• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MAJALOPIK: Díky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    VOZKA: wow, obrovskej rozdil.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MARASAN: On si Klipsch u citlivostí dost vymýšlí, u tohohle konkrétního modelu nevím, ale třeba u RP-600M si přidal dost bizarníh 8 dB: https://www.audiosciencereview.com/....php?threads/speaker-sensitivity-advertised-vs-measured.14072/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    UMIAKI: Zkus si vedle kamen na třicet centimetrů stoupnout.. Myslím že to bude škodit, je to fakt blízko - nepřestanou hrát nebo něco, ale povrchová úprava a materiál budou asi trpět, stejně jako u jakýkoliv jiný věci nebo kusu nábytku.
    MAJA
    MAJA --- ---
    UMIAKI: Kamna máme úplně bokem od hifi, 30 cm mi přijde docela málo, chce to roztopit a vyzkoušet, jak daleko od kamen je už (dlouhodobě) přijatelná teplota, tipuju tak 1m+.
    Rezonovat by neměla, má to typicky přes 100kg, ten plech není zrovna tenký.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Měl bych takový dotaz na souvislost krbových kamen a audio :-) V rohu místnosti budeme mít plechová kamna (třeba něco jako http://www.abx.cz/cs/reno--cerny-korpus-oplasteni-cerny-plech-p702v17).
    Vpravo od kamen bude tv stolek a buď na něm na krajích nebo vedle něj na krajích budou repráky.
    Otázky jsou:
    Budou kamna rezonovat nebo jinak ovlivňovat zvuk?
    Jak blízko můžou být repráky kamnům? Nebude jim škodit přílišné teplo? Budou nejméně 30 cm od nich a kamna mají výkon 8kW.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Slyšel jsem Klipsch na několika výstavách a podle recenzí jsem čekal na první (ne už druhý, třetí) poslech líbivý zvuk a vůbec mi to nehrálo do uší.

Sloupy za 8k budou mít i ošizené ozvučnice - stačí poklepat, budou znít jak hudební nástroj :-) Lecos se dá odhadnout (nejen u beden) podle hmotnosti - parametry udává výrobce často vycucané z prstu nebo bez poklesů na krajích pásma a vůbec bez infa o podmínkách měření, ale váhu zvládá většina udat dobře :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: i ty Klipsch jsou moc pekny. Maji velikou citlivost 94 dB, to se mi ani nechce verit na HiFi repro
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: ja to nekupuju, jen sem se na ne koukal, na ty nadseny recenze. Mi se v ty cenovce libi prave Fyne Audio, co pises. Dalsi sloupy ale nepotrebuju.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARASAN: Píšou všude že to jsou 2-pásmové bedny.
    Nicméně u Polk se mi moc líbí až ta Signature série kvůli zajímavému bass portu. Ty T50 určitě nebudou špatné, ale prostě dostaneš co si zaplatíš a sloupy za 8k budou vykoupené minimálně levným vzhledem.
    S levnými sloupky bych se koukal asi nejníže po Klipsch R-610F (Klipsche by mohly mít podobný charakter zvuku jako Polk) nebo Fyne Audio F302 :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Dost jsou lidi ujeti nad sloupama POLK Audio T50, slysel jste je nekdo? Prijde mi, ze za tu cenu je to konstrukcne uz dost slozita bedna - 3 pasma, 1+1+2 speakery na bednu.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Bych dodal že ty JBLka mají bočnice taky ze dřeva (MDF), jen předek je (dobře vyztužený) plast kvůli zvukovodu, záda jsou myslím hliník jako to u aktivů bývá. Ozvučnice z plastu co není kompozit a rezonuje jsou trochu jiná třída kvality :).
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    VOZKA: No vony se nezdaj.. Na tu velikost hrajou moc hezky i spodky.
    Co je ještě fajn za aktivky, tak Klipsch R-51PM (menší model 41 má i menší zesilovač).
    Maj rovnou DAC, linku/phono, optiku a BT vstup).
    Pro náročnější Klipsch The Fives.

Klipsch je ozvučení americké Rock and Roll Hall of fame. A nejednoho tamějšího kinosálu.
    Vynikají syrový zvukem a vysokou citlivostí (u aktivek samozřejmě citlivost neřešit).
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    CUBICULA: Levný repro ze dřeva, který fakt hrajou kupujte od českýho AQ-čka (AQ.cz).
    Výhybka z bodu do bodu.
    Klidně si je můžete objednat přes HIFIpartner.cz (obj. mailem - bo ty nejlevnější tam nemám).

Kdyby to někoho zajímalo:
    Sice jsem také začínal na plastových, které vyhrály test v Chipu. Pak sloupky z Conrada a po nich už jsem stavěl svoje širokopásma s Fostexy FE206E - naprostá spokojenost, ačkoli repro u mne ve studiu (prodejní repro) hrají úplně jinak. Doma mám ty metr vysoký širokopásma se zrepasovanym Tranziwattem TW120 v roli koncáku. Zdrojem a předzesilovačem Yamaha WXC-50.

Nahoře u počítače mám Geniusy 2.0 aktivky - ty jsem ale nezapnul už hodně dlouho (počítač takřka denně).

Dnes bych plasťákama nezačínal - hrají tam i bočnice, což není dobře.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    UMIAKI: Však já taky níž píšu že ty AQ budou co do připojení a ovládání o dost praktičtější. Je to trade-off a záleží na prioritách - já ty JBLka nemůžu nedoporučit protože to jsou úplně nejlevnější dobře hrající bedny co znám a přehrajou podle mě 90% podobně naceněný konkurence asi tak o kotel, ale chápu že je to o preferencích a pro někoho může být monitorové ovládání dealbreaker.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY: Chtěl jsem jen poukázat na to, že v ceně kolem 15k se dá zaexperimentovat s vhodnými komponenty a získat tak ve zvuku už nějaké atributy z 1. ligy. Před 20 lety něco takového nemyslitelné. Stálo by to 10x tolik.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VOZKA: Ale stejně mi to nedá - bavíme se o aktivních reprácích včetně dálkáče a DACu z USB a optiky za cca 7500 Kč. Fakt je z Číny něco lepšího za tyhle prachy s touhle výbavou? Jakože monitory asi budou mít už z definice věrnější zvuk než ty AQ, ale dodatečná kabeláž, adaptéry a jednoduchost použití taky nejsou k zahození:)
    Z recenzí ještě hodně vyzdvihují Edifier a Kanto, ale ty jsou plus minus stejně drahé. Kef Egg už se asi neprodávají.
    BLAF
    BLAF --- ---
    CUBICULA: Ja onehda koupil AQ M21 (predchudce tech m24) k televizi, a imho to za ty prachy nehraje spatne. Kdyz se nacpou bliz ke zdi, tak maj docela cajk zvuk i pri maly hlasitosti (akorat pak teda zacne bejt znat nevyvazena hlasitost kanalu)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Jen hodím mem mezi sprostý lid. Bedny Aq neznám, ale maj slušný levný zesíky. Slyšel jsem na tom teda jen techno, ale dá se to i na malejch bednách poslouchat hodiny. Hraje to, má to drajv a baví to. Za ty prachy- klobouk dolu.
    Zesilovač AQ M4D | Gramofony-Desky.cz
    https://www.gramofony-desky.cz/...html?gclid=EAIaIQobChMI8qu3-8aW7QIVCLp3Ch3Q4wYEEAAYAyAAEgLhNPD_BwE

A zkusil bych to spárovat s nějakými ověřenými monitory, občas jsou na bazarech za super cenu, jako tyhle třeba.
    ATC ATC SCM 7 - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/atc/102863-atc-scm-7/
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    SAMGARR: chytne, ale ta funkce ovládání basů neni programovatelná, nemá to tu "api"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam