• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MAJA
    MAJA --- ---
    REFALLENONE: jo, to už jsem na něj slyšel z vícero zdrojů, že hodně bájí , chce to brát s rezervou.... jen si ty Dualy celkem asi zamiloval a tip na konkrétní model může být zajímavý. A taky neprodává jen Dual gramofony, rolls royce má i u jiných značek z nabídky :-)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    REFALLENONE: Mám s ním stejnou zkušenost: originální kus, super přenoska. A pak jsem zjistil, že originální opravdu byl, protože byl ze dvou verzí a přenoska stála za vyliž...
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    MAJA: Nj, týpek mi doporučí nějakej svůj. Právě od něj jsem měl ten starej, fungoval víceméně skvěle 6 let. Tak jsem si od něj objednal na doporučení vyšší řadu. Povídat si s ním je báseň. Ale pak, v kontrastu s hromadou superlativ, mi dorazil gramec, kterýmu jsem musel okamžitě vyměnit přenosku... abych zjistil, že má hejno dalších much na servis. Nechci mu nasazovat psí hlavu, předchozí jeho bastl byl v klidu a prachy mi snad vrátí, takže OK. Ale když ti pořád tlačí do hlavy, že je to "rolls royce seřízenej nad rámec továrního nastavení" se "zárukou 200 let" a "dalším servisem v roce 2030" a pak dostaneš ozdobu na skříň. Proto se poohlížím jinde :) A po novým.
    MAJA
    MAJA --- ---
    REFALLENONE: Nejsem úplně znalec všech gramofonů, ale IMHO trend spíš momentálně inklinuje k jednoduchým gramofonům a podle toho vypadá nabídka na trhu.

Mrkni na Hifi Klub Brno - týpek má Dualy evidentně rád a mohl by doporučit něco konkrétního.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    MAJA: Je to komplikované. Po nepovedeném transportu skončil dost poškozený, je v opravě, ale je to asi na dlooouho a moje důvěra v onoho mechanika klesá den za dnem. Takže ho vážně spíš nemám. A proto si ho rád pořídím znovu, novej stojí kolem 16ti. Ale zajímá mě, jestli někdo nemá zkušenosti s něčím srovnatelným.
    MAJA
    MAJA --- ---
    REFALLENONE: Ten Dual už nemáš ? Co je na něm špatnýho ?

Pokud funguje a chceš utrácet, tak bych šel cestou upgradu přenosky a/nebo phono předzesilovače. Za 20k bych nečekal nějaký znatelný upgrade.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    Ahoj, chystám se pořídit gramofon.
    Poloautomat do obýváku na LPčka, aby dobře hrál, měl tichej motor, zavešený šasi asi... a pak i nějakej design. Za 10 - 20 K.
    Doteď jsem měl Dual CS 505 a byl jsem nejvíc spokojenej. Takže uvažuju zas o něm, ale pochopitelně nechci slepě následovat jednu zkušenost. Máte někdo tip nebo dobrou zkušenost s jiným? Díky moc.
    (Pro-jecty jsem v té ceně našel jen manuály)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Tohle mi přijde jako moc pěkná akce na Black Friday - https://www.basys.cz/elac-cinema-5-set.html na takové to domácí TV žvýkání.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    AETHER: Nektere discmany mivaly vstup na externi napajeni. Zkus jeste hledat na Amazonu "cd player bluetooth" je toho tam vic. Nejaky Vertiplay jsem videl prodavat i u nas
    AETHER
    AETHER --- ---
    KURVADRAT: To jsem zkousela, nasla jsem jen na baterky, ale asi nebude zbyti;) dik i tak!
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    AETHER: Gugli "discman bluetooth"
    AETHER
    AETHER --- ---
    Ahoj, mám asi hodně lama dotaz, ale třeba něco takového existuje:)

Existuje nějaká CD mechanika, která se dá přes bluetooth připojit k bloetooth repráku? Je jedno, jestli bude ovládaná přes mobil nebo tlačítky, ale hledám něco malého, prostě krabičku na CD bez vlastních repráků. Varianta samozřejmě je si ta CD nagrabovat, ale pocitově to není stejný :)
    TAP
    TAP --- ---
    zas by mohly mít ty bedny trochu teplejší zvuk
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MAJALOPIK: Díky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    VOZKA: wow, obrovskej rozdil.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MARASAN: On si Klipsch u citlivostí dost vymýšlí, u tohohle konkrétního modelu nevím, ale třeba u RP-600M si přidal dost bizarníh 8 dB: https://www.audiosciencereview.com/....php?threads/speaker-sensitivity-advertised-vs-measured.14072/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    UMIAKI: Zkus si vedle kamen na třicet centimetrů stoupnout.. Myslím že to bude škodit, je to fakt blízko - nepřestanou hrát nebo něco, ale povrchová úprava a materiál budou asi trpět, stejně jako u jakýkoliv jiný věci nebo kusu nábytku.
    MAJA
    MAJA --- ---
    UMIAKI: Kamna máme úplně bokem od hifi, 30 cm mi přijde docela málo, chce to roztopit a vyzkoušet, jak daleko od kamen je už (dlouhodobě) přijatelná teplota, tipuju tak 1m+.
    Rezonovat by neměla, má to typicky přes 100kg, ten plech není zrovna tenký.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Měl bych takový dotaz na souvislost krbových kamen a audio :-) V rohu místnosti budeme mít plechová kamna (třeba něco jako http://www.abx.cz/cs/reno--cerny-korpus-oplasteni-cerny-plech-p702v17).
    Vpravo od kamen bude tv stolek a buď na něm na krajích nebo vedle něj na krajích budou repráky.
    Otázky jsou:
    Budou kamna rezonovat nebo jinak ovlivňovat zvuk?
    Jak blízko můžou být repráky kamnům? Nebude jim škodit přílišné teplo? Budou nejméně 30 cm od nich a kamna mají výkon 8kW.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam