• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    BASIK
    BASIK --- ---
    MATT: Hlavne dalsi modely Toppingu. Jen mam obavu, aby zvladly rozehrat ty 35W bedny :)
    MATT
    MATT --- ---
    BASIK: máš další kandidáty? já teď narazil na tenhle
    Renkforce E-SA9M Hi-Fi Mini Amplifier from Conrad Electronic UK
    http://www.conrad-electronic.co.uk/ce/en/product/344867/Renkforce-E-SA9M-Hi-Fi-Mini-Amplifier

    předzesilovač se dá i spájet ;)
    ELEKTRO LUKIS - Předzesilovač s NE5532
    http://www.elektrolukis.estranky.cz/clanky/predzesilovac-s-ne5532.html
    BASIK
    BASIK --- ---
    GL_ST0RM: To je taky jeden z vaznejch kandidatu. A ke gramofonu by se kdyztak poridil phono amp a porad by to vyslo lacinejc nez receiver. Diky vsem za nakopnuti.
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    BASIK: Topping TP30 ?
    OTZ
    OTZ --- ---
    BASIK: to spis ten reciever s phono vstupem a dat ho pod stul, zvukovka (int. i ext.) posila ven pouze linkovou uroven a takovy bedny urcite nenakrmi.
    BASIK
    BASIK --- ---
    Nevite nekdo o existenci zarizeni, ktery by bylo schopny napajet dve pasivni 35W(RMS)/6Ω bedny a byla to bud externi USB zvukovka nebo to melo aspon digitalni vstup (S/PDIF nebo HDMI). Je mi jasny, ze by tohle zastal receiver, ale chci to jen na stul k pocitaci, tak neni potreba dalsi obri bedna. Cenove do dvou tisic (+-). Kdyby to navic zvladlo zesilit signal z klasickyho gramofonu, tak bych byl skoro nadsenej :) Diky za pripadny doporuceni.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    zdar. hledam nekoho od fochu, kdo mi poradi s vyberem levnyho gramce na domaci poslech do 2000,-
    koukam po bazarech, a nasel jsem treba: http://elektro.bazos.cz/inzerat/25513083/GRAMO-SONY-ps-lx-231.php pripadne Tesla (libi se mi vic)
    http://elektro.bazos.cz/inzerat/26896043/GRAMOFON-TESLA-NC-
    Technics gramofon -SL-B 310 - Přerov, prodám
    http://elektro.bazos.cz/inzerat/26727729/Technics-gramofon-SL-B-310.php470.php
    nevim po čem sáhnout, jak se pohybujou ceny atp. díky za případný komenty
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    OTZ: danke
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    NECRON: cenu jsem nehledal, ale uplnej lowend to asi nebude:)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    Mam takovej dotaz, mam temer hotovej CAD model snekovyho 'desktopovyho' repraku (logaritmicka spirala), kterej chci vytisknout na 3D tiskarne. Model kompletne parametrickej, popsanej rovnicema a skvele modifikovatelnej co se rozmeru, 'delky' a 'objemu' tyce.

    Potreboval bych do nej 4" - 4.5" 'full range' reprak (pokud mozno). Ovsem nejak nemuzu nic takovyho nekde najit. Nemam s tim zadny zkusenosti a potreboval bych v tomhle ohledu poradit. Kdyby byla moznost nekde stahnout CAD model, tak by to bylo skvely. Necekam od toho zadny zazrak, ale chtel bych mit na stole neco z 'svyho'.

    Mohl by me prosim nekdo nanavigovat spravnym smerem?
    NECRON
    NECRON --- ---
    KEF X300A review from the experts at whathifi.com
    http://www.whathifi.com/review/x300a
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MATHEW_ER: Hlasitostně 100%, na takovouhle místnost ti odhaduju budou stačit i pětipalce. Jde jen o to že maj užší vyzařování, takže třeba na sledování filmů pro víc lidí by to nebylo ideální, ale když posloucháš sám a jdou +- na tebe tak je to naprostej luxus, když nejdou +- na tebe tak jsou asi míň vhodný než hifi repra, ale imo pořád celkem v klidu. Nebudu ale předstírat že jsem expert a srovnával jsem to nebo je zkoušel v různejch prostředích, takovej luxus nemám :) Mám dojem že oproti těm hifi sloupovejm Missionům místnost při stejný hlasitosti míň "vyplněj", ale zase za cenu větší detailnosti.

    Co se hlasitosti týče, ty osmipalcový Mackie jsem nedával víc než na polovinu, kdy se začaly třást skříně a akusticky neupravená místnost do L která může mít tak 30 metrů už nevychytávala basy, byla to už koncertní hlasitost.
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    VOZKA: dokazaly by takovy monitory ozvucit i mistnost, ne jen zidli? Mam tady prostor cca 4.5x4 metry. Bedny bych potreboval dat do rohu (podel toho delsiho rozmeru) a slyset by to melo byt uprostred protejsi zdi. Udelam si tu takovej koutek na cteni a nechce se mi tahat sluchatka na kabelu pres celou mistnost.
    (Jako DAC k tomu mam nuforce icon hdp a nechce se mi za to dat vic jak 25k.)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Nevím, neslyšel jsem, jestli máš možnost nějak snadno poslechnout tak poslechni a porovnej. :) Mě na monitorech lákalo mj. právě to že se nemusím starat o to kolik dát za zesilovač a co se k tomu bude hodit a to že by před koupí alespoň jednoho z nich nejspíš nebyla možnost je spolu vyzkoušet. U aktivních monitorů máš už nejideálnější zesík vestavěnej :)

    Ale - otec má doma repra Mission 733 z 90. let, tehdy stály cca 11k a byly to většinou nejlíp hodnocený bedny v tý cenovce, k tomu zesilovač/receiver Denon, který spolu s kazeťákem a cd přehrávačem stály údajně něco pod 40k (tam jsem se s hledáním modelu nezatěžoval, takže neřeknu s jistotou, řikám co vím od něj) a ty Mackiny hrajou v přímým srovnání o třídu líp. Takže přestože technologie pokročily bych čekal že ty Wharfedaly lepší nebudou. Z novějších beden jsem srovnával jen s nějakejma sloupovejma Cantonama asi za osmičku a ty byly naprosto hrozný, ale Cantony prej celkově nemaj moc dobrou pověst, takže to nic znamenat nemusí.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Hele, tak se na to vyser, "suchej" zvuk je spíš mýtus, zvlášť v týhle cenovce. Spíš narazíš na monitory který maj moc agresivní vejšky, ale to taky není pravidlo. Dej na mě a zajdi si někam do hudebnin několik párů poslechnout - zfleku určitě Mackie MR5 MK2 a Mackie MR8 MK2 (první míň basový do menší místnosti - ale pořád budou mít basů dostatek myslim) a Alesis M1 Active MK2, ani jedny nejsou suchý ani agresivní, Alesisy a MR8 jsou trochu basovější, ale to by v závislosti na tom co posloucháš problém bejt neměl. Alesisy a pětipalcový Mackie jsou do 8k, osmipalcový Mackie jsou asi 12,5k. Jestli nemáš moc velkou místnost/obrovskej stůl/nepotřebuješ hodně hluboký basy, tak si myslim že ty pětipalcový Mackie budou nejlepší, ale jako jediný z těch tří jsem je doma neměl, takže nepovim s jistotou :). Osmipalce jsou naprosto skvělý, rozhodně nejsou moc agresivní ani suchý, je radost na nich cokoliv poslouchat. Naopak bych se určitě vyhnul KRKům (celkově divnej zvuk) a Yamahám (hodně hrubý vejšky), zkusit ještě můžeš Adam F5, ale odhaduju že budou mít míň basů a ostřejší výšky, i když asi celkově ještě detailnější zvuk.

    Sám jsem takhle monitory testoval v Kytarách, kde mají sice nic moc akustiku a ne zrovna kompetentní obsluhu, ale byli ochotní a o ničem lepším jsem nevěděl, dalo se to. V době kdy jsem tam byl teprve zařizovali kout s monitory, takže byli dost nevybavení, dneska je to lepší, ale nevím o kolik - vezmi si edirolku a notebook s sebou a dopředu se radši ujisti že na tebe budou mít kabely (tzn. cinche na tvůj výstup, na druhém konci co potřebují oni). Jinak standardní postup je objednat si u nich všechny tři páry s vyzvednutím a platbou na prodejně, objednávka je nezávazná, vybalí ti je a zapojí a když ti něco z toho bude vyhovovat tak si to koupíš.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DEMONOFANARCHY: Monitory nechceš kvůli frekvenční odezvě nebo kvůli nearfield charakteristice/užšímu vyzařování?
    JSW
    JSW --- ---
    presne tak.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JSW: Kazeťák nechci, sháním receiver, ekvalizér a gramo - mám do tohoto systému jen CD. Pokud to vezmu laicky, tak k tomuhle CD můžu hodit téměř jakoukoliv další komponentu - není ti rozděleno nijak do řad apod.?
    JSW
    JSW --- ---
    CERMINEK: Zadne kokretni dalsi decky do serie nejsou. :) Kdyby si nahdou chtel i kazetak, ktery se prodaval v dobe tve CD 480A, tak mam na prodej toto http://www.vintagecassette.com/technics/rs_az6
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    CERMINEK, GULDUR: Děkuji za tipy. Fostex PM0.3 vypadají jako rozumná volba.

    Po pročtení různých diskusí a článků jsem zjistil, že jsem ve svých předchozích úvahách poněkud podcenil to, jakým způsobem se sluchátka připojí k PC a třeba u zmíněné Creative SB ZX se použití externího výstupu na sluchátka vyloženě nedoporučuje. U zesilovače Scythe bych se tak trochu bál, aby se nestal oním úzkým místem. Tedy spíše teď uvažuji o nějaké externí zvukovce/DAC s výstupem na sluchátka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam