• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    chtel jsem se zeptat.. mozna to neni spravny auditko, ale stejne zkusim.. nedavno jsem resil akusticky vytlumeni obyvaku a chtel jsem, aby to nejak vypadalo.. nakonec jsem to z casovejch duvodu vyresil jenom ctvercema akusticky peny nalepenejma na zdi, ale prisel cas to trosku poladit, at to neni tak skaredy:)

premejslim nad resenim nejakym, ktery bude funkcni, nezruinuje me a zaroven to bude aspon trosku vypadat:) mate nejaky tipy?

nekde jsem videl akusticky obrazy.. mate s tim nekdo zkusenosti? premyslim, jestli bych je zvladnul udelat DIY a idealne pouzil tu penu, co uz mam (ctverce 60x60).. neresili jste to nekdo? primarne me zajima, co se bezne dava dovnitr a jakej druh latky a tisku se na to pouziva.. koukal jsem treba na tohle video, ale fakt do toho nechci cpat skelnou vatu a pak to mit v obyvaku:D

diky za jakykoliv rady a triky
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DAVE_PAGE: a hlavne se zaklinali jitterem, legendarni debaty na cdr.cz o vypalenych CD :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    to mi pripomina debaty, ze i CD se ohrava a degraduje na nem kvalita zvuku :) (neni mysleno poskrabani)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Ja teda nejsem audiofil ale elektronik a co vim, tak jednicky a nuly jsou proste jednicky a nuly, bez ohledu na medium. Pokud by jste meli na toto tema nejakej clanek, tak sem s nim. Moc rad bych si ho precetl a pripadne se dovzdelal.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    jasne audiofilove delaj spoustu picovin a kupujou predrazeny kabely, ale cetl jsem o ty optice na vic mistech, ze ten prevod na optiku a zpatky muze zhorsovat kvalitu zvuku a radsi pouzit digital koax. Mozna jsou to jen kecy :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KURVADRAT: Jo, obojí je S/PDIF, jen jiný médium.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Audiofilové... to jsou ty lidi, co kupujou zlacený Cat5e kabely s indikací směru, OFC kabely tlustý jak k 10kV trafostanici, vybírají síťový switche podle toho, jak dobře přes ně zní internetový stanice, a dělají srovnávací testy NASek, kde hodnotí, jak jim z toho zní jejich FLAC 192kHz/24bit ripy z vinylů?
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    ROENICK: Neni digital pres koax a otpika v zasade to same? Oboje prece vyuziva DAC toho druheho zarizeni, ne?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DELLAMORTE: jo prave
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    ROENICK: Záleží co má lepší DAC.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MADCAT: optika vubec nemusi bejt nejlepsi, audiofilove na ni neveri. Dobrej analog kabel nebo digital pres koax byva lepsi
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MADCAT: line in z magnetaku pripoj k nejakymu out nebo monitor v receiveru.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Zeptám se teď jak úplný vemeno, ale furt tady nad tím špekuluju: mám CD player, tape deck a AV receiver, a potřebuju to propojit. CD player má klasickej linkovej výstup a k tomu optickej, tape deck klasika linkovej in, linkovej out a receiver má všechno možný. Pro zachování maximální kvality hádám bude nejlepší CD propojit optikou do receiveru, ale abych mohl nahrávat na kazety, tak ještě k tomu linkou do tape decku line in a odtud ještě další linkou out do receiveru? Díky.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DUCATIMONSTER: pokud má v autě ještě origoš rádio, mysli taky na montáž (kabely a rámeček), zároveň třeba všechny auta VW koncernu používaj napájenou anténu, takže bez injektoru napájení nefunguje příjem rádia...
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DUCATIMONSTER: v tyhle cenovy to je jedno, co se ti bude zdat nejhezci a co ma veci ktere myslis ze mama potrebuje

normalne jed treba podle heureky

vicemene s kenwood, pioneer, clarion, alpine nejak extra neslapnes vedle
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj. Rád bych máti koupil k vánocům autorádio s Bluetooth. Používá transmitter. Poradíte jaké do 2000 vybrat? Na jaké parametry koukat? Díky
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    ALI_GATOR: díky, zkusil jsem.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    WINSTON_SMITH: Zkus pingnout nyx ID: DR_RAJU - Možná to ještě dělá...
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    MRTS: ok, dík, to úplně nezní, že by muselo jít o nákladnou opravu. Tak ještě doplňující dotaz: nedoporučil by někdo servis v Praze, kde se mi budou snažit pomoct a ne jen ze mě tahat peníze? :) Na nástěnce jsem moc nepochodil.
    MRTS
    MRTS --- ---
    WINSTON_SMITH: Mě se něco podobného dělo také.
    Po zapnutí nešel zvuk, nebo jen na jeden kanál. Pomohlo vypnout/zapnout/vypnout/zapnout výstup do repro.
    Bylo to nějakým relátkem, "necvakalo". Otevřel jsem ho a spojil kontakty natvrdo. (Stejně výstup nebudu vypínat.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam