• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BLACKDRAGON: já bych volil třetí cestu - nejlepší poměr cena výkon
    jednička je cesta nejmenšího odporu, ale jak píšeš, dycky to má nejakou barvu, neslyšel sem snad pc repráky, že by hrály čistě
    ad dvojka: se slušnýma monitorama co by hrály pěkně do takové cimry se do 10k nevlezeš, jinak sou to zas pc bedničky, akorát hrajou čistějc. nearfield monitor ti už ze dvou metrů hraje jinak než když máš hlavu u toho, navíc to mívá fakt přesnou osu (tudíž i uzly atd) - zkrátka já na tem muziku doma neposlouchám (mmj taky kvůli akustice místnosti)
    ad trojka: zesák a dva sloupové repráky do 10k určitě seženeš, akorát to chce chvilku hledat no ;)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ahoj ludia, zavital som tu, lebo nemam skusenosti a potrebujem poradit, mam izbu 7x7 metrov a chcem ju primerane ozvucit (ide mi skor o kvalitu ako nenormalny vykon :), chcem aby mi to hralo hudbu z pocitaca, pripadne aby som na to mohol napojit hifi gramec, presiel som viac for a diskusii a vysli mi tieto moznosti:
    - kupit si nejake drahsie repraky k pc, redstar, logitech, creative, je to sice najmenej problemova varianta, ale bojim sa o kvalitu zvuku na ktoru som uz sice zvyknuty, ale limity takychto sustav su dost obmedzujuce a rozoznatelne pri niektorom type hudby
    - dalsiu variantu vidim v monitoroch, m-audio, wharfadale, tu sa az tak nevyznam co sa tyka znaciek a mam najmenej skusenosti
    - poslednu variantu vidim ako kupit si stary zosik a k tomu nejake pasivne reprobedne, tam by som zas siel do znaciek technics a denon, bojim sa vsak o kompatibilitu medzi reprakmi a zosikom (obvykle malokedy dostat ako k sebe urcenu sustavu pri pouzitom zbozi a potom jedno brzdi druhe)

    * pocuvam vsetky zanre hudby, ide mi iba o vyslednu kvalitu hudby, staci mi kludne aj stereo... predpokladam, ze pri druhej a tretej variante bude pripadne potrebna aj nejaka zvukovka do pc pre hifi, pripadne poradit aj tu, cenova relacia tak 3-10 tisic na vsetko
    ADM
    ADM --- ---
    co si mam myslet o tomhle ? http://www.aukro.cz/item1150695858_extra_reprobedny_sloupove_500w.html#gallery

    ta cena prece neni mozna. v cem bude ten "hacek"?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    SAMGARR: Díky, podívám se na to.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    GOSHEWAN: nevim teda jestli ma uzemneni, ale slysel jsem na nej jen chvalu...http://gramofony.heureka.cz/sony-ps-lx-300/specifikace/
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Zdravím, potřeboval bych poradit:

    Chtěl bych si pořídit gramofon, ale absolutně se v tom nevyznám. Požadavkem budiž cinch výstup a vlastní uzemnění, snad i nějaký zabudovaný zesilovač (prostě abych to mohl připojit k domácím chrchlátkům bez zesilovače).

    Doma mám stařičký AIWA LX-100, který nemá vlastní zemnění ani zesilovač, existuje něco vzhledem podobného? Tzn. aby to nebyl nějaký hnusný plastový rádoby moderní design, ideálně hranatá krabice.

    Cenově za to nechci dát moc, ideálně do 3000 Kč. Pokud to je nereálná částka, tak mi to prosím řekněte rovnou (: Rád budu za jakékoliv doporučení.

    Jediné co jsem zatím našel je AEG Gramofon MC 4420 TT, jenže nějaké MP3 a SD karty mě vůbec neberou (a navíc mám zafixované že AEG = myčky a pračky...).
    MATT
    MATT --- ---
    VOZKA: nezkousel, ale vsichni co znam a trochu do toho vidi, tak kontaktol zavrhujou..
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MATT: kontaktol jsi zkoušel?
    MATT
    MATT --- ---
    DADKA: jo tohle mi dela taky, lidi mi radili vycistit ten potak.. zatim ztlumuju na pocitaci a zesiluju na zesiku... :(

    PULKA: dost hifi zesiku miva 2x stereo out s tim, ze se daj nezavisle vypinat zapinat. a poradit konkretni bedny je dost tesky, zalezi kolik do toho chces nacpat a kolik toho chces slyset... ;)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DADKA: Potenciometr v čudu....:(
    Každá opravna by tohle měla zvládnout.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Neporadil byste mi prosím někdo? Mám nový maličký byt a v plánu si tam dát nějaké pěkné repro, co nebude moc drahé, ale zase žádná šumítka, prostě spokojený průměr, který bude asi z velké části pouštěn na noťasu (nemám v plánu zatím kupovat věž). Jde mi spíše o vyrovnaný zvuk (klasika, folk, world, filmy + rádio) ideálně 2+2 repro, spíše menší velikosti. Mám v plánu je dát do obýváku 3x4m spojeného s kuchyní (tak 1,5x2) a pracovnou (1,5x2). Tj. 2 v obýváku, jeden v kuchyni a jeden v pracovně (možná to přehodím na dva malé do pracovny a ty dva normální do obýváku, ale prostě bych ráda přecházela a měla hudbu všude, ale když půjde separátně dvojice vypnout, tak se nebudu zlobit). Pamatuji si, že něco takového nám kdysi dělal doma děda z více repro, ale sama to neumím...
    Nemáte někdo nápad? Mám hluboko do kapsy, potřebuji vybavit byt i "užitečnějšími" věcmi, ale stejně, tohle se prostě koupit musí ;)
    DADKA
    DADKA --- ---
    Ahoj,
    neviete mi doporucit niekoho na opravu zosiku?
    Robi mi taku zvlastnu vec, ze niekedy nepusta signal do jedneho vystupu ked hraje prilis potichu.. ked to dam hlasnejsie, tak sa vzdy chyti..
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    DAN_F: Dekuju zucastnenym radcum. Ty pouzity RP5 gen1 jsou asi stale k dispozici, adresa je v Brne, coz by se mi extremne prodrazilo. kontakt na prodejce:
    Tomáš Kašpar
    gore.m @ post.cz Ja nabidl tusim 7L a on prijal, ale odrekl jsem to kvuli te vzdalenosti...
    MATT
    MATT --- ---
    WACLOSH: urcite si je bez nekam poslechnout, je mozny, ze ti nebude stacit co ten 5" uhraje, zvlast jestli to chces na dnb...
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SCALEX: diky za nabidku, ale v jinym topicu už mi doporučili tohle: http://www.muzikant.cz/klavesy-9/zvuky-a-zaloha-273/mp3-mp4-prehravace-298/zoom-h2-43192.php

    coz nakonec schvalili i znalejsi kamaradi kamaradu, takze dneska mi prijel domu :-)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    WACLOSH: Záleží samo v jakym jsou stavu. Jinak nový RP5 G2 se prodávaj na prvnim linku na googlu za 3 845,- s DPH – http://www.musiccenter.cz/KRK-RP-5-G2/ROKIT-serie/:3:31196 (s čimž se vejdeš i do toho tvýho budgetu a ještě budeš mít údajně o něco lepší vykrytí prostoru).

    8000 za použitej pár je podle mě celkem dost. Bejt tebou vezmu ty nový G2 a máš to i se zárukou. Jinak 6000 je podle mě strop za ty použitý (kdybys je nebral dej vědět, shánim RP5 na doma a preferoval bych první generaci kvůli vzhledu, aby se mi hodily k ostatnímu vybavení, takže bych asi snes i to že jsou použitý) :)

    Jinak pro tvoje požadavky celkem dobrá volba, za ty prachy nic moc lepšího neni. Asi to akorát bude chtít přibrat časem ještě sub, až budeš mít prachy.
    SCALEX
    SCALEX --- ---
    VENIKA: Leží mi doma zbytečnej Olympus DS 2300, špičkový stav, používán velmi ohleduplně. Používal jsem ho výhradně pro nahrávání rozhovorů nebo záznam konferencí ve větších místnostech. Na muziku jsem ho nepoužíval, takže nevím, nakolik by se hodil. Specifikace: http://diktafony.heureka.cz/olympus-ds-2300/specifikace/

    Koukám, že se prodává novej za cca 6500, já prodávám za polovic a při rychlém jednání za tři rovný.
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    Dobrý den, sháním monitory pro produkci elektronické hudby (dnb) v místnosti 4x5m, budget 8000. Našel jsem prodejce s použitými KRK RP5 první generace, říká ať nabídnu cenu. Všude na stránkách píší, že už je nenabízí a cenu uvádějí kolem 5000 za kus - tj 10 za pár. Je to dobrá volba pro moje požadavky, bylo by 8000 adekvátní za použitej pár?? Díky.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    VENIKA: myslim ze edirol vyrabi pekny kousky, osobni zkusenost 0
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    NOISEGATE: Logitech X230 vyborna vec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam