• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MIMOKLEPES
    MIMOKLEPES --- ---
    HAWKS: obavam sa, ze nenajdes sposob, ktory by nebol drahsi nez tie repro.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    otazka, vymenil jsem starsi DVD prehravac za novejsi a ten jiz nema vystup 5.1 pres cinche ale ma jen HDMI anebo opticky vystup. Je nejaka cesta jak to dostat do me obstarozni sestavy genius home theater ?
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    DEIKSAC: diky asi tam dam nakej drat a uvidim, btw. spatne se se vyjadril, je tam integrovana feritova antena ktera vsak slouzi jeno pro AM a pro FM je tam svorkovnice
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FUJI_ITA: vetsinou ti bude stacit kus dratu, pokud nechces chytat nejaky vzdaleny veci. jestli teda povazuejs konektro vzadu za integrovanou antenu tak se myslis :-)
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    Ahoj, koupil sem si peknej zesilovac/reciever ze sedmedesatych let a radio na integrovanou antenu jenom sumi, nemate nekdo tip jakou antenu k tomu pripojit?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Pripadne nejakej kvalitni DLNA klient pro prehravani muziky, kterej bych pripojil na stavajici zesilova.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    mate nekdo zkusenost s zesilovacem podporujicim DLNA? Jak je to pouzitelne ? Mam v planu poridit neco takoveho a k tomu nejake NAS, a poustet pres to muziku z ruznejch zarizeni.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    mel bych na prodej 4pásma bang and olfusen - beovox s75, nehrajou zle a chtel ybch za ne 4500
    MATT
    MATT --- ---
    CYBERN: jsou i gramofony co v sobe maj uz i ten zesilovac a staci pripojit, vetsinou jen stereo, bedny.
    BIOH
    BIOH --- ---
    mám doma ecg xenon d 999 a blbne ovladač - nepoužíváte někdo nějaký univerzál na tohle zařízení?
    CYBERN
    CYBERN --- ---
    Dík, vzal jsem to i s těmi repro, využiju to kromě gramofonu i k televizi...asi to nebude žádný zázrak, ale snad to bude pro začátek aspoň fungovat ;)
    MIMOKLEPES
    MIMOKLEPES --- ---
    CYBERN: typom konektora sa neobmedzuj, nie je problem kupit/vyrobit kabel jack-cinch. a zbytocne by som na hudbu nekupoval 5.1 repro. predsalen za 1500 korun vyrobit a predat 6 reproduktorov, 6-kanalovy zosilovac a este aj s dialkovym ovladanim - tam sa musi setrit na uplne vsetkom.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CYBERN: jo, hrát to bude
    CYBERN
    CYBERN --- ---
    Nevím, kam jinam s tím, tak to zkusím tady - dostal jsem k narozeninám gramofon, ale s tím, že si ho mám sám vybrat a to je trochu kámen úrazu. Jelikož jsem se o tuto problematiku nikdy nezajímal (kromě poslechu desek u táty), bylo pro mě překvapením, že kromě gramofonu a reproduktorů je potřeba pořídit si i zesilovač. Jelikož by to byl výdaj větší, než se počítalo, snažím se najít nějaké vhodné a funkční řešení. Proto se chci zeptat, jestli je možné následující řešení:

    Gramofon jsem si vybral tento - http://www.mall.cz/gramofony/pioneer-pl-990 - má předzesilovač a výstup cinch
    A k tomu mě napadlo si pořídit např. tyto repráky - http://www.mall.cz/reproduktory-5-1/gen … hf5-1-4000 , prý by jako 5.1 měly disponovat cinch vstupem, proto se chci zeptat, jestli by byla tato sestava funkční bez nutnosti dokupovat nějaké další vybavení.

    Tušíte někdo? Dík ;)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    JAZZZ: na 100W na kanal asi impedanci nejak zasadne resit nemusis, staci nejit dramaticky pod ctyri ohmy. bedynky - cekovat bazary, pokud nespechas, maly znamena co?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DEIKSAC: nakonec jsem se spis priklonil k tomu ze koupim tenhle receiver
    Receiver Ferguson AV 660 6x 100W černý - Notebooky, počítače, laptopy, LCD, monitory, grafické karty, navigace – Internetový obchod s počítači a elektronikou K24.cz
    http://www.k24.cz/product/68839/Audio_Video/Domaci_Audio_Video_/Receiver_Ferguson_AV_660_6x_100W_cerny.html
    a k nemu dam bednicky zvlast.
    tady ho pred lety celkem pochvalili
    http://avmania.e15.cz/ferguson-av-660-test-av-receiveru
    mas nejaky doporuceni kde v praze koupit vhodnej subwoofer a dve sirokopasmovy maly bednicky z nichz jedna by sla do koupelny a druha do kuchyne?
    v tomhle si nejsem uplne jistej jestli muzu koupit jen tak nejaky , nebo jestli musim hlidat jejich impedanci
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    MATT: synology tusim squeezebox server umi
    MATT
    MATT --- ---
    tak to je asi idealni ta diskstation.. tata ma doma synology.. ale nedokazu posoudit, jestli by tam sel nacpat ten jejich server..
    BOPA
    BOPA --- ---
    MATT: to je si ce řešní, ale nikoli systémové... Chci mít přístup k muzice z pracovny na své PC, v obýváku do beden.... Takhle bych musel na disk nakopírovat všechno a pokud si něco přidám, opět disk vzít a dokopírovat ... To se mi nelíbí... Raději to mít v jedné sdílené složce na síti... Notabene, pokud mám docela velké datové úložiště právě z důvodu jednoduchosti a kompaktnosti - odkud koli se tam dostanu na všechno :-)
    MATT
    MATT --- ---
    BOPA: no a co pichnout nakej USB 2 1/2" disk, pul tera mp3ojek je vcelku dostatecnej archiv... a nebo to nak nakombinovat s nakou diskstation, ale to je zas par tisic navrch..
    BOPA
    BOPA --- ---
    MATT: spokojenej docela dost... Internet rádia fpoho, a pokud mi fungovalo i načítání knihovny, byla to paráda.... Normálně jsem se připojil ke knihovně (nevýhoda, že muselo být puštěné PC, kde daný squeezebox server je nainstalovaný) a pak jsem normálně podle interpretů, nebo alba, nebo žánru vyhledal, co si chci pustit... Díky optice do zesilovače docela obstojný zvuk (samo že to není HIFI), ale kvalita na poslouchání při práci, návštěvěm jako kulisa apod naprosto bezpotíží
    Výtka - pokud nemáš na síťovém úložišti operační systém, kde máš nainstalovaný "squeezebox server" nebo nemáš NAS či snad server, musíš mít puštěné PC... Toto mně fakt sere, ale zatím jsem nevymyslel, jak to obejít - ale to bude zřejmě i tím, že jsem lopata a jednduchý uživatel PC... :-)

    MATT: jinou alternativu jsem ani nehledal :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam