• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Mam bedny na drevenych vozejčcích z Hornbachu, akorat na miru na moje rozmery meli. Mekka plastovo-gumova kolecka a lino, takze nemaj sanci dunet ani drncet. A muzu s nima jezdit. Doporucuju :) Taky zastavam v luftě nekde.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: SW: Foobar, asio vychytavky, flac (kdyz je). karta: ESI Juli@ (zminena), pres velky jacky do ekvalizeru DBX231s (tam jsou XLR, uznavam, zbytecny, kdyz vedou jen do eq. Ale on je bypassnutelny, mam ho kvuli filmum a PC hram). Pak je zesilovac, YAMAHA A-S500, premyslel jsem o necem starsim a "legendarnejsim", ale uz jsem se parkrat spalil, neco shorelo a bastlilo se to, nebyl nahradni dil... Tak jsem ted vzal novej na zdejsi doporuceni a nestezuju si, hraje hezky za tu cenu (asi osmicku stal). No a bedny mam JBL LX 800, uz to sou dědečci, ale mam k jejich zvuku citovej vztah, v puberte jsem je nenapadne "ukradl" tatovi a od ty doby sou se mnou. Uz jsem objednaval origo vejskace z Nemecka, ted ony uz nebyly, takze vopruz, vzadu se jednou ukopnul zlacenej konektor, takze na hulvata cin a pozlaceno chloridem zlatitym... Ale udrzuju je jak muzu.

    Proste pribeh, znas to, na necem se pro nekoho mozna konzervativne zaseknes, ale pak vlastne malokdy slysis neco, co je podle tvejch predstav a hraje to lip... Kolikrat na koncerte jsem lamentoval, kterej kokot to zvuci, ze chci tu skupinu radsi k sobe do obyvaku. No a pak jsem samozrejme slysel taky spoustu radove lepsich sestav a to uz jsme ve spatnym auditku, na to proste nemam a nebo mozna mam a nejsem ochoten dat, u desitek a stovek tisic zas zacinaj jiny priority, nez slysitelnej rozdil mezi CD a flac.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SAMGARR: To je otázka. Záleží, jak moc ji budeš mít nalepenou (jak moc budeš mít ty bedny nalepený) na zadní stěně kvůli nátrubku, jak moc budou utopený vůči přední hraně police a především okolního matrošu a taky jak je ta polica udělaná (rigidní). Jelikož je to IKEA, tak to bude aušusová dutá sračka, takže ti bude dunět, leda bys ji naplnil knihama, ale stejně bude dunět, jen se to přeladí dolů. Pokud se ti nepodaří udělat ideální nekonečnou ozvučnici, což nepodaří, tak bude lepší je mít v luftě.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nebudu souhlasit s Beddym, že Denon za desítku bude lepší než dobře udělaný PC s dobrou zvukovkou a zdrojema, ale dobrý cédo a dobrej DAC lepší bude. Kompromisem je audio PC s odpovídající zvukovkou, pak koaxem do externího DACu a odtamtud do zbytku řetězce. Špičkovej transport to nenahradí, ale je to zcela použitelný. Ostatně si stejně myslím, že já sám tak dopadnu, resp. že to budu mít jako sekundární, masovější řešení k dedikovanýmu CD přehrávači, do kterýho budu cpát origo placky (plus se takto dají hrát filmy aj.).

    Rozdíly v digitálu rozkryje až o něco lepší aparatura, je možný, že ty seš pod hranicí. Nevím, co máš.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    TEDDYBEDDY: A kdyz se teda zeptam tak tupe, co je spatne na dobry zvukovce (tu Juli@ si nemuzu vynachvalit, uznavam, integrovana zvukovka notebooku nic moc...) a flacich na alespon nejak postavenym audiu, co navrhnul clovek bez vytrzenyho mozku?

    Ja to myslim vazne, ja ten denon neslysel, ale CD a flac proste nepoznam, na srovnatelny aparatůře. Vinyl jo, ale protoze proste zni uplne jinak. Poznam mp3 a flac. A magnetofon a amplion. Ale je vazne takovej rozdil nekomprimovany dobre ripnuty CD vs. CD? Nebo kolikrat "studiovej" origo flac, co se prodava na amazonu?

    (Machaliku, zmin jednicky a nuly, I dare you! :))
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SAMGARR: pokud bude treba vyplnena knizkama nebo deskama, tak spis pozitivni
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    TEDDYBEDDY: jakej bude mit vliv umisteni podobnych repraku do tyhle http://m.ikea.com/us/en/catalog/products/art/10275862/ police ? ma cenu to resit?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    A třeba tady je cca za lojendovou 10ku hezkej entryhajendovej set, kvalitativně asik tak 1000 světelnejch let vod těch pczvukovek a retronouzovek co tu furt řešíte.

    DENON Denon PMA-655R+CD přehrávač Denon DCD-685+ signál. kabel - Zesilovače - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    http://www.hifionline.cz/...vace/denon/25759-denon-pma-655r-cd-prehravac-denon-dcd-685-signal-kabel/
    DYNAUDIO Audience 40 - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/dynaudio/25799-audience-40/
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Vyšeptaný radiotechniky- hluchý už z výroby r. 84 děláš si kozy? Kup si ty infinity než si to rozmyslí.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MACHALIK: jopjop. dik za nazor
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NOISEGATE: Pokud jsou ok, jdi do těch Infinity.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MACHALIK: jinymy slovy mam jit do Infinity? kdyz mi jeste nejaka dobra duse (predpokladam ze ne ty, heh) poradi zesik v podobny relaci, budu vdecnej a na par let uz vas zas asi nebudu otravovat
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MACHALIK: za predpokladu ze rozumis hifi, tak asi neni
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NOISEGATE: Jestli tady Deiksac prodává pěkný Infinity Qb za trojku a nějakej jinej kořeň chce za sovětskou Radiotehnicu s pomačkanejma reprákama pět prutů, tak to asi není moc téma k zamešlení, ne?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DOCKINEZ: tak von to dycky stáhne ještě při osobním převzetí, ty radiotechniky pod 5000,- myslim
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NOISEGATE: mne prijdou jeho veci cenove znacne prepaleny.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DEIKSAC: ten typek je desne vychvaloval. jak jinak.. mno, ma tam toho hafec, stavim se tam a neco poslechnu. problem je, ze si, vzhledem k my neznalosti v oboru, necham asi nakecat cokoli
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    NOISEGATE: kamos mel nejakej jinej model a spatny bedny to nebyly, zadny zazraky bych od toho taky necekal
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    NOISEGATE: chlapik tam toho ma hromadu koukam: http://www.angelicaaudio.cz/reprosoustavy-hifi/
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    nekdo zkusenost s bednama radiotechnika s90? uvažuju o nich na domaci poslech. dik
    Radiotehnika S-90, typ 35 AC-212 : Angelicaaudio 1990
    Radiotehnika S-90, typ 35 AC-212 : Angelicaaudio 1990
    http://www.angelicaaudio.cz/reprosoustavy-hifi/radiotehnika-s-90-typ-35-ac-212/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam