DEMONOFANARCHY: Hele, tak se na to vyser, "suchej" zvuk je spíš mýtus, zvlášť v týhle cenovce. Spíš narazíš na monitory který maj moc agresivní vejšky, ale to taky není pravidlo. Dej na mě a zajdi si někam do hudebnin několik párů poslechnout - zfleku určitě Mackie MR5 MK2 a Mackie MR8 MK2 (první míň basový do menší místnosti - ale pořád budou mít basů dostatek myslim) a Alesis M1 Active MK2, ani jedny nejsou suchý ani agresivní, Alesisy a MR8 jsou trochu basovější, ale to by v závislosti na tom co posloucháš problém bejt neměl. Alesisy a pětipalcový Mackie jsou do 8k, osmipalcový Mackie jsou asi 12,5k. Jestli nemáš moc velkou místnost/obrovskej stůl/nepotřebuješ hodně hluboký basy, tak si myslim že ty pětipalcový Mackie budou nejlepší, ale jako jediný z těch tří jsem je doma neměl, takže nepovim s jistotou :). Osmipalce jsou naprosto skvělý, rozhodně nejsou moc agresivní ani suchý, je radost na nich cokoliv poslouchat. Naopak bych se určitě vyhnul KRKům (celkově divnej zvuk) a Yamahám (hodně hrubý vejšky), zkusit ještě můžeš Adam F5, ale odhaduju že budou mít míň basů a ostřejší výšky, i když asi celkově ještě detailnější zvuk.
Sám jsem takhle monitory testoval v Kytarách, kde mají sice nic moc akustiku a ne zrovna kompetentní obsluhu, ale byli ochotní a o ničem lepším jsem nevěděl, dalo se to. V době kdy jsem tam byl teprve zařizovali kout s monitory, takže byli dost nevybavení, dneska je to lepší, ale nevím o kolik - vezmi si edirolku a notebook s sebou a dopředu se radši ujisti že na tebe budou mít kabely (tzn. cinche na tvůj výstup, na druhém konci co potřebují oni). Jinak standardní postup je objednat si u nich všechny tři páry s vyzvednutím a platbou na prodejně, objednávka je nezávazná, vybalí ti je a zapojí a když ti něco z toho bude vyhovovat tak si to koupíš.