• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MAACA325: mame v kuchyni volumio na rpi zero. Jako nas slouzi prozatim druhe rpi1b+ s diskem v usb2 na wifine - je tam asi tera a pul hudby takze nacist knihovnu poprve trva, pak uz je pristup vpohode a rychly, na to, ze na tom jede i telka a to stare rpi menezuje vic veci, to jede az prekvapive bezproblemove. Z mobilu pres dlna taky bez problemu. Volumio ovladam pres webove rozhrani, jak z pc tak z mobilu
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MAACA325: Jako NFS. DLNA tam mám zaplý, ale ještě jsem to netestoval.
    MAACA325
    MAACA325 --- ---
    DELLAMORTE: Volumio vypadá, že by mohlo fungovat. Dík za tip. QNAP používáš jako NFS/CIFS/... share? Nezkoušel jsi to přes DLNA?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MAACA325: Mám QNAP jako file server a RPi3 (Volumio) s DAC jako přehrávač, ale musí být na kabelu, přes Wifi mi to větší FLAC a DSD nestíhalo.
    Nezkoušel jsem streamovat přímo z NASu, ale kdybys chtěl něco vyzkoušet, tak to zkusit můžu.
    MAACA325
    MAACA325 --- ---
    Když je tady to téma nakousnutý. Řešili jste někdo NAS (QNAP) s multimediálním pluginem někde na půdě jako zdroj (a management (?)) pro streamování a do zesíku pichnuté Raspberry Pi + DAC bez displeje jenom jako přehrávač?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FIDELIAN: Dávaj to tam, dokonce i "nativně" - nedávno jsem si hrál s nějakým novějším Panasonicem a toho stačilo jen dát do stejný sítě a ukázat mu počítač a ve Widlích už se to jen zeptalo kvůli schválení a samo se to nastavilo.
    FIDELIAN
    FIDELIAN --- ---
    tohle tema me taky trochu zajima. tedy na strane smarttvje nejaka aplikace pro pripojeni k nasu (pocitaci) v siti ? diky za laicke objasneni. (LG TV)
    MATT
    MATT --- ---
    MADCAT: NAS je jen malej komp s velkym ulozistem. Pak uz jen zalezi jaky sluzby na nem bezej.
    Me na nem bezi Web, FTP, VPN, Samba (windows share) a Synology (výrobce) audio server.

Vetsinu pouzivam jak klasicky sitovy uloziste, ale napr. ten audio server umi ve webovym prehravaci (nebo appce) primo streamot kamkoli.

A pak jsou sluzby/protokoly, ktery umej primo streamovat multimedialni obsah, coz je napr. ta DLNA.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LOPIK: Ještě trochu upřesnění k tomu že ti to přehrává ten server - může ti to přehrávat, podle toho jak si to nastavíš..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MADCAT: Něco třeba tady - https://avmania.e15.cz/dlna-pro-zacatecniky--jak-doma-sdilet-videa-fotografie-hudbu

Proti jednoduchýmu sdílení souborů je tam největší rozdíl v tom, že ti to přehrává (tzn. dekóduje, přidá titulky atd..) ten server (NAS nebo počítač) a do zařízení (třeba do telky nebo receiveru) ti jde už hotovej stream.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MADCAT: Afaik tam není rozdíl, je to totéž zabalený do praktický krabice kterou můžeš dát někam stranou kde není vidět a slyšet, což je celkem fajn. Případně můžeš ještě slyšet o různých audio streamerech, které jsou funkčností na úrovni Raspberry Pi s vyladěným UX připojeným na rozumný DAC a nějaké úložiště, akorát stojí desítky tisíc.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Lidi, teď se asi zeptám jako úplný vemeno, ale já, jsouc ze staré školy, fakt nevím: všude dneska čtu o streamování médií, zejména teda jsem si před nějakým časem koupil nějaký speciální číslo CHIPu na téma "NAS - domácí síťový úložiště", teď to pročítám, a tam se to slovo vyskytuje asi tak miliardkrát. A já se přistihl, že vlastně nevím co to je. Tuším nějakej rozdíl oproti tomu, když si na jednom zasíťovaným PC pustím film nebo mp3 uložený na jiným PC v síti, ale jestli fakt i technicky a prakticky je to něco jinýho, nebo je to jenom moderní výraz pro totéž, to netuším. Pokud by mě někdo byl schopnej odkázat na nějakej stručnej článek jestli a jakej je tam rozdíl, budu velmi vděčen, že neumřu jako blbec :).
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    TEDDYBEDDY: Diky, zkusim, ale stejne nevěřim, že něco uslysim:)
    MAJA: otestuju a kdyztak zustanu u svejch DIY...komponenty mam dobry, tak snad to bude cajk.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ANASTAZIA: Já si propojovací cinch dělal sám - k něčemu jsem měl z vf koaxů a na něco jsem bral metráž od van den hull. Cinch pozlacené nějaké profi od dodavatele ozvučení do aut, měly zářezy jak v tom prostředním kolíčku, tak na obvodu a kontakty dobře držely. Obecně je to spíš o tom, jak si k sobě sednou výstupní/vstupní obvody vs. kapacita/indukčnost kabelu než o značce/kvalitě, pokud si odmyslím ty základní levné šmejdy.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ANASTAZIA: Hodně muziky za málo peněz. Kopit přes eshop, vyzkoušet, příp. vrátit a zkusit jiný. http://www.katalogzbozi.studioeso.cz/CAMBRIDGE-Audio-300-1m-RCA-RCA-d59.htm
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    Ahoj, muzete nekdo poradit signalovy a repro kabely nebo aspon jak a podle ceho vybirat, tak abych poznal zmenu:) A jeste bych potreboval nejaky tip na ekvalizer. Muj setup: Nakamichi CD Player 4, Rotel 935Bx Mk II, B&W CDM 1. Kabely jsem si delal koax+nakamichi cinche. Diky
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ahoj, rad bych si nekde poslechl wireless reprak audio pro addon c10 nebo i jiny. nevite kde v praze je moznost? diky
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    TEDDYBEDDY: Díky moc, nebudu se tedy unáhlovat. Pro-ject Element je krásný, ale radší se podívám po tom s krytem protože prach a děti...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ESELVIRA: Urcite ma. Signal z prenosky na urovni mV je velmi citlivy na kvalitu signalove cesty. https://elektro.bazos.cz/inzerat/98300651/PRO-JECT-DEBUT-III-v-provedeni-PIANO-BLACK-uplne-NOVY.php
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    TEDDYBEDDY: Přes https://www.hifiengine.com/manual_library/denon/pma-280.shtml Má cenu pevný signálový kabel řešit? No, nejsi jediný, kdo doporučuje Pro-ject.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ESELVIRA: Prostě jsou lepší gramofony za ty peníze. Automatické zvedání ramínka a pevný signálový kabel obvykle nedovolí dostat z gramce to nejlepší. Záleží, přes co to budeš pouštět. Ale i tak je cena dost vysoko na tuto třídu. https://www.mall.cz/...tal-white-black?gclid=EAIaIQobChMIw5iQh_-F4AIVyIKyCh072AKtEAYYBSABEgISEPD_BwE
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    TEDDYBEDDY: můžeš to víc rozvést, co je překonané? Mám ho možnost sehnat zánovního za 6,5k Takže pokud tam není něco vyloženě špatně asi nebudu hledat dál. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam