak sem si pustil to video znova a uz jsem prisel na to co s tim je spatne... Hudba :-D To video ujde docela, draci tam trosku litaji jak decka ale budiz. Ale ta hudba je proste takova docela underwhelming.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Blizzard si dal s DF v TBC tak načas, že v době kdy ho slavnostně oznámili, už existovalo několik addonů, které tu funkcionalitu pokrývají - a LFG kanál je díky tomu pro lidi naprosto k ničemu, protože ho využívají ty addony v tempu lidma nečitelném :)

Jestli jsem v DF viděl někdy zařazených pět lidí, tak je to moc…
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    ETHAN: nemluvim o clasicu :)

ty zmeny co se tam snazej udelat, me mozna jeste u hry udrzej (original wotlk sem nehral)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    NAVARA: Ano, právě při vzpomínce na tohle vím, že to už nechci.

HAVANA: My doma hrajeme classic i aktuální hru a třeba absence dungeon finderu ve WotLK je docela cool. To byl skutečně začátek konce komunity na serveru a jsem rád, že se oprostili od toho mindsetu, že to musí být jako tehdy a některé věci tak už teď v TBC nejsou a tohle konkrétně ve WotLK taky nebude.

Pokud jde o to video, tak jako nenadchlo, to ne. Mě osobně nejvíc z toho, co prezentovali, láká revamp profesí. Jen se bojím, aby to nedopadlo jako teď s legendárkami. Kdy naučit se craftit dobrou stálo statisíce až miliony goldů a naopak koupit dobrou hotovou stálo pro změnu tedy statisíce. Pokud k podobným rozdílům dojde i s tímhle, tak to bude peklo. A ono dojde, protože proč bych chtěl něco s nižším ilevelem, když můžu mít vyšší? Takže ten, co to potřebuje craftit na skillup, aby se naučil ten vyšší, to už navěky bude dělat a prodávat vendorovi nebo rozkládat, protože to od něj nikdo nekoupí. A tedy ze strany nakupujícího zase vím, že nejsem ochotný dávat goldy za equip, když vím, že v dalším patchi ho zahodím. Goldy jedině za mounty a pety, protože ti vydrží i přes datadisky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam