• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    SIRLOON: druid saje tak do lvl 20 než dostane cat form. 1-10 je pain obzvlášť. U paladina to historický bývalo obráceně - ze začátku ok, ale od lvl 40 to byla hrozná nuda - minutu jsi autoattackoval jednoho moba, po třech jsi se musel healnout , sem tam sednout a pít. S těma změnama co udělali to možná bude o dost lepší teď - UD racialka slušně healuje, canibalize doplňuje manu a máš minimálně o jeden button na mačkání navic

NAVARA: v dnesni době všichni akorát brblaj :) hruza
    FUMO
    FUMO --- ---
    SIRLOON: ty ruzne rychlosti jsou podle me aktualne tim, ze to neni odladene. Myslim, ze to bude nakonec jinak
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Prvni mount zdarma, druhej s 50% slevou a stejne frflaj :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    FUMO: eh. Ten debilni quest nesnasim. To abych si zase nacetl jak se beha tribute run 😕
    Btw nevim jestli neco nezmenili nebo je to mapou, ale undead pala se expi minimalne 2x rychleji nez newelf druid
    FUMO
    FUMO --- ---
    SIRLOON: ve Forever jiste, to je soucast classic experience
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JULIAN: ale nechcipnou. puvodni war mel free rage aby nechcipl. a ted maji healery
    btw nevi nekdo jestli se budou muset zase delat ty dementni questy v DM a Scholo na warlock mounta?
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    SIRLOON: tak oni si stezuji ze jim normalizovali rage gain, ale nedali jim zadny ability na mackani bez rage. takze oproti puvodnimu clasiku je to takovej skoro paladin, sem tam neco zmacknes.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JULIAN: jenze tam se taky nestackovaly HoT a necritovaly. Takze wari si nemaj proc stezovat
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Jinak nejvíc asi nadavaji Warriori teďka, čekali jak budou zase točit ale sebrali jim world Buffy, neomezenou Rage... Ale to je ten classic co pamatuju, tam nebyly tehdy raidy s 25 nastackovanejma warriorama a rogunama
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    ANTICLOVEK: ten memory leak už prý včerejším patchem opravili
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    NAVARA: ale picu. Za druida jedes resto a talenty ti zvedaj spell dmg 😁 takze muzes normalne levelit i bez party. Spis me bavi debufy co ti garantuji na pul minuty permanentni miss na melee
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Prý úplně pohřbili castery s tím předěláním základního dmg vs spell power z itemů :)
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    ELIDOR: no je to classic plus. teď běží beta, na začátku listopad launch celej svět... je to prostě klasický WoWko, pomalej (oproti ostatním verzím WoW) leveling, spousta novýho contentu, rozumný quality of life věci, fresh start, nový questy, nový zóny, nový recepty do profesí, legacy systém (bonusy pro alty), realmless mód, nový efekty (textury atd. zachovali původní) a novej hype a radost lidí z toho zase rozjet něco novýho :) ale hlavní plus je (pokud to samo dodrží :)) ten příslib, že 60 bude max lvl, budou přidávat nový obsah a zóny atd... jsem boomber fotr co kdysi hrál classic jako 15letý dítě a teď nemám moc času

mínus za mě nová elfí rasa, která se mi nelíbí, ale tak já nikdy nebyl fanda elfů. jinak jsem na nic zásadního nepřišel. našel jsem bugy a technický problémy (zdravíme memory leak zabíjející fps v určitých momentech), ale to se u bety dá předpokládat. fakt asi zásadní mínusy (zatím) nemám... asi leda to že moc často padaj modrý itemy a obecně se lidi bojí powercreepu, ale vývojáři furt říkají, že stím počítají a že úpravy postav tomu odpovídají... tak uvidíme :)
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    ahoj ANTICLOVEK: , jaké benefity tam vnímáš jako nejpodstatnější oproti Retailu? A naopak – co ti na Foreveru nevyhovuje?
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    ELIDOR: retail už prostě není WoW... dej si radši Forever, to je bomba :)
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    Třetí den ve hře – poznatky

Moc mile mě překvapilo, že jsem s novou postavou – jak jinak než Draenei – dostal na výběr dvě zóny, kde začít. Samozřejmě jsem původně očekával, že mě to hodí na Azuremyst Isle, kde si už snad tykám i s rybami kolem ostrova. Jenže jsem dostal na výběr i Dragon Isles, a protože je to pro mě novinka, tak šup tam. Příběh je překvapivě jednoduchý, ale hezký.

Dost nemile mě naopak překvapila rychlost expení postavy. Hrál jsem přibližně šest hodin a mám level 31. A to jsem mezitím stihl vytáhnout fishing v dané zóně na 100, což mi zabralo odhadem asi hodinu. Questy přitom opravdu pečlivě čtu a vždycky jedu jen jednu linii. Nenaberu všechny vykřičníky v dohledu, abych pak jen létal po zóně stylem „zabij, přines, odevzdej“.

To zrychlené expení bych klidně nechal jako volbu. Mně osobně by vůbec nevadilo mít po týdnu hraní třeba jen level 10.

Druhá věc, kterou si vlastně vybavuju, ale úplně jsem na ni zapomněl, je pro mě dost nepříjemná. Dřív, když jsem hrával, byly zóny na mapě rozlišené podle obtížnosti. Dneska se prostě seberu, odjedu na jiný kontinent do jiné zóny – (miluju třeba okolí Booty Bay) – a všechno se mi automaticky přizpůsobí mému levelu.

Úplně se mi z toho vytrácí pocit výzvy a nebezpečí. Chuť něco opatrně probíhat, obcházet, vyhýbat se silnějším nepřátelům. A taky ten pocit zadostiučinění, když člověk konečně porazí něco, co ho levelem přesahuje.

Tohle mě mrzí asi nejvíc, i když chápu, že většinové komunitě současný systém pravděpodobně vyhovuje.
    WRATA
    WRATA --- ---
    AVATAREK: Ofiko cisla nemam ale podle warcraft logs je na Thuderstriku za minuly tyden 55506 unikatnich characteru. Kdyz vezmu v potaz ze je jsou lidi kteri raiduji se dvema nebo dokonce trema charama tak realna populace muze byt kolem 40k a to mi prijde hodne anonymni. Navic k tomu musis pripocitat i to ze se budem potkavat i s ostatnima regionama, pravdepodobne malo ale budem.
    WRATA: Shardy by měly spojovat stále stejné chary k sobě podle Q&A, takže anonymita snad nehrozí.
    Jestli bude ekonomika podobná jak na betě, tak teď mám lvl 16 a 14g, takže problem našetřit snad nebude.
    Token je mi fuk, nikdy jsem s nim nepřišel do styku
    WRATA
    WRATA --- ---
    NAVARA: To by se snadno dalo vyresit HC dungama. Mas to proste scalnuty na max lvl, drop ma zvednuty item level a padaji tam Reals
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WRATA: V Forever by to mohlo byt zajimave kvuli transmogum, kdy high-level budou mit motivaci jit do drivejsich dungu - jen tedy nevim, jak to chteji udrzet zajimave, jestli tam bude nejaky scaling mobek / dmg&hp pritomnych (jako bylo napr. ve D4)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam