• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Nechcete nekdo DIY "hifi" repro kabel 2x 3m, vnejsi prumer 1 cm, prumer vodice alespon 2,5mm2. Dostal jsem ho a nemam pro nej vyuziti. Vic v poste.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Hmm tak to vypada, ze to je feature toho daneho prevodniku.

Jedna se o Zhilai audio H4. Nakonec jsem to vyresil pres zesilovac. Ktery me taky dojal, protoze kdyz pripojim bedny pres cinch out tak to ignoruje to nastaveni hlasitosti na zesilovaci.

Pro-Ject Head Box S - černý - Sluchátkový zesilovač | Alza.cz
    https://www.alza.cz/...htm?kampan=web_personal_C_homepage_alza_carousel_doporuceno-primo-pro_PRO101a

Takze sem si chtel udelat hezci setup, koupil sem si kabel 2x cinch 2x 6.3 jack a muzu ho zas prodat, protoze ovladani hlasitosti jde jen pres ten predni sluchatkovy vystup.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    AKA_THE_A: K tomu mi dobře fungovaly tyhle drivery: http://www.asio4all.org/
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MATT: to by mu pak ale nehrály věci který ASIO neumí...většina softu používá DirectSound či jeho nástupce
    MATT
    MATT --- ---
    DWAY: nejni to nejakej ASIO driver? nevim jak ve W10, ale driv tyhle drivery prave wokeni sound manegement obchazely..
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    DWAY: jo a pokud resis kvalitu zvuku, tak exlusive mode je lepsi, nicmene pro normalni lidi s normalni vybavou asi neslysitelnej
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    DWAY: Pokud je to jen v jedny aplikaci, tak se koukni na nastaveni vystupnich zarizeni. Mel by tam byt prepinac ve stylu "direct" nebo "exclusive" mod.

Pokud to delaji vsechny aplikace,hledej to same nekde v driveru te zvukovky.
    DWAY
    DWAY --- ---
    je treba nejak spesl nastavit dac converter pripojeny pres usb do pc? Z nejakeho duvodu mi to ignoruje posuvnik hlasitosti (windows 10) a porad to jede na plne koule.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    DELLAMORTE: V Brně se pravidelně vyskytuju, takže to můžu obhlídnout, díky.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Zdravím, dotaz. Mám tyhle bedny, čerstvě "opravený" (vyměněný elektrolyty a tak), jsem na ně zvyklej a nechce se mi kupovat nový/jiný. Ale umřel mi zesilovač (měl jsem nějaký generický grundig z roku 1991). Chtěl bych si koupit nějaký jiný generický zesilovač, který by ty bedny utáhl. Je mi úplně šumák, co bude napsané na krabici, chci od toho jen to, aby mě to neuráželo a aby to mělo gramofonový vstup.

Na netu se válí hromada inzerátů jako je tenhle lidí, co zjevně něco vozej zvenku (jen tenhle inzerent toho má mnoho kusů). Než si něco takového koupím, nemáte prosím nějaký tip na bazar (kamenný), kde bych si to mohl zkouknout a něco si vybrat a měl bych šanci, že mi to zas mnoho let vydrží, jako ten předchozí (co jsem koupil taky v bazaru tuším v minulém tisíciletí)? Díky.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    MAJA:
    MADCAT:
    Díky za postřehy, mrknu na to.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MIKLO: Bude mít dost pravděpodobně vytahaný gumičky/řemínky ... některý kazety kladou větší odpor a kolísá to. Možná to bude chtít vyčistit a seřídit celou mechaniku.
    MATT
    MATT --- ---
    MADCAT: jj, to samy. nekdy je stacilo pretocit, aby se ten kotoucek srovnal. me kolisala rychlost v trabantu, kde jsem mel 12v radio zapojeny pres menic napeti. vzdycky na volnobeh to zaclo zpomalovat. u toho techna to tenkrat ani moc nevadilo ;))
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MIKLO: Něco podobnýho mi dělal zase walkman u kazet, který šly prostě těžko točit - hlavně starší kusy, u kterých ta vnitřní fólie byla už hodně dodřená, nebo prostě nebyla už od počátku tak hladká a kluzká, jako u novějších kazet. Ale kolísala jenom rychlost, že by kolísala i hlasitost, to si nějak neuvědomuju.. už je to taky delší doba...
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Ahoj. Koupil jsem si kazeťák Sansui SC-1120 (konec sedmdesátých let). Je to super mašinka, ale mám s ní jeden problém. Špatně přehrává asi 40% kazet, co mám doma. Nejdřív jsem myslel, že je nějaká porucha přímo v kazeťáku, ale některý kazety jedou naprosto v pohodě a u některých jakoby klesají a stoupají otáčky a stejně tak klesá a stoupá hlasitost v takové sinusoidě. Zároveň mi to tyhle "vadný" kazety odmítá přetáčet. Setkali jste se už někdo s takovým problémem na starým kazeťáku? Napadlo mě, že jsou ty kazety možná už moc jetý a že je ten kazeťák tím pádem nedokáže správně přehrát, zase na druhou stranu můj low cost walkman je přehraje bez problému. Tak nevím.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    AKA_THE_A: Chápu, tohle je násobně menší práce, potřebuješ jen velkej stůl na řezání, nařežeš to ulamovákem a slepíš gluegunem/disperzí (tam kde bys nestihl tavné lepidlo aplikovat dřív než ztvrdne), jedna bedna se dá stihnout z 2-3 hodiny a zdaleka nejdýl trvá řezání. Fotek moc nemám, dneska můžu dát kdyžtak foto in progess, asi půjdu lepit další na testování novýho driveru:

AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    VOZKA: máš nějaký foto/video tý bedny? (zajímá mě to protože mě vysloveně sere pracovat se dřevem/dřevotřískou)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    AKA_THE_A: Si s tím kompozitem děláš prdel, ale ono to fakt funguje :)). Ale v ČR se to koupit nedá - nebo teda dá, ale protože jedna deska místo jednoho dolaru stojí asi tak 6-7 dolarů, tak se to nevyplatí, já to stavím jenom z desek z extrudovanýho polystyrenu bez ničeho, což funguje taky, ale když je potřebuješ zpevnit, tak polepit je listama papíru pomocí herkulesu ty desky zpevní daleko víc než jsem čekal.

Reprobedny nejsou hudební nástroj a kdokoliv ti tvrdí něco jinýho je audiošarlatán. Mimo jiné proto, že každý hudební nástroj rezonuje jinde a každý hudební nástroj má jinou direktivitu (mimo jiné zdrojem vysokých frekvencí je málokdy rezonující deska ale spíš struny samotné), reprobedny musí být univerzální. Rezonující bedny můžou fungovat tak, že ta rezonance je dostatečně low-q a na frekvencích kde to moc nevadí - typicky na basech s rezonancí tak širokou, že třeba mírně posiluje nejnižší frekvence nebo basy komplet. Zvyšuje to harmonický zkreslení, ale zejména na nearfield hlasitostech to často není slyšet - ale i tak je to jednoznačně low-end kompromis, i když chytrej a funkční. Takhle se chovaj právě ty foamcore bedny, dokud je nezačneš zpevňovat papírem a dělat z nich tak silnější kompozit, v tu chvíli se rezonance posune výš a zvýší se jí q faktor a začne to hrát na piču.

Jako jestli posloucháš hudbu bez basů, tak to asi může bejt fičura, ale když to nebude hrát pod 130 Hz jako ty panely z videa, tak nereprodukuješ ani ten klavír. U toho jmc soundboardu si všimni především toho, že nikde neukazují měření :)) (a některý věci v manuálu jsou vyloženě píčovina).

Co se zesáků týče - ne všechny Dčka hrajou dobře, záleží hodně na implementaci (stává se třeba že když k nim nemáš hodně naddimenzovanej zdroj tak ti dochází k poklesům napětí a to je slyšet), a ty levný navíc prakticky všechny vůbec neřešej EMI a zarušujou ti komponenty okolo. U ABčka nic z toho neřešíš, 15W v absolutním měřítku neprotopí skoro nic a o tom že něco takhle dobře hrajícího koupíš i se zdrojem za 160 Kč pochybuju.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DELLAMORTE: nakonec jsem sehnal Marantz Cd-63 mkII Signature, to byl zrejme slusnej oddil :) prodaval se za 500 liber
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam