• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: i ty Klipsch jsou moc pekny. Maji velikou citlivost 94 dB, to se mi ani nechce verit na HiFi repro
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: ja to nekupuju, jen sem se na ne koukal, na ty nadseny recenze. Mi se v ty cenovce libi prave Fyne Audio, co pises. Dalsi sloupy ale nepotrebuju.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARASAN: Píšou všude že to jsou 2-pásmové bedny.
    Nicméně u Polk se mi moc líbí až ta Signature série kvůli zajímavému bass portu. Ty T50 určitě nebudou špatné, ale prostě dostaneš co si zaplatíš a sloupy za 8k budou vykoupené minimálně levným vzhledem.
    S levnými sloupky bych se koukal asi nejníže po Klipsch R-610F (Klipsche by mohly mít podobný charakter zvuku jako Polk) nebo Fyne Audio F302 :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Dost jsou lidi ujeti nad sloupama POLK Audio T50, slysel jste je nekdo? Prijde mi, ze za tu cenu je to konstrukcne uz dost slozita bedna - 3 pasma, 1+1+2 speakery na bednu.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Bych dodal že ty JBLka mají bočnice taky ze dřeva (MDF), jen předek je (dobře vyztužený) plast kvůli zvukovodu, záda jsou myslím hliník jako to u aktivů bývá. Ozvučnice z plastu co není kompozit a rezonuje jsou trochu jiná třída kvality :).
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    VOZKA: No vony se nezdaj.. Na tu velikost hrajou moc hezky i spodky.
    Co je ještě fajn za aktivky, tak Klipsch R-51PM (menší model 41 má i menší zesilovač).
    Maj rovnou DAC, linku/phono, optiku a BT vstup).
    Pro náročnější Klipsch The Fives.

Klipsch je ozvučení americké Rock and Roll Hall of fame. A nejednoho tamějšího kinosálu.
    Vynikají syrový zvukem a vysokou citlivostí (u aktivek samozřejmě citlivost neřešit).
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    CUBICULA: Levný repro ze dřeva, který fakt hrajou kupujte od českýho AQ-čka (AQ.cz).
    Výhybka z bodu do bodu.
    Klidně si je můžete objednat přes HIFIpartner.cz (obj. mailem - bo ty nejlevnější tam nemám).

Kdyby to někoho zajímalo:
    Sice jsem také začínal na plastových, které vyhrály test v Chipu. Pak sloupky z Conrada a po nich už jsem stavěl svoje širokopásma s Fostexy FE206E - naprostá spokojenost, ačkoli repro u mne ve studiu (prodejní repro) hrají úplně jinak. Doma mám ty metr vysoký širokopásma se zrepasovanym Tranziwattem TW120 v roli koncáku. Zdrojem a předzesilovačem Yamaha WXC-50.

Nahoře u počítače mám Geniusy 2.0 aktivky - ty jsem ale nezapnul už hodně dlouho (počítač takřka denně).

Dnes bych plasťákama nezačínal - hrají tam i bočnice, což není dobře.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    UMIAKI: Však já taky níž píšu že ty AQ budou co do připojení a ovládání o dost praktičtější. Je to trade-off a záleží na prioritách - já ty JBLka nemůžu nedoporučit protože to jsou úplně nejlevnější dobře hrající bedny co znám a přehrajou podle mě 90% podobně naceněný konkurence asi tak o kotel, ale chápu že je to o preferencích a pro někoho může být monitorové ovládání dealbreaker.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY: Chtěl jsem jen poukázat na to, že v ceně kolem 15k se dá zaexperimentovat s vhodnými komponenty a získat tak ve zvuku už nějaké atributy z 1. ligy. Před 20 lety něco takového nemyslitelné. Stálo by to 10x tolik.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VOZKA: Ale stejně mi to nedá - bavíme se o aktivních reprácích včetně dálkáče a DACu z USB a optiky za cca 7500 Kč. Fakt je z Číny něco lepšího za tyhle prachy s touhle výbavou? Jakože monitory asi budou mít už z definice věrnější zvuk než ty AQ, ale dodatečná kabeláž, adaptéry a jednoduchost použití taky nejsou k zahození:)
    Z recenzí ještě hodně vyzdvihují Edifier a Kanto, ale ty jsou plus minus stejně drahé. Kef Egg už se asi neprodávají.
    BLAF
    BLAF --- ---
    CUBICULA: Ja onehda koupil AQ M21 (predchudce tech m24) k televizi, a imho to za ty prachy nehraje spatne. Kdyz se nacpou bliz ke zdi, tak maj docela cajk zvuk i pri maly hlasitosti (akorat pak teda zacne bejt znat nevyvazena hlasitost kanalu)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Jen hodím mem mezi sprostý lid. Bedny Aq neznám, ale maj slušný levný zesíky. Slyšel jsem na tom teda jen techno, ale dá se to i na malejch bednách poslouchat hodiny. Hraje to, má to drajv a baví to. Za ty prachy- klobouk dolu.
    Zesilovač AQ M4D | Gramofony-Desky.cz
    https://www.gramofony-desky.cz/...html?gclid=EAIaIQobChMI8qu3-8aW7QIVCLp3Ch3Q4wYEEAAYAyAAEgLhNPD_BwE

A zkusil bych to spárovat s nějakými ověřenými monitory, občas jsou na bazarech za super cenu, jako tyhle třeba.
    ATC ATC SCM 7 - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/atc/102863-atc-scm-7/
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    SAMGARR: chytne, ale ta funkce ovládání basů neni programovatelná, nemá to tu "api"
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    no a pak jsou takovy ty co se umi ucit ale tam musis nekoho sehnat kdo ti puci origo :o)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    CUBICULA: univerzalni ovladac se nechytne?
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    CUBICULA: leda že by se někdo uměl vlámat do toho subu a upravit to nějak ručně? I když to bude asi věc toho controlleru, který fyzický ovládání bass volume nemá.
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    MATT: Chápu, zní to retardovaně :) Cena tohodle (před 8 lety btw.) byla myslim tak vysoká proto, že má bezdrátový subfoower, kterej si můžeš dát kamkoliv. Má bluetooth, což v tý době nebylo úplně běžný. Zvuk je fakt tak na ty filmy a klubovej sound, těch basů je tam strašně.

Nicméně hlavní důvod je ten, že jsme při stěhování ztratili dálkovej ovladač, což bylo jediný místo, kde se dá ovládat hlasitost basů. Takže teď máme super systém, kterej jen duní jako hovado, což přehlušuje všechno ostatní a s trochou hlasitosti duní celej byt.

Už rok se snažím ten ovladač sehnat. Onkyo na mě sere na všech kanálech, na kterých jdou kontaktovat. České zastoupení už mi přestalo odpovídat úplně. Imho to prostě už nevyrábí a víc je nezajímá.
    MATT
    MATT --- ---
    CUBICULA: chapu dobre, ze chces vymenit system v cene 400 liber za bedny kolem 4 tisic? co te vede k tomu, ze pujde o zlepseni?

pokud chces usetrit, tak bych sel do bazarovek.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Ja mam AQ23 a v prvni chvili jsem je fakt chtela jit vratit. Ale mela jsem to jen do dilny a nakonec jsem si asi zvykla.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VOZKA: Nene, neslyšel. A je mi jasné že třeba ty staronové L100 nebo A170 budou skvělé:-) Prostě za sebe říkám, že ty AQ24 jsou taky fajn a aktivní repráky JBL mi nejsou sympatické;-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    UMIAKI: A slyšels tyhle konkrétní? JBL dělá spoustu věcí, který hrajou dost odlišně :). Umisťovat přímo k posluchači se rozhodně nemusejí, to je sice běžné když se používají fakt jako monitory, ale jinak jsou to normální aktivní dvojpásma, která díky zvukovodu a tím pádem trošku zúžené směrovosti hrají i při hifi použití spíš líp než klasické regálovky.
    Výrobu v ČR sice oceňuju, ale na levné AQ nemám úplně dobrý názor a myslím že v tomhle úplném lowendu hraje bohužel masově vyráběná čína skoro vždycky líp.

CUBICULA: Ještě jedna věc, u těchhle cen se to většinou neřeší, ale nedají se ty AQ někde poslechnout? Když si chvilku počkáš než se otevřou krámy, tak ty JBLka si můžeš poslechnout do hudebnin, běžně se to tak dělá - podíváš se třeba v Kytarách jestli je zrovna mají na prodejně a necháš si je zapojit. Protože nejvíc neprůstřelná rada k reprákům je nekupovat něco cos neslyšel.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VOZKA: Mně třeba zvuk všech aktivních JBL co jsem slyšel přijde o ničem, ale je to jen můj dojem. Paradoxně jediné poslouchatelné byly JBL Go:-D
    Navíc monitory se přece umísťují kousek od posluchače, to je trochu jiný use case než chtěl, ne?
    Ty AQcka jsou zavedená klasika navíc vyrobená v Česku. Za ty prachy jsou fajn:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam