• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: muzes tam dat rele spinany 5V z televizniho USB, treba.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MATT: Já to právě viděl zmíněné snad jen u série Panasonicu SC-PMX, ale pochopil jsem, že obecně to u digitálního vstupu možné není, ale při analogovém vstupu to každý přístroj probudí.
    V té souhře s TV je to docela důležitá funkce - když máte malé děti, tak chtít po nich aby si zapínaly zesilovač pokaždé potom co zapnou TV není úplně ideální.
    MATT
    MATT --- ---
    UMIAKI: obecně bych řekl spíše opak, ale je možný, že nový stroje už to maj automaticky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    UMIAKI: Neřekl bych. Musí mít příslušnou funkci (švába, co to řeší) – audio sense.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Platí obecně, že se každý zesilovač zapne automaticky ze stand-by když má na vstupu analogový signál? Tedy platí, že když jakoukoli TV připojím sluchátkovým výstupem do jakéhokoli zesilovače, tak se zesilovač automaticky zapne?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Mimochodem tomu mýmu Číňanovi dodání rádia trvalo od objednání přesně 20 dnů.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Ač prodávám přístroje násobně dražší, koupil jsem si přes Wish.com malé kapesní žluté rádio s DAB+ příjmem za cca 800 Kč (https://www.wish.com/product/5d824fc131ee521232a6186e?share=web)
    Nu a včera jsem si hop dal v autě na palubku a projel s ním (s naladěným ČRo-DDur) Prahou od jihu na sever.
    Soudím, že DAB by snesl v Praze ještě trochu přitopit. V podstatě takhle - startoval jsem v Dolních Břežanech a v Břežanském údolí teda bída, bída, šeď, šeď.
    Dole na Zbraslavi za mostem na levém břehu se to chytlo a hrálo to hezky až k tunelům (Blanka komplexu), v tunelech pochopitelně zatím žádný DAB+ není, zkoušelů jsem v každém tunelu (ačkoli mají ve všech stejná rádia) proscanovat zda tam něco není - no a není.

Když jsem vyjel z tunelu pokračuje po D8 směrem k mému Mělnickému cíli, tak překvapivě do 12 km D8 byl signál nepřerušovaný (všiml jsem si, že rádio vynechává, když má více než 1000 chyb v signálu - nicméně řídil jsem, čili kolik bylo chyb v signálu cestou jsem nezjišťoval). Od 12 km to bylo v té otevřené a ploché krajině o tom, zda jsem náhodou nebyl v nějakém i malém dolíku. Pokud jsem byl na rovině či nad terénem krajiny (na mostech a nadjezdech) tak to bylo bez výpadku až do Mělníka.
    Na mostě přes Labe se to v Mělníku začalo zase sekat a vypadávat, ale tedy v D. Břežanech (vzdaluje se od jejich nejvyššího místa nahoře na ulici Pražská směrem k centru (ve stínu kopce dělícího D. Břežany od Prahy)) bylo výpadků více.

To je tak jako pro info, kdyby to někoho zajímalo. :-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    GULAZ: to ti trochu závidim, já objednával asi před dvěma měsíci dva balíky z USA a furt nic, tak jsem čekal že Čína na tom bude podobně.

UMIAKI: Nemám ho, ale 3rd party měření normálně zakoupených (tj. ne firmou zapůjčených a potenciálně vyselektovaných) kusů ukazují, že to jsou skoro bez ohledu na to jaký model koupíš momentálně DACy s možná nejlepším poměrem cena/kvalita na trhu a žádné stížnosti na ně jsem neviděl. Pro mě osobně tohle u DACů při rozhodování stačí, a nebál bych se ani té nejlevnější D10.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VOZKA: Takže Topping dobrý? Koukal jsem na to na Amazonu. Koukal jsem po něčem menším než je full size hifi technika, ale zároveň jsem nechtěl něco úplně all-in-one jako třeba ty malé Yamahy.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    VOZKA: OK
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    VOZKA: asi tak.
    Jako recenze vypadaji velice dobre a ja osobne bych se toho nebal.

A z Ali jsem objednaval pred mesicem a doslo normalne...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    BREGALAD: Ten aliexpressovej přístroj umí obojí - posílat do sluchátek, i přijímat BT a posílat po kabelu. Osobně když se mi stalo že mi z číny něco nepřišlo, ztratilo se po cestě, tak mi hned bez ptaní poslali refund, ale asi záleží na prodejci. A spousta těchhle zařízení je fakt dobrá, třeba Topping jinak než poštou přímo z Číny neprodává.

Problém je podle mě v tom že pokud už to není od nějaké zajeté firmy (jako je ten Topping), tak člověk nikdy neví jestli bude kvalita použitelná a jestli to že kus objednaný teď je dobrý znamená že kus objednaný za rok bude taky dobrý. Se sluchátky se stávalo, že anonymní výrobce udělal levný výborně hrající model zřejmě z nějakých výhodně nakoupených surplus měničů, ten se skvěle prodával, tak potom další dva roky prodával identicky vypadající a pojmenovaný model za stejnou cenu, který už hrál na hovno, a k tomu se na trhu objevilo několik jeho kopií.

Jo a dočasně taky bacha na to, že letecká pošta skoro nechodí, teď bych teda z Ali fakt nic neobjednával :)).
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    GULAZ: Za A je to něco jinyho - to na tom Aliexpresu je na přenos zvuku do sluchátek (WTX-700 je BT přijímač v HD do zesilovače).

Za B má WTX-700 koncept modulu, který nemusí nikde stát nebo ležet - prostě se zasune do konektorů a v nich drží (čili 1) mimo přístroj jsou lepší příjmové podmínky, 2) není potřeba propojovací kablík)

Za C chci vidět jak na Aliexpresu řeší zákazník případný nefunkční kus, nebo kus s vadný zdrojem.

Je to klasika - taky jsem nedávno nakoupil pár modulů na eBayi takzvaně za 30 Kč i s poštovným a udělal ze starýho pasivního podioveho repraku na kolečkách aktivní BT reprobednu pro obcasnou zahradní párty.
    Ale tohle je prostě něco jiného.

Navíc - ať si kdo chce co chce říká - Advance Acoustic nebo nově Advance Paris má prostě dobré převodníky a má tak opravdu dibrý zvuk.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    BREGALAD: ja ti nevim Milane... za trojku mi to prijde krapet moc, kdyz tady to maj 4x levnejs a featurkama navic: https://www.aliexpress.com/...6843150e7c91&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    A kdybyste chteli naucit svuj zesilovac BT (verze 5.0, Apt-X HD, AAC), tak Advance Paris má nástupce oblíbeného WTX-500 v modelu WTX-700. Pardon - prislo mi fajn informovat o zajimavych novinkach, ale uz toho necham..
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    LEGI: zrovna prvni post pod tvym dotazem kolega Vozka nabizi placate repro
    LEGI
    LEGI --- ---
    HERR_FLICK: díky.. no, možná sem to řekl blbě, ale (a vlastně vůbec nevim, jeslti se to s mym přáním na "něco slušnýho" nevylučuje) potřebuju něco maximálně plochýho..

ale jestli to tím pádem nemá smysl a mám to řešit prostě jen nějakým soundbarem, tak řekněte :)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    LEGI: to zalezi, jak budes pislouchat
    pokud ozvucit oboje (ne jen obejvak a v kuchyni poslouchat zpoza rohu)
    Tak cenove se vejdes za 2 pary Kef LS50 (lsx jsou kdyztak kompaktnejsi, ale protoze nejsou moc na prodej jety etc tak je nesezenes levnejc)
    Podporujou multiroom, hrajou pekne, mely by stacit
    Pokud jen obejvak primarne filmy, nsbo primarne na koncentrovanej poslech, kdy budes sedet na gauci na zadku, tam bych to asi resil trochu jinak
    Jestli je obejvak ale mala nudle to nema moc cenu honit do extra hifi

LEGI
    LEGI --- ---
    ahoj, měl bych lame prosbu..
    hledám nějaký decentní ozvučení do budovanýho domu.. spojenej prostor obývák/kuchyń, kterej ale bude do "L" a část obýváková je vlastně docela malá..

lehká potíž je, že u televize/před ní/pod ní nebude kvůli prostoru žádnej nábytek.. a stěna kolem ní bude obložená antracitovym/černym dřevěnym žebrovanym obložením..

tzn. řeším, jak a co tam napasovat..
    vůbec nevim, jestli mám bejt v klidu z různých bezdrátových řešení, vyčet sem tu že soundbary spíš ne, zároveň vím, že pokud by to měla bejt sestava reciever, sub a 2 repro, potřebuju to rozměrově docela decentní.. (reciever schovám do prostoru pod lavici pod oknem, asi 1,5 m od televize)

sorry za lame a neurčitej popis požadavků, kdybych měl stanovit rozpočet, ale jo, třeba 30k, možná víc když mě přesvědčíte, proč ne :)
    nemáte tipy, díky!
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    (opět sorry pokud sledujete i hifiklub a vidíte to podruhé)

VOZKA: před časem jsem tu představoval vlastní projekt reprosoustav hlook audio Canvas. Zrovna u repráků je fakt blbý, když si je člověk nemůže prohlídnout a poslechnout, takže jsme už v té době jednali o nějakém umístění na veřejném místě v Praze, což pak padlo kvůli karanténě, ale teď máme dočasnou náhradu: ve spolupráci s malířem a muzikantem Danem Vlčkem a studentským podcastem Until Further Notice jsme vyrobili dva páry reprosoustav s potisky na míru pro čtyřkanálovou zvukovou instalaci, která ode dneška poběží v Praze na Žižkově v Lucie Drdova Gallery v rámci kolektivní výstavy s názvem Still.

Není to úplně ideální místo k posouzení kvality protože zvuky které budou z repráků hrát budou nejspíš celkem lo-fi (ještě jsem finální verzi neslyšel, autor je dokončoval dneska přes noc) a protože celá výstava je organizovaná hrozně na rychlo a na návrh a výrobu bylo pět pracovních dní, museli jsme použít o kousek méně kvalitní metody na potisk a (dočasný) potah reprosoustav. Ale protože se naše repráky na takovéhle projekty vyloženě hodí a rádi podpoříme mladé umělce, rozhodli jsme se do toho jít a výsledek se nám líbí.

"Vernisáž" probíhá průběžně dnes od 14 do 19 hodin, aby se na místě nesrocovalo větší množství lidí, a výstava potrvá tři týdny.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam