• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Tohle mi přijde jako moc pěkná akce na Black Friday - https://www.basys.cz/elac-cinema-5-set.html na takové to domácí TV žvýkání.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    AETHER: Nektere discmany mivaly vstup na externi napajeni. Zkus jeste hledat na Amazonu "cd player bluetooth" je toho tam vic. Nejaky Vertiplay jsem videl prodavat i u nas
    AETHER
    AETHER --- ---
    KURVADRAT: To jsem zkousela, nasla jsem jen na baterky, ale asi nebude zbyti;) dik i tak!
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    AETHER: Gugli "discman bluetooth"
    AETHER
    AETHER --- ---
    Ahoj, mám asi hodně lama dotaz, ale třeba něco takového existuje:)

Existuje nějaká CD mechanika, která se dá přes bluetooth připojit k bloetooth repráku? Je jedno, jestli bude ovládaná přes mobil nebo tlačítky, ale hledám něco malého, prostě krabičku na CD bez vlastních repráků. Varianta samozřejmě je si ta CD nagrabovat, ale pocitově to není stejný :)
    TAP
    TAP --- ---
    zas by mohly mít ty bedny trochu teplejší zvuk
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MAJALOPIK: Díky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    VOZKA: wow, obrovskej rozdil.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MARASAN: On si Klipsch u citlivostí dost vymýšlí, u tohohle konkrétního modelu nevím, ale třeba u RP-600M si přidal dost bizarníh 8 dB: https://www.audiosciencereview.com/....php?threads/speaker-sensitivity-advertised-vs-measured.14072/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    UMIAKI: Zkus si vedle kamen na třicet centimetrů stoupnout.. Myslím že to bude škodit, je to fakt blízko - nepřestanou hrát nebo něco, ale povrchová úprava a materiál budou asi trpět, stejně jako u jakýkoliv jiný věci nebo kusu nábytku.
    MAJA
    MAJA --- ---
    UMIAKI: Kamna máme úplně bokem od hifi, 30 cm mi přijde docela málo, chce to roztopit a vyzkoušet, jak daleko od kamen je už (dlouhodobě) přijatelná teplota, tipuju tak 1m+.
    Rezonovat by neměla, má to typicky přes 100kg, ten plech není zrovna tenký.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Měl bych takový dotaz na souvislost krbových kamen a audio :-) V rohu místnosti budeme mít plechová kamna (třeba něco jako http://www.abx.cz/cs/reno--cerny-korpus-oplasteni-cerny-plech-p702v17).
    Vpravo od kamen bude tv stolek a buď na něm na krajích nebo vedle něj na krajích budou repráky.
    Otázky jsou:
    Budou kamna rezonovat nebo jinak ovlivňovat zvuk?
    Jak blízko můžou být repráky kamnům? Nebude jim škodit přílišné teplo? Budou nejméně 30 cm od nich a kamna mají výkon 8kW.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Slyšel jsem Klipsch na několika výstavách a podle recenzí jsem čekal na první (ne už druhý, třetí) poslech líbivý zvuk a vůbec mi to nehrálo do uší.

Sloupy za 8k budou mít i ošizené ozvučnice - stačí poklepat, budou znít jak hudební nástroj :-) Lecos se dá odhadnout (nejen u beden) podle hmotnosti - parametry udává výrobce často vycucané z prstu nebo bez poklesů na krajích pásma a vůbec bez infa o podmínkách měření, ale váhu zvládá většina udat dobře :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: i ty Klipsch jsou moc pekny. Maji velikou citlivost 94 dB, to se mi ani nechce verit na HiFi repro
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: ja to nekupuju, jen sem se na ne koukal, na ty nadseny recenze. Mi se v ty cenovce libi prave Fyne Audio, co pises. Dalsi sloupy ale nepotrebuju.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARASAN: Píšou všude že to jsou 2-pásmové bedny.
    Nicméně u Polk se mi moc líbí až ta Signature série kvůli zajímavému bass portu. Ty T50 určitě nebudou špatné, ale prostě dostaneš co si zaplatíš a sloupy za 8k budou vykoupené minimálně levným vzhledem.
    S levnými sloupky bych se koukal asi nejníže po Klipsch R-610F (Klipsche by mohly mít podobný charakter zvuku jako Polk) nebo Fyne Audio F302 :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Dost jsou lidi ujeti nad sloupama POLK Audio T50, slysel jste je nekdo? Prijde mi, ze za tu cenu je to konstrukcne uz dost slozita bedna - 3 pasma, 1+1+2 speakery na bednu.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Bych dodal že ty JBLka mají bočnice taky ze dřeva (MDF), jen předek je (dobře vyztužený) plast kvůli zvukovodu, záda jsou myslím hliník jako to u aktivů bývá. Ozvučnice z plastu co není kompozit a rezonuje jsou trochu jiná třída kvality :).
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    VOZKA: No vony se nezdaj.. Na tu velikost hrajou moc hezky i spodky.
    Co je ještě fajn za aktivky, tak Klipsch R-51PM (menší model 41 má i menší zesilovač).
    Maj rovnou DAC, linku/phono, optiku a BT vstup).
    Pro náročnější Klipsch The Fives.

Klipsch je ozvučení americké Rock and Roll Hall of fame. A nejednoho tamějšího kinosálu.
    Vynikají syrový zvukem a vysokou citlivostí (u aktivek samozřejmě citlivost neřešit).
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    CUBICULA: Levný repro ze dřeva, který fakt hrajou kupujte od českýho AQ-čka (AQ.cz).
    Výhybka z bodu do bodu.
    Klidně si je můžete objednat přes HIFIpartner.cz (obj. mailem - bo ty nejlevnější tam nemám).

Kdyby to někoho zajímalo:
    Sice jsem také začínal na plastových, které vyhrály test v Chipu. Pak sloupky z Conrada a po nich už jsem stavěl svoje širokopásma s Fostexy FE206E - naprostá spokojenost, ačkoli repro u mne ve studiu (prodejní repro) hrají úplně jinak. Doma mám ty metr vysoký širokopásma se zrepasovanym Tranziwattem TW120 v roli koncáku. Zdrojem a předzesilovačem Yamaha WXC-50.

Nahoře u počítače mám Geniusy 2.0 aktivky - ty jsem ale nezapnul už hodně dlouho (počítač takřka denně).

Dnes bych plasťákama nezačínal - hrají tam i bočnice, což není dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam