• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ROENICK: Vidíš, to mně vlastně nedošlo, že přes AV receiver jde i obraz. Tak to by mohlo být ono. Že to není nějaká audiofilní konstrukce to je mně celkem buřt, donedávna jsem ty bedny krmil signálem z 2x30 W minisystému Aiwa z roku 1992 a taky to hrálo, ale jak říkám, asi by si zasloužily něco lepšího, a těch zdrojů obrazu i zvuku je/bude víc. A v souvislosti s tím mě napadá - lze nějak vyřešit přenos obrazu a zvuku třeba z ntb bezdrátově? Tzn. přes wifi, nebo třeba i přes drát, když by to přes wifi bylo moc nejistý - ethernet v té místnosti je... To už by ten receiver na toto musel být nachystanej a mít možnost připojení k LAN?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MADCAT: av receiver je jak uz nazev napovida audio-video zarizeni, pouziva se kdyz mas napr zdroj filmu, naky herni konzole apod a vse zapojis do receiveru a z nej jde pak typicky obraz do telky (projektoru) a zvuk do beden. Takze v tvym pripade si dej otazku, jestli chces zapojit vic zdroju obrazu i zvuku. Pokud jen jeden obraz a vic zvuku, staci ti i obyc stereo zesik.

Receivery zas proti klasickym stereo zesilovacum nebyvaji audiofilni konstrukce a kvality, pokud za to nedas raketu, taky nemaji takovej vykon na kanal protoze maj typicky 8 a vic kanalu

nevim ze by umely poznat zdroj a prepnout se, spis se pouzivaj dalky co si naprogramujes at zapnou zesik, prepnou na vstup, zapnou telku atd, to se da. Pak jdou ovladat zarizeni pres HDMai, ze jedno zapne druhy, ale neprijde mi to spolehlivy a spis to vsude vypinam..lidi to spis sere
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    NEVIEM: Nejspíš pořád JBL LSR305
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    co je teraz top of aktivne monitory 5''? pomer cena vykon
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Řeším novej obývák, a protože jsem se o to už sto let nezajímal a zůstal jsem někde v devadesátých letech, takže nevím co a jak je možný dneska zapojit, jdu sem pro rozumy. Mám starší nechytrou televizi LG, kterou jsem si dodatečně "ochytřil" Minixem Neo X8-H, no a když jsem si chtěl pustit nějakej film z PC, tak jsem ho měl připojený přes HDMI jako druhej monitor, a zvuk šel z PC přes starou minivěž Aiwa do sloupů. Trochu komplikovaný řešení, hlavně proto, že to řešilo pouze zvuk z PC, nikoliv z TV. No a protože ta minivěž už je asi za zenitem, a repro by si asi zasloužily trochu lepší signál, přemýšlím jak to pořešit líp. Stačí mi obyčejný stereo, žádný 5+1 nebo 7+1 neřeším, v ideálním stavu bych chtěl, aby do beden šel zvuk z TV, z Minixu a případně z CD playeru a tape decku, který by časem mohly přibýt, jako náhrada té minivěže. Takže nějakej klasickej stereo zesilovač s větším počtem vstupů? Nebo je třeba AV receiver? Jak se takovej problém dneska řeší? Je rok 2018, takže je možný, že existuje i elegantnější způsob, než "hloupej" zesik, na kterým budu muset manuálně přepínat zdroje - něco, co rozpozná samo, co zrovna hraje...? Kdytak dík za navedení...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ok, rozhodl jsem si pořídil starý tesly.. Máte nějaký tip? V oběhu jich je tuna, liší se reprákama, jak to která výrovna poskládala/odflákla či co bylo možné, prostě ruční práce.. dal bych do toho tak litr..

ReproMania.NET | Tesla | Reproduktorové soustavy
    http://www.repromania.net/tesla/tesla-reprosoustavy.php
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    zdar, mám starej tesla gramec nzc420 s integrovaným zesilovačem (https://www.vinylio.cz/tesla/seznameni-s-gramofonem-tesla-nzc-420). Nejsou k tomu repráčky. Mám se shánět po starých teslách nebo mám pořídit něco nového? (Chlapík mi dal čísla součástek co mám nakoupit v GM electronic a popájet si) Stejně si chci koupit nějaký repráky do pokoje, cena za obě by mohla být v rozmezí 10-20k. Prd tomu rozumím, ale mám velkej pokoj, tak bych bral ozvučení k projektoru a časem to budu krmit ze spotify.
    MATT
    MATT --- ---
    RICARDERON: řek bych, že vypínání je důvod oné "krásné" ceny. já měl se zesíkama z aukra vždycky jen problémy (ten třetí už funguje tak na 95% ;).
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Přátelové, jsem dost trotl na všechny tyhle udělátka, ale výhodně se mi podařilo koupit Accoustimas 10 od Bose. K tomu jsem koupil tenhle reciever (za krásných 6000 z Aukra). A dnes se to snažím propojit. A nic. Ba co hůř:

Reciever se po zapojení ethernetového kabelu začal vypínat a zapínat. Do jeho zapojení se tvářil normálně, pak se zbláznil. Netušíte někdo, co s tím?
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    koukam nakonec po bazarech po 5.1 receiverech a vicekanalovejch mixech, cca do 5k

chci to ovladat vsecko jednou rukou
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DANII_DP: chceš maticovej mixér (každej výstup může (ale nemusí) hrát z jinýho vstupu) nebo normální mix se 2 výstupama (oba výstupy hrajou to samý, rozdíl je max. v hlasitosti) ?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DANII_DP: co s tim chces delat?
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    dotaz:
    mam sub a tri predni repra
    magnetak
    hifi
    a dalsi 4 repraky po pokoji

potrebuju neco na zpusob mixu nebo receiveru se trema vstupama, a dvema vystupama

nejake napad? nebo jak to skloubit.. dekuji :)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Razer Leviathan Mini je fajn
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    HERR_FLICK: kde se dá pořídit ten zeppelin? I, nebo II?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ja koupil kdysi ve sleve JBL Flip 4 za 2600 Kc a podle mne parada cestovni boombox, prekvapila mne jen vyssi vaha. Kazdopadne neni stereo, ze jo.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DUCATIMONSTER: Co nějaký Lamax? Já mám od nich malý repráček cca za 700 a za ty prachy jsem naprosto spokojený (až na ty hlasité hlášky reproduktoru.)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    JOPS: bose je predrazenej smejd, fakt penize splachly do zachodu
    Ani jbl neni hitparada, xtreme nebo boombox sou zle prebasovany, charge 3 moc dobre taky nehraje, navenek napicu
    Leda kdyz to xlovek potrebuje do bazenu

Vubec eni spatnej B&O

Zvukove nejdal z prenosnejch je rozhodne Vifa

Asi nejlepsi pomer vykon/cena je harman kardon go+play2, nebo pokud nekdo nepotrebuje prenosny, tak treba jetej b&w zeppelin air se da poridit do bura

Tez postaveny na marshall kilburn o fous lip hraje pro addon t3

No a da se obcas koupit za rozumny penize par minirigu se subickem
    JOPS
    JOPS --- ---
    DUCATIMONSTER: mel jsem moznost slyset nejakeho GoGena co byl do cca 1000 Kc a to fakt nechces, pak jsem slysel i neco kolem 3000, tak je to o hodne lepsi nez ten GoGen.

No a pak BOSE ci JBL, to uz uz je trochu jina liga (5k a vyse). To jsem zkusil v showroomu na alze a jako jo, je to slyset :)))
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    DUCATIMONSTER: imho, dobrý poměr cena/výkon začíná o pár tisícovek výše...
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj, poradil by prosím někdo bluetooth repro s dobrým poměrem cena/výkon ? Chěl bych ho k ntb a občas k telefonu. Stereo a cena mezi 1000-2000. Díky K.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam