• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    HERR_FLICK: A vážně flip 5? Ne Essential? Co pročítám názory, tak to vypadá, že možná Flip Essential hraje lépe.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: bezny obchody (elektroworld, datart, alza, czc, mall..) maj jbl go3 za 1090kc a jbl flip5 za 2590kc

v tvym pripade bych se asi rozhodoval mezi temahle dvouma, klidne si je kup oba, porovnej v domacich podminkach (idealne umisti do rohu mistnosti, u techle prcku to dela rozdil), a pak jeden vrat, bezne to tak delam treba v alze
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    HERR_FLICK: Zapomněla jsem zmínit, že bych určitě chtěla nový. Nejlépe z nějakého dobře dostupného obchodu, kam se případně i dá dobře vracet (Praha), pokud by to nebylo vyhovující.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: z malych krapet lepsi nez sony je treba jbl go 3, koupis uz pod litr, hezke barvevne kombinace, na tak miniaturni a levnou vec je to v mistnosti na mensi hlasitosti pouzitelne, kdyz od toho pochopitelne neceka zazraky, tak staci
    JBL Go 3 — Heureka.cz
    https://m.heureka.cz/...duktory/jbl-go-3/#prehled/offers-order=price%3Aasc&offers-region-filter=None

z lepe hrajicich do 2500 bych se shanel po jetem B&O Beoplay A1, z malych prenosnych veci nema moc konkurenci (leda Denon Envaya, ktery se neda moc jety koupit)
    https://www.facebook.com/marketplace/item/861007961137400/
    nebo usmlouvat
    https://www.facebook.com/marketplace/item/747472729199710/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AKI_NO8: JBL Flip
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Poprosila bych, jestli máme nějaké doporučení na bluetooth reproduktor tak s cenou max tak do 2500,-. Hlavně jako náhrada notebookového reproduktoru, který není moc dobrý ani na mluvené slovo. A taky na poslech hudby při vaření. Nepotřebuju diskotéku, spíš něco čemu bude hezky rozumět a zvládne různé hudební žánry. Na druhou stranu to musí aspoň trochu přeřvat digestoř a mikrovlnku. :)

Dnes jdu bohužel vrátit tento - je hodně dunivý a díky tomu není ničemu moc ve středech nebo u mluveného slova moc rozumět.
    Yenkee YSP 3100SG BT SUAVE - Bluetooth reproduktor | Alza.cz
    https://www.alza.cz/ysp-3100sg-bt-reproduktor-suave-yenkee-d5537997.htm

Rozhoduju se v podobné ceně mezi Sony SRS-XB12 a Creative MUVO Play černý
    A teda v dražší kategorii mi přišlo zajímavé LG PK5W (případně nějaký podobný z jejich řady) a nebo Anker Soundcore Flare (...možná 2 ) ?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    S_TU_DN_A: Myslím, že i tady se to v minulosti řešilo. Jde ve zkratce o to, že v AVR Onkyo modelový rok myslím od 2010 nebo 2011 masivně kolabovaly HDMI desky s přepínáním vstupů kvůli chybě výroby. Projevovalo se to tak, že prostě najednou přestaly hrát digitální vstupy, tzn. zejména HDMI, ale i NET, takže streaming z NAS nebo internetový rádia. Někomu napřed postupně, třeba po pár minutách nebo půlhodině po zahřátí to naskočilo, někomu náhle. Analogový vstupy obvykle zůstaly funkční, protože zřejmě ten signál jde jinudy. Kolik procent produkce to postihlo nevím, ale asi to bylo dost na to, aby Onkyo vyhlásilo servisní akci až cca do konce roku 2018 a měnilo ty vadný desky zdarma v partnerských servisech, tzn. v Praze myslím CPT, v Brně AVIservis nebo jak se jmenujou...
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    MADCAT: jaký mají onkyo problémy? Jsem vlastníkem.... Mam třeba polici nad asi jen dva cm... Takže to asi ideálně nevětra... Jinak se omlouvám ale odpověď na tvou otázku nemám :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Má tu někdo trochu potuchy jak funguje zpracování vícekanálovýho signálu v AVR, pakliže ten má k dispozici pouze dvě bedny, tzn. je provozován v režimu 2.0 (stereo)? Jde mi o to že když do toho pustím nějakej ten dts nebo DD+ signál, tak jestli to ty kanály, který to vlastně nemůže přehrát, prostě zahodí, nebo podle nějakýho algoritmu rozdělí mezi ty dva existující, aby to trochu kompenzoval..? Matně si vybavuju, že mi to ve filmu hrálo trochu líp když jsem fakt nechal decoding toho vícekanálovýho signálu na AVR, protože třeba efektovej kanál to v nějakým poměru "rozpustilo" do toho sterea, ale nemám to teď už jak ověřit, protože mi včera AVR zřejmě umřel (klasickej a známej problém Onkyo HDMI desek). Tudíž, a proto se na to taky ptám, přemýšlím o náhradě, ovšem za receiver pouze 2.0 s HDMI vstupama, kterej si už ovšem neporadí s vícekanálovým zvukem na vstupu, tudíž budu muset kodi a další zdroje nastavit tak, aby k dekódování na 2.0 docházelo už předtím. A trochu trnu aby tím třeba trochu neutrpěl zvuk z filmů, i když na druhou stranu su si celkem jistej, že hudba, kterou taky dost poslouchám, by měla být na takovýmto zařízení mnohem lepší. Tak pokud k tomu bude někdo něco mít, tak budu rád, dík.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HERR_FLICK: Jo, já nechci kokotit, s tím že poslech je nejlepší řešení bez ohledu na rady samozřejmě souhlasím. Ale s těma osmipalcema ne, některý z nich to zvládaj celkem v pohodě a zrovna osmipalce v JBLkách dle jejich nearfield měření nevykazují ani breakupy které bývají hlavní důvod ani jiný bordel na cháře a poslechově jsou taky dobrý. Moje zkušenost je jednoduše jiná.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    VOZKA: no, tak v prvy rade je to dany konstrukci a vlastnostmi menice samotnyho, obvzlast ten nejlevnejsi ausus v osmipalci, kterym sou tyhle skorapky osazeny, stredy jednoduse neuhraje, at mu udelas ozvucnici, jak chces, neni to jen o smerovosti, 6.5" je ma tom z fyzikalnich principu jednoduse lepe

ano, pisu, ze 8" uhrajou nizsi frekvence i neco malo pod 50hz, takze kdyz to nema pro kritictejsi poslech, ale trochu jako party speakery klido na zahradu/k filmum, tak to bude mozna i lepsi volba, sub uz fakt nebude muset resit.. to ale v beznym pokoji ani s dobrejma 6.5/7", zrovna prave sedmipalec dynaudio umi hrat uz dost nizko

jinak ano, v jeho cenove 5" adamy/gene budou nedostatecny, proto mu pisu, at si to jde poslechnout, treba ale zjisti, ze ma preferenci v cistejsim zvuku
    to tady muzeme teoretizovat jak chcem, jestli je vetsi lazo ject na chopperu, nebo motardu, ale dokud si to dotycnej neozkousi sam, tak to sou napul takovy hadani do vetru

pokud by se mu ultimatne libil zvuk tech plnohotnotnejsich v cenovce kolem cca 40, pak by se dalo i v ramci neco vymyslet z jetejch hifi

xeo4 za €550 budou stat za zvazeni
    Dynaudio Aktiv-Lautsprecher Xeo 4 in Nordrhein-Westfalen - Simmerath | Weitere Audio & Hifi Komponenten gebraucht kaufen | eBay Kleinanzeigen
    https://www.ebay-kleinanzeigen.de/...edium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android

z levnejsich s podobnou cenou co 308 hrajou lip i tyhle levny fekaly, v roztokach tez v nabidce k poslechu
    Focal Alpha 65
    https://hudebnibazar.cz/focal-alpha-65/ID343047/
    pripadne za 14 tam sou 80ky
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HERR_FLICK: To co píšeš o 6,5" vs 8" wooferech obecně platí u beden bez zvukovodů, u beden se zvukovody nutně ne a ten kompromis u LSR308 je v tomhle ohledu velmi malý. Blbé středy u 8" beden jsou dané (kromě breakupů u vyloženě levných středobasů) zpravidla tím, že okolo výhybky už 8" středobas hodně směruje, takže je "rovný" v ose poslechu ale už třeba 20° mimo osu středy hraje s poloviční hlasitostí, což dělá velký bordel v celkové odezvě v místnosti. Zvukovod umožňuje stlačit dělící frekvenci níž a srovnat směrovosti výškáče a basáku, takže k tomuhle nedochází. To je hlavní důvod, proč jsou ty JBLka tak dobré, nic moc jiného na nich není.

Druhá věc je, že když chce repráky spíš na diskošku na elektronickou hudbu, tak Genelecy ani Adamy v téhle ceně nebudou hrát dost hluboko (dynaudia neznám, tak nevím).
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    SDN33: hele bejt tebou bych vyrazil nekam, kde si to hlavne budes moct toho poslechnout osobne a vic k porovnani
    cesta nejmensiho odporu za 8k (9k funglovky) budou ty jbl 306 mkii
    Vylepšená řada monitorů JBL LSR306 MKII
    https://muzar.cz/inzerat/561/skvely-novy-model-krk-v8s4
    ale treba ti zrovna tady padne do ucha neco jineho, nech si i doporucit
    poslechni si treba genelecy, dynaudia a adamy pro porovnani (blizko tvy cebovy budou akorat 5")
    pokud by ti proti vecem treba za 30-40kkc hraly ty jbl napicu, tak jak zminil teddy, lze pomoci ojetejch hifi regalovek a zesilovace docilit celkem dobry vysledek za zlomek ceny

obecne, pro dvoupasma bejva optimalni stredobas okolo cca tech 6.5", ozkousej jak hrajou jednotlivy cenovy
    pokud honis hlavne basy a na cistejsim podani ti tolik nezalezi, tak 8" ti odvedou ok sluzbu, aniz bys musel dokupovat subwoofer
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HERR_FLICK: Nemám...dal jsem ho bráchovi. 8 až 14k.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    SDN33: napis budget.. nemas vlastne nahodou uz nakej gear, jako zesilovac?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Čau, ještě jednou já. Protože rád dávám na názory lidí, který neznám a většinou se mi to i vyplatí, ještě jednou se zeptám na nějakej pár aktivů do místnosti. Spiš na diskotéku, než na tvorbu. Ale věrnej zvuk nevadí, ba naopak. Z 99% přes to bude hnaný techno nebo elektronická hudba, takže basy rozumně nevadí. A to, jak skvěle na tom zní desky AC/DC je taky bezpředmětný. Připojení subwooferu klidně může být.

Stále nikdo nic lepšího, než to, co mi doporučil VOZKA? https://www.music-city.cz/...0253022?utm_campaign=feed&utm_medium=priceindexer&utm_source=heureka.cz

Moc díky :)
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    REFALLENONE: Teac TN-180BT?
    MAJA
    MAJA --- ---
    REFALLENONE: jo, to už jsem na něj slyšel z vícero zdrojů, že hodně bájí , chce to brát s rezervou.... jen si ty Dualy celkem asi zamiloval a tip na konkrétní model může být zajímavý. A taky neprodává jen Dual gramofony, rolls royce má i u jiných značek z nabídky :-)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    REFALLENONE: Mám s ním stejnou zkušenost: originální kus, super přenoska. A pak jsem zjistil, že originální opravdu byl, protože byl ze dvou verzí a přenoska stála za vyliž...
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    MAJA: Nj, týpek mi doporučí nějakej svůj. Právě od něj jsem měl ten starej, fungoval víceméně skvěle 6 let. Tak jsem si od něj objednal na doporučení vyšší řadu. Povídat si s ním je báseň. Ale pak, v kontrastu s hromadou superlativ, mi dorazil gramec, kterýmu jsem musel okamžitě vyměnit přenosku... abych zjistil, že má hejno dalších much na servis. Nechci mu nasazovat psí hlavu, předchozí jeho bastl byl v klidu a prachy mi snad vrátí, takže OK. Ale když ti pořád tlačí do hlavy, že je to "rolls royce seřízenej nad rámec továrního nastavení" se "zárukou 200 let" a "dalším servisem v roce 2030" a pak dostaneš ozdobu na skříň. Proto se poohlížím jinde :) A po novým.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam