Musime si priznat to, ze LS neni nicim zas tak zasadni. Popravde, jestli podepiseme, nebo nepodepiseme, je vice mene jedno. Alespon tak to vidim. Je zretelne, ze je to dalsi z kroku k uzsi spolupraci mezi staty a bla bla bla. Jsou tam nahozeny nejake zpusoby, jak to ma fungovat, a tak podobne.
Myslim, ze neni problem pristoupit na tuto obhajobu zastancu LS.
Problem, ktery vidim, jsem tady uz prednesl. Je to blaboleni blabolistu, a je to pro me naprosto nedustojne. Zalozit kooperaci na pseudointelektualnich zvastech, ktere nemaji ani punc zhuleneckych tlachu v hospode, ale jsou mnohem horsi, je pro me dosti nepripustne.
Druhou veci je, ze tlak na prijeti je takovy, ze nemuzu, nez rici ne. Uzavreni smlouvy je, podle me, platne pouze v pripade, ze k uzavreni doslo bez natlaku nektere ze stran. A tato smlouva tuto vlastnost prestava mit.
JESSIEATREIDES: sprostaku.
JESSIEATREIDES: ~kazdy bod odpovida jednomu odstavci~
1) podavas to tak, jako by kazdy videl, ze je nutne, aby EU vystupovala v "urcitych" zalezitostech, jako celek. Mozna bys to mohl rozvest. Nepopiram, ze takove oblasti mohou existovat. - Jake zkusenosti s Jugoslavii, Ruskem, atd? Pripada mi, ze to rikas jako klise... jako by kazdy mel vedet, ajk to bylo tehdy dulezite, a jak se to cele podelalo, protoze to nebylo. Ja jsem si toho nevsiml, treba (Pokud nepocitam ten trapas, jak "Mezihoven" jel za Medvedevem, aby podepsal nejakou mirovou smlouvu, Medvedev to proskrtal 'prave o ty dulezite body, jako zachovani celistvosti Gruzie' a pak podepsal. Nacez se nas velky Mezihoven vratil s tim, ze zaridil mir. - tak tak si to teda nepredstavuju, ale odpovida to memu nazoru na LS)
2) ano, ano, tak to je dalsi duvod, proc rici ne :o) jiste, svoboda pohybu trhu, to je velmi skvostna myslenka. Rekni mi ale, pokud budou v cele EU uplne stejne podminky, proc bych se mel nekam stehovat?
Naopak, nevidim jediny duvod, proc ke svobode trhu a pohybu (pripadne moznosti si zvolit, kde budu bydlet), pridavat ty ostatni berlicky. To je naproste nepochopeni moznosti "si vybrat". Presne to je smer, kterym se EU ubira, a ktery mi vadi. Ja si rad vyberu mezi staty, ktere maji kazdy sva pravidla, na zaklade sveho rozhodnuti. Nevidim vsak duvod, proc to dale zastresovat.
3)uz, prosim, prestan argumentovat takhle zcestne. TO NEMA S LS VUBEC NIC SPOLECNEHO. Prezentujes se tim jako tulpas a shazujes sve ostatni nazory.
4)mozna je to ale tim, ze se obhajci LS chovaji jako hovada, viz tento tvuj sloupec.