• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    MATT: jelikoz bydlim v Karline tak jsem koukal na ten prvni a na ty adrese snad nic neni :) nebo sem jen blbe koukal?
    OTZ
    OTZ --- ---
    pasivky a nehrajou subbasy=nicmoc za tu cenu
    MATT
    MATT --- ---
    Reprosoustavy-Regálové-Dali Concept 1 : AudioVision e-shop | výhodná nabídka audio, video a hifi techniky
    http://www.audiovision.cz/Reprosoustavy/Regalove/3194-Dali-Concept-1-.html
    za 4.5kkc

    This compact, but powerful loudspeaker is for those who need great sound in a small room. Place it on a bookshelf, hang it on the wall (wall bracket included) or put it on a pedestal.

    The Concept 1 is as much a rear/side speaker in a surround setup as it is a great stereo solution. Concept 1 is a 2-way bass reflex system, fully magnetically shielded and with gold-plated terminals. It features a 5" mid/woofer driver and a 1" soft dome tweeter.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    tip na audio servis kde by vzali muj tuner z 80let? blbnou mu vystupy, tak potrebuju nekoho kdo by to posteloval. idelane Praha 8 okolo Karlina :)
    BLESHAK
    BLESHAK --- ---
    zdarec,nemate nekdo zkusenosti s timhle:
    ALESIS MultiMix 16 USB 2.0 - mixpult s USB2.0 | Muzikant.cz - hudební nástroje
    ALESIS MultiMix 16 USB 2.0 - mixpult s USB2.0 | Muzikant.cz - hudební nástroje
    http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-4/mixpulty-78/mixpulty-digitalni-98/alesis-multimix-16-usb-2-0-36992.php

    zajima me,jestli to muzu pouzit i pro prehravani jednotlivejch stop z kompu.. sem to nikde nenasel :/
    popripade nevite o necem co by bylo jako midimix se zvukovkou.. 8 kanalu.. sem nasel akorat kontrolery k traktoru..
    uplne nejlepsi by byla uc33 se zvukovkou :D
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    OTZ: Na středech to na grafu vážně vypadá v pohodě, ale dle sluchu určitě není - je potřeba to slyšet, nejsem odborník, nedokážu popsat čím to je :). Na těch basech graf sedí, ony hrají dost nízko, ale jakmile narazíš na subbasu co je ještě níž, máš kvůli té strmosti pod 50Hz problém - pusť si třeba album Mala in Cuba, tušim že ho Mala má na soundcloudu pořád jako stream zdarma, a tam jde někdy sub níž a ten útlum je hodně slyšet. U dubstepu a dub techna celkově to není až tak řídký jev. Jinak souhlasim s tim že za tu cenu jsou dobrý, dneska bych si jen asi před koupí poslechnul pětipalcovou verzi těch Mackie, jestli by to nestálo za oželení subbasů. Ty svoje Mackie zmiňuju jen proto že jsem ty peníze zrovna měl a myslim si že když je člověk má tak ten kvalitativní posun za to určitě stojí, ale když je omezenej rozpočet tak Alesisy špatný určitě nejsou.
    OTZ
    OTZ --- ---
    VOZKA: díky, já jsem s nima za tu cenu spoko, samozřejmě že kdybych měl 2x tolik tak uvažuju jinak, třeba o adam a7x. nebo o těch tvých mackie. btw ten výkroj na středech není tak tragickej cca 2-3dB ani na těch basech mi to nepřijde, jde to dolů až od 50Hz, viz obr.



    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CERMINEK: muzes se prosimte nejak vic pochlubit temi tebou navrzenymi bednami?
    VOZKA: primarne se rozhejbou zavesy repraku. ale jak rikas, o nic nejde a proziva to jen uchyl, kterymu nedochazi, ze s tema bednama bude zit dalsich par let :-) mozna to ale "recenzenti" pouzivaj jako vatu do textu
    bedna, pokud je dobre slepena a vyztuzena, tak by mela rezonovat minimalne a nepridavat tak prilisne charakter

    jinak rozdil mezi 320 mp3 a originalem uslysis, ale jen kdyz se budes zamerovat na detaily, jako jsou ruzne dozvuky nastroju a prostor. nebude to vyrazne, ale najdes to tam a neni k tomu treba zas az tak kvalitni zelezo

    VOZKA: muzes, ale limitaci mas v celkovy hlasitosti a ve zkresleni, vzdycky jde o to, kolik vzduchu rozhejbes a jde o jednoduchej faktor - plocha krat vychylka, pricemz pri vetsi vychylce jde do haje linearita chovani

    MATT: dve fullrange bedny plus ekvalizovanej uzavrenej sub (napr pomoci linkwitz transform) udelaj dost prace, kdyz mas moznost pridat sub jeste jeden, tak mas pohodu
    MATT
    MATT --- ---
    asi jo, nebo jit do tripasem... ale mam pocit, ze u beden s vetsim basakem, zas bejva problem, ze ty basy neumej hrat potichu, nebo jsou to repraky za desitky tisic, ale to uz jsou spis takovy spekulace..
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MATT: A ani u těch 8" to neni ideální, můj dojem je takovej že když potřebuješ jít pod 50Hz (a mnohdy i výš) bez útlumu, tak to ani tady prostě bez subu nejde. Cena za vyrovnanej přednes ve zbytku spektra, moje Logitechy Z-10 s tuším třípalcovým wooferem měly v subbasech zhruba stejný útlum jako ty Yamahy :)
    MATT
    MATT --- ---
    VOZKA: v rychlosti jsem koukal na ty jednotlivy modely, a jestli jsem nic neprehlid, tak se mi potvrdila moje domnenka, ze pod 8" basy proste nehrajou..
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    OTZ: Myslim že je to tady relevantní, přijde mi to jako dost slušný low-end hifi, takže předem sorry za wall of text:
    Moje reference jsou sluchátka Jays Q-Jays, dvoupásmové in-eary, nic lepšího jsem neslyšel (kdyžtak mrkni na headphone.com a srovnej - jen bacha, in-eary mají trochu jinou žádnoucí frekvenční odezvu), takže můj cíl byl nějak se k nim přiblížit. Ale zároveň poslouchám a pomalu se učím produkovat muziku kde jde dost o subbasu, takže jsem do Alesisů šel s tím, že za tuhle cenu budou patřit asi mezi nejníž hrající monitory (nemám peníze na sub). Čekal jsem že jako kompromis budou mít slabší středy (chára "do smajlíka") a horší podání prostoru. Podání prostoru mě příjemně překvapilo, ale přijde mi že mají "výkroj" někde u středovýšek který dělá hrozně nevýrazné vyšší ženské vokály, některé vyšší dechy a občas virbl, hlavně u elektroniky. Taky byly dost přebasované (a mám je ve velké místnosti celkem, i když akusticky asi dost na prd), ale to celkem řešila fusekle v jednom z basreflexů :)). Zároveň subbasa měla dost prudký útlum, neměřil jsem kde, ale na místech kde to pro mě ještě bylo relevantní bohužel - je na prd když půl taktu sub třese kostrou a druhou půlku taktu skoro není slyšet protože je o čtyři půltóny níž.

    To "není ono" se mi dneska potvrdilo, vyměnil jsem Alesisy za Mackie, které jsou celkově o třídu výš - poprvé slyším bedny, kde mám opravdu zvláštní až intimní pocit jako by zpěvák stál přede mnou. Míra detailů je úplně jinde, podání předozadního prostoru taky (než jsem je slyšel tak jsem úplně nevěděl co si pod tím pojmem vlastně představit, teď už vím). Těžko se to popisuje, nemám rád hifistické kydy, je asi třeba to slyšet. Mají skvělé středy, výšky nejsou úplně ideální - když je korekce na 0, přijde mi že by jich mohlo být víc, když na +2, je jich už moc, u basů bych zas uvítal kdyby místo poloh 0, +2, +4 měly taky -2, 0, 2 - jsou trochu basovější (ale míň než Alesisy), navíc mají basreflex zezadu. Yamahy byly asi rovnější, ale subbasa byla odříznutá dost vysoko a hlavně tam chyběla ta přirozenost ze které jsem se posadil na zadek když jsem poprvé slyšel na Mackie Floexovu zpěvačku zazpívat, byly víc "in your face". Krky mě nepřesvědčily vůbec.
    OTZ
    OTZ --- ---
    VOZKA: co přesně ti nevyhovuje na těch alesis? mám je taky (od zač. prosince) a jsem spoko..ono druhou půlku zvuku dělá akustika místnosti:) kdyžtak pošta
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CERMINEK: Jsem skeptickej. Slyšel jsem o měřeních která potvrzovala rozehrání reproduktorů, ale sám jsem viděl jen měření rozehrání sluchátek, kde to bylo údajně o dost výraznější (a i tak prakticky neslyšitelné, měřitelné ale ano), tedy si myslím že to je (alespoň z naprosté většiny) věc reproduktoru a ne dřeva a i tak je ten vliv obecně mnohem slabší než se říká. U nástrojů ještě víc, tam snad ani žádné měření které by něco takového potvrzovalo neexistuje a jedná se podle mě jen o fámu, podobně jako když lidi tvrdí že se časem vyhrají činely protože se hraním mění jejich molekulární struktura .)).

    S MP3 je to podobné, nikdy jsem nepotkal člověka (a to ani ve slepých testech na internetech jako například jeden co dělal nedávno ADAM) který by slyšel rozdíl mezi novějším LAME enkódovanou joint-stereo VBR MP3 s vysokým bitratem a originálem, takže mám problém uvěřit že bys jím byl ty, tím míň na reprákách a zvukovce za tuhle cenu (nehledě na to jak skvělej deal za tu cenu nejspíš jsou). To je ale něco co se asi nedá takhle po internetech potvrdit ani vyvrátit.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    VOZKA: K tomu rozeznění - píše o tom většina literatury, kterou jsem doposud přečetl a i u hi-fi beden, které jsem navrhoval pro jednu firmu a prodávají se za 35.000,- pár to bylo znát. Dřevo dělá divy. Je to jako u akustických nástrojů, ty se taky musejí rozeznít a čím déle jsou hrané, tím se zvuk zlepšuje - ne do nekonečna samozřejmě.
    Mno a co se mého vjemu u mp3 týče, tak tam je prostě slyšet zploštěný zvuk, ztráta dynamiky. 320kbit/s je zkousnutelných, není to tolik slyšet, ale nižší bitrate vážně nejde poslouchat... V porovnání s NS10 a RP8 to je docela shit, ale na svou cenu hrají vážně super...

    Pak je tu taky otázka stuly muziky a kvality samotných nahrávek, který se na tom poslouchají :)

    Tyhle bedýnky nemám na míchání, ani master. Na nich to prostě nejde a zase to kdo ví jak ještě neumím :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CERMINEK: Nechci tvoji recenzi shazovat a věřim tomu že může lidem (které odradí od koupě "bedýnek k pc") dost pomoct, ale já mám nějak problém to brát s touhle hláškou "Jak známo, každá reprobedna (pokud není plastová) se musí rozeznít" vážně, stejně tak poznámky o MP3 ti věřím jen za předpokladu že mají nízký bitrate nebo z nevhodného enkodéru, a pak se sluší to uvést.

    Jinak já mám (asi za podobným účelem = tak z 80% pro potěšení a poslech) třetí týden na stole Alesis M1 active MK2, které mi úplně nevyhovují, tak si jdu zítra do kytar poslechnout KRKy Rokit 8, Yamahy HS80M a Mackie MR8 MK2 a případně ty alesisy za nějaké z nich vyměnit, takže se pak chystám sepsat něco podobného ve vyšší cenovce.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Začátkem ledna se tu řešili moje nový monitory Fostex PM0.3 a má recenze k nim. Tož konečně je dopsána.

    Michal Čermák - Blog - Bandzone.cz
    http://bandzone.cz/fan/michalcermak?at=blog
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    MATT: ma to 2x phono, 1x tuner a 1x aux. vsechno plny krome toho jednoho phona :)
    MATT
    MATT --- ---
    KCHARI: nema to jeste nakej jinej vstup? vpodstate mimo phono to muzes pichnout do cehokoli (tuner/tape)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam