Ač prodávám přístroje násobně dražší, koupil jsem si přes Wish.com malé kapesní žluté rádio s DAB+ příjmem za cca 800 Kč (
https://www.wish.com/product/5d824fc131ee521232a6186e?share=web)
Nu a včera jsem si hop dal v autě na palubku a projel s ním (s naladěným ČRo-DDur) Prahou od jihu na sever.
Soudím, že DAB by snesl v Praze ještě trochu přitopit. V podstatě takhle - startoval jsem v Dolních Břežanech a v Břežanském údolí teda bída, bída, šeď, šeď.
Dole na Zbraslavi za mostem na levém břehu se to chytlo a hrálo to hezky až k tunelům (Blanka komplexu), v tunelech pochopitelně zatím žádný DAB+ není, zkoušelů jsem v každém tunelu (ačkoli mají ve všech stejná rádia) proscanovat zda tam něco není - no a není.
Když jsem vyjel z tunelu pokračuje po D8 směrem k mému Mělnickému cíli, tak překvapivě do 12 km D8 byl signál nepřerušovaný (všiml jsem si, že rádio vynechává, když má více než 1000 chyb v signálu - nicméně řídil jsem, čili kolik bylo chyb v signálu cestou jsem nezjišťoval). Od 12 km to bylo v té otevřené a ploché krajině o tom, zda jsem náhodou nebyl v nějakém i malém dolíku. Pokud jsem byl na rovině či nad terénem krajiny (na mostech a nadjezdech) tak to bylo bez výpadku až do Mělníka.
Na mostě přes Labe se to v Mělníku začalo zase sekat a vypadávat, ale tedy v D. Břežanech (vzdaluje se od jejich nejvyššího místa nahoře na ulici Pražská směrem k centru (ve stínu kopce dělícího D. Břežany od Prahy)) bylo výpadků více.
To je tak jako pro info, kdyby to někoho zajímalo. :-)