LONESTAR: Ja osobne se musim priznat, ze jsem proti takovym vymozenostem, jakym je EU. Presto, tuto cestu jsme si zvolili a ja to plne respektuji.
Odtud: Jsem proti prijeti Eura.
Pokud se dale bavime o "dalsi integraci", ja samozrejme chapu, ze kdyz uz jsme do toho vlaku naskocili, je nutne vybudovat nejaka pravidla a proto projekty typu LS prednostne nezavrhuji.
Zasadni a prvni vec, kterou bych zrusil, je prerozdelovani penez v ramci EU. Je mi celkem jedno, jestli z toho neco ziskame nebo ne. Stat jako takovy prerozdeluje penize, protoze jeho povinosti je postarat se o tu cast obcanu, kteri by pouze roznaseli nemoci, kdyby byli nechani na pospas.
EU takovou povinnost nema. Ta vybere prachy od statu a pak ty prachy posila na nejake projekty v ramci celku. Nevidim jediny duvod. Zde neexistuji nesobestacne staty. Jedine, co v tom vidim, je umely vliv a umela dulezitost nejakeho organu, ktery postrada smysl. Ne, ze by nic nedelal, ale kdyz se to zrusi, nic se nestane.
Jedine, co se muze stat, ze bohate staty budou bohatsi. Pak budou obcane bohatych statu jezdit utracet do chudych a tyto mohou souperit, kde je to nejzabavnejsi.
Soutez na urovni uredniku pro me zavani neprehlednosti, uplatky a elitarstvim, nikoli ferovym bojem. (toto neberte jako obvineni, mluvim o principu)
Jeste bych rad pripomnel, ze prerozdelovani penez tohoto typu muze vest pouze k destabilite systemu jako takoveho. Na prvni pohled se jevi, ze EU prerozdeluje ty penize tak, ze ti, co jsou chudi, dostavaji nejvic a tim se mohou dostat na uroven tech bohatsich. Jenze ty penize jsou investovany do projektu, ktere se nekomu "vyvolenemu" libi., misto aby byly investovany prirozene tam, kde se vydelaji, pripadne kde dojde k vseobecne shode vice mene mistnich obyvatel. Tudiz, toto je vyznamny problem, ktery vidim, a ktery se zatim nijak moc negativne neprojevuje.