• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    SVANC
    SVANC --- ---
    SPIKE411: Máš pravdu, na tom mém obrázku ten nápis, resp. to podstatné IN není vidět, což mě zmátlo. Ok, takže zesík pro satelity se nekoná :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Myslím že ne, Time. :)

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SVANC: Myslíš ty Speaker level in svorky vlevo nahoře?
    SVANC
    SVANC --- ---
    SPIKE411: Zesík pro satelity je vestavěný, vlevo nahoře jsou svorky pro jejich reprokabely. Knoflíky na subu regulují pouze jeho vlastnosti, celková hlasitost je dána úrovní signálu na svorkách Line in Left Right.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SVANC: Zesilovač pro satelity to má kde?
    Myslíš ten Speaker level in?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Vždyť ten subwoofer Jamo 200 je aktivní, připojuje se dvěma cinchi a obsahuje i zesilovač pro satelity. Pasivně, jako normální reprobednu, jej ani připojit nejde (pokud tedy neexistuje víc verzí).

HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    FUZZSTORTION: v tvym pripade pokud bys chtel dobrej zvuk bych se na jamo vykaslal
    Zrovna aktivky se daj koupit za 19kkc novy dynaudio xeo, ktery maj i ty bezdratovy ficury a Dac v sobe
    Asi bych se dal spis cestou jetejch komponentu a postavil si dobry stereo uplne vynechal verzi 2.1
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Mám ještě cca rok v košíku u Thomanna aktivní bedny Focal Alpha 80, stojany, kabely a ext. zvuk. usb kartu Focusrite Scarlett), které jsem si loni chtěl koupit. Původní kvůli nahrávání el. kytary do MacBooku. Nebylo by tedy nakonec lepší to celé (JAMO/Onkyo) opustit (věnovat babce na chalupu :-) ) a jít cestou "aktivek"?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    FUZZSTORTION: Furt dokola si ty tvoje požadavky čtu, a čím dál tím víc si myslím, že když už něco na tvojí sestavě měnit, tak možná fakt ty bedny. Přechodem z toho tvýho receiveru na klasickej stereo integrovanej zesilovač si podle mě nijak nepomůžeš, ba právě naopak - nevím třeba o žádným zesiku, kterej by uměl napájet i subwoofer (kdyžtak mě poučte, třeba nějakej existuje). To tvoje Onkyo musí umět zahrát pěkně i v 2.0/2.1 režimu. Já nedávno koupil shodou okolností taky Onkyo, ale novější TX-NR609, taky ho provozuju "pouze" v 2.0 konfiguraci, a zatím nenacházím co by mi na něm vadilo. Mno, možná příkon :) A když jsem si později přečetl pochvalnou recenzi na whathifi, tak jsem se musel úplně poplácat po rameni, jak jsem dobře koupil :)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MAJA: Knihy už nemám kam dávat - další regál pro ně už je v nákupním košíku. :-) Jediné sklo v prostoru tvoří ty fr. okna se žaluziema (lamely jsou jakási imitace dřeva), závěsy tam jsou, trochu průsvitné, ale nehrotím to už. Je to jen obývák a hlavně pracovna zároveň. Rozumím tomu, že jsou lepší soustavy beden (slyšel jsem je v TYKONu a Špalíčkovi v Ostravě, když mě tam vzal kamarád), ale investovat do toho nechci -prostě tady mám zdarma to co mám a neřeším to - jsem hlavně sluchátkář (Oppo PM-2 a PM-3 s HA-2SE).
    MAJA
    MAJA --- ---
    FUZZSTORTION: To vypadá vcelku nadstandartně dobře, knihovna, pokud je plná knížek a není zasklená ... regály by neměly být prázdné a fr. okna ideálně se závěsy.

Šel bych si poslechnout do nějakého hifi studia jiné repro ...

FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    MAJA: Na zemi je hutný koberec, pod ním je dřevěná plovoucí podlaha. Stěny 1 a 2 jsou plné dalších regálů a knihovny, holá stěna 3 vyplněna malbami na plátně (130x130 a 80x80 cm) a pod ním je velký gauč pro 3 lidi. Strop je po rekonstrukci snížený (sadroška) na 250 cm. Okna jsou francouzská a de facto vyplňuji celou čtvrtou stranu (do zahrady). Sloupovky mám dle manuálu umístěné cca 40-50 cm od stěn.
    MAJA
    MAJA --- ---
    FUZZSTORTION: Ty bedny mají podle specifikace citlivost 90db/w/m. To už je celkem nadprůměrná citlivost a měl by je rozehrát i méně výkonný zesilovač natož to Onkyo, co má udaný výkon 130W.
    Zdroj zvuku bude kvalitativně nadprůměrný, zesilovač dostačující. Slabý článek bych tipoval na reprobedny (mě subjektivně spotřební Jamo nikdy nehrálo dobře, ale jsem náročnější).
    Zkusil bych si ale nejdřív pohrát s akustikou prostoru.

Co podlaha (materiál) ?
    Co je na stěnách ?
    Kde jsou okna ?
    Jak vysoký je strop ?
    Vzdálenost repro od stěn ?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    A jeste to melo bt wifi usb a podobny ficury
    Ale nesmi to bejt receiver, ale kvalitni stereo zesilovac, co bude pohanet i subwoofer
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    Takze si to shrneme
    Ty hledas misto receiveru zesilovac, ktery ale bude kojit i sub, a ma v sobe DAC
    A jeste navic nezabira misto na stole
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    S hloubkami (bez subwooferu) jsem vcelku spokojený - řeším náhradu za Onkyo. První reakci jsem vůbec nepochopil. Ale nevadí, každý jsme jiný a i jinde, zdá se. Dostal jsem zadarmo komplet celou 5.1 sestavu kupovanou asi před deseti lety a jediná další investice je prostě jen ten zesilovač, aby uměl ty dnešní blbosti jako je bluetooth, wi-fi, mělo to USB a nějaké další fičury. :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    To docela čumím, že takový už ne úplně mrňavý bedny s 2x200 mm basákama nehrajou..? Jasně, asi je to tak trochu "konfekce" ale už z principu - když je tam tak relativně velká plocha basovejch měničů, tak by "to" tam mělo být, ne? Třeba ne supr hypr hi-fi, ale mělo. Ale jenom tak špekuluju, nikdy jsem ty bedny neslyšel. Mám ale doma něco rozměrově asi podobnýho, dokonce s trochu menšíma basákama, a na nedostatek hloubek si nějak nestěžuju (možná kdybych slyšel něco fakt "echt", tak bych začal, že...).
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FUZZSTORTION: Tj. klasika v lowendu. Máš 4x 20 basáky v bednách a ještě k tomu pro jistotu přidáš vůfr a stejně to nehraje, a hrát nikdy nebude. To Onkyo je relativně nejmenší zlo z celýho toho setu. Pověsil bych na to pro začátek třeba tohle a časem pořídil i nějakej lepší zesik. https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reproduktory/dynaudio/audience-42/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Zdravím, "zdědil" jsem minulý týden pár starších třípasmových "sloupovek" JAMO E680 se subwooferem SUB 200 + k tomu ještě pár E640 a centr E6CEN.5, které mám ale uložené v krabici. Pozůstatek po domácím kině 5.1 od rodičů. A k tomu je AV receiver Onkyo HT-R508, který chci dnešním integrovaným zesilovačem (Yamaha, Pioneer, Marantz, NAD či Onkyo znovu?).

Viz více zde:
    Onkyo | HT-R508
    https://www.eu.onkyo.com/en/products/ht-r508-43302.html
    E 680 | JAMO
    https://www.jamo.com/products/e680
    SUB 200 | JAMO
    https://www.jamo.com/products/sub200

Preferuju stereo (+sub), takže 2.1
    Jak to mám zapojené nyní:
    MacBook Pro s Hi-res FLAC (+ nějaké DSD soubory)
    > Oppo HA-2SE (nouzovka DAC)
    > HT HQ 1x Cinch/2xRCA kabely z Audiga > AUX vstup Onkya
    > Onkyo HT-R508 v Pure Audio režimu
    > původní repro "dráty"
    > 2x E680 + 1x SUB 200

Sloupovky do trojúhelníku min. 2 m od mé hlavy a 2 m mezi sloupovkami samotnými, sub je vedle pracovního stolu umístěn na podlaze cca 1m ode mě.

V obývákovém prostoru (přízemí RD) s rozměry cca 5 x 4 m, který je však dělený v půlce velkou zcela zaplněnou Ikea knihovnou (kalax 5x5) a tvoří takovou přirozenou zeď (182 x 182 cm). Výsledný poslechový prostor je tedy přibližně 2,5 x 3,5 m.

Bedny i sub od JAMO bych si rád ponechal, protože se mi docela líbí i jako "nábytek" a zvuk z toho jde, řekl bych, docela fajn - hudba mě baví i po delším celovečerním poslechu (cca 2-4 hod). Leč mám pocit, že u tvrdé muziky (metal všech forem) to není optimální, ale není to má doména - preferuji spíše klasickou hudbu, jazz-fusion, různou elektronickou hudbu a různé rock/pop žánry.

Rád bych si však nechal poradit a místo starého Onkyo receiveru měl spíše plnokrevný integrovaný zesilovač pro stereo poslech. Ideálně takový, který by i nahradil přenosný sluchátkový zesilovač od Oppo. A aby na pracovním stole nezabíral tolik místa (Onkyo š. 45 x h. 38 x v. 15 cm). Doporučili byste mi něco "zaručeného" co ty JAMO utáhne (ideálně ještě s nějakou rezervou)?

Děkuji za tipy.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    LOPIK: Teď koukám že mi přišla přenoska VK 4302 a do té mojí tesly jde VK 4204 .. a jé jééé ..

to je ale úplně jiná situace. já se omlouvám za debilní dotaz.

Nechce někdo přenosku VK 4302, novou :D jednou otevřený obal (neporušené polepy) :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam