• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HERR_FLICK: Jo, já nechci kokotit, s tím že poslech je nejlepší řešení bez ohledu na rady samozřejmě souhlasím. Ale s těma osmipalcema ne, některý z nich to zvládaj celkem v pohodě a zrovna osmipalce v JBLkách dle jejich nearfield měření nevykazují ani breakupy které bývají hlavní důvod ani jiný bordel na cháře a poslechově jsou taky dobrý. Moje zkušenost je jednoduše jiná.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    VOZKA: no, tak v prvy rade je to dany konstrukci a vlastnostmi menice samotnyho, obvzlast ten nejlevnejsi ausus v osmipalci, kterym sou tyhle skorapky osazeny, stredy jednoduse neuhraje, at mu udelas ozvucnici, jak chces, neni to jen o smerovosti, 6.5" je ma tom z fyzikalnich principu jednoduse lepe

ano, pisu, ze 8" uhrajou nizsi frekvence i neco malo pod 50hz, takze kdyz to nema pro kritictejsi poslech, ale trochu jako party speakery klido na zahradu/k filmum, tak to bude mozna i lepsi volba, sub uz fakt nebude muset resit.. to ale v beznym pokoji ani s dobrejma 6.5/7", zrovna prave sedmipalec dynaudio umi hrat uz dost nizko

jinak ano, v jeho cenove 5" adamy/gene budou nedostatecny, proto mu pisu, at si to jde poslechnout, treba ale zjisti, ze ma preferenci v cistejsim zvuku
    to tady muzeme teoretizovat jak chcem, jestli je vetsi lazo ject na chopperu, nebo motardu, ale dokud si to dotycnej neozkousi sam, tak to sou napul takovy hadani do vetru

pokud by se mu ultimatne libil zvuk tech plnohotnotnejsich v cenovce kolem cca 40, pak by se dalo i v ramci neco vymyslet z jetejch hifi

xeo4 za €550 budou stat za zvazeni
    Dynaudio Aktiv-Lautsprecher Xeo 4 in Nordrhein-Westfalen - Simmerath | Weitere Audio & Hifi Komponenten gebraucht kaufen | eBay Kleinanzeigen
    https://www.ebay-kleinanzeigen.de/...edium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android

z levnejsich s podobnou cenou co 308 hrajou lip i tyhle levny fekaly, v roztokach tez v nabidce k poslechu
    Focal Alpha 65
    https://hudebnibazar.cz/focal-alpha-65/ID343047/
    pripadne za 14 tam sou 80ky
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HERR_FLICK: To co píšeš o 6,5" vs 8" wooferech obecně platí u beden bez zvukovodů, u beden se zvukovody nutně ne a ten kompromis u LSR308 je v tomhle ohledu velmi malý. Blbé středy u 8" beden jsou dané (kromě breakupů u vyloženě levných středobasů) zpravidla tím, že okolo výhybky už 8" středobas hodně směruje, takže je "rovný" v ose poslechu ale už třeba 20° mimo osu středy hraje s poloviční hlasitostí, což dělá velký bordel v celkové odezvě v místnosti. Zvukovod umožňuje stlačit dělící frekvenci níž a srovnat směrovosti výškáče a basáku, takže k tomuhle nedochází. To je hlavní důvod, proč jsou ty JBLka tak dobré, nic moc jiného na nich není.

Druhá věc je, že když chce repráky spíš na diskošku na elektronickou hudbu, tak Genelecy ani Adamy v téhle ceně nebudou hrát dost hluboko (dynaudia neznám, tak nevím).
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    SDN33: hele bejt tebou bych vyrazil nekam, kde si to hlavne budes moct toho poslechnout osobne a vic k porovnani
    cesta nejmensiho odporu za 8k (9k funglovky) budou ty jbl 306 mkii
    Vylepšená řada monitorů JBL LSR306 MKII
    https://muzar.cz/inzerat/561/skvely-novy-model-krk-v8s4
    ale treba ti zrovna tady padne do ucha neco jineho, nech si i doporucit
    poslechni si treba genelecy, dynaudia a adamy pro porovnani (blizko tvy cebovy budou akorat 5")
    pokud by ti proti vecem treba za 30-40kkc hraly ty jbl napicu, tak jak zminil teddy, lze pomoci ojetejch hifi regalovek a zesilovace docilit celkem dobry vysledek za zlomek ceny

obecne, pro dvoupasma bejva optimalni stredobas okolo cca tech 6.5", ozkousej jak hrajou jednotlivy cenovy
    pokud honis hlavne basy a na cistejsim podani ti tolik nezalezi, tak 8" ti odvedou ok sluzbu, aniz bys musel dokupovat subwoofer
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HERR_FLICK: Nemám...dal jsem ho bráchovi. 8 až 14k.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    SDN33: napis budget.. nemas vlastne nahodou uz nakej gear, jako zesilovac?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Čau, ještě jednou já. Protože rád dávám na názory lidí, který neznám a většinou se mi to i vyplatí, ještě jednou se zeptám na nějakej pár aktivů do místnosti. Spiš na diskotéku, než na tvorbu. Ale věrnej zvuk nevadí, ba naopak. Z 99% přes to bude hnaný techno nebo elektronická hudba, takže basy rozumně nevadí. A to, jak skvěle na tom zní desky AC/DC je taky bezpředmětný. Připojení subwooferu klidně může být.

Stále nikdo nic lepšího, než to, co mi doporučil VOZKA? https://www.music-city.cz/...0253022?utm_campaign=feed&utm_medium=priceindexer&utm_source=heureka.cz

Moc díky :)
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    REFALLENONE: Teac TN-180BT?
    MAJA
    MAJA --- ---
    REFALLENONE: jo, to už jsem na něj slyšel z vícero zdrojů, že hodně bájí , chce to brát s rezervou.... jen si ty Dualy celkem asi zamiloval a tip na konkrétní model může být zajímavý. A taky neprodává jen Dual gramofony, rolls royce má i u jiných značek z nabídky :-)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    REFALLENONE: Mám s ním stejnou zkušenost: originální kus, super přenoska. A pak jsem zjistil, že originální opravdu byl, protože byl ze dvou verzí a přenoska stála za vyliž...
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    MAJA: Nj, týpek mi doporučí nějakej svůj. Právě od něj jsem měl ten starej, fungoval víceméně skvěle 6 let. Tak jsem si od něj objednal na doporučení vyšší řadu. Povídat si s ním je báseň. Ale pak, v kontrastu s hromadou superlativ, mi dorazil gramec, kterýmu jsem musel okamžitě vyměnit přenosku... abych zjistil, že má hejno dalších much na servis. Nechci mu nasazovat psí hlavu, předchozí jeho bastl byl v klidu a prachy mi snad vrátí, takže OK. Ale když ti pořád tlačí do hlavy, že je to "rolls royce seřízenej nad rámec továrního nastavení" se "zárukou 200 let" a "dalším servisem v roce 2030" a pak dostaneš ozdobu na skříň. Proto se poohlížím jinde :) A po novým.
    MAJA
    MAJA --- ---
    REFALLENONE: Nejsem úplně znalec všech gramofonů, ale IMHO trend spíš momentálně inklinuje k jednoduchým gramofonům a podle toho vypadá nabídka na trhu.

Mrkni na Hifi Klub Brno - týpek má Dualy evidentně rád a mohl by doporučit něco konkrétního.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    MAJA: Je to komplikované. Po nepovedeném transportu skončil dost poškozený, je v opravě, ale je to asi na dlooouho a moje důvěra v onoho mechanika klesá den za dnem. Takže ho vážně spíš nemám. A proto si ho rád pořídím znovu, novej stojí kolem 16ti. Ale zajímá mě, jestli někdo nemá zkušenosti s něčím srovnatelným.
    MAJA
    MAJA --- ---
    REFALLENONE: Ten Dual už nemáš ? Co je na něm špatnýho ?

Pokud funguje a chceš utrácet, tak bych šel cestou upgradu přenosky a/nebo phono předzesilovače. Za 20k bych nečekal nějaký znatelný upgrade.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    Ahoj, chystám se pořídit gramofon.
    Poloautomat do obýváku na LPčka, aby dobře hrál, měl tichej motor, zavešený šasi asi... a pak i nějakej design. Za 10 - 20 K.
    Doteď jsem měl Dual CS 505 a byl jsem nejvíc spokojenej. Takže uvažuju zas o něm, ale pochopitelně nechci slepě následovat jednu zkušenost. Máte někdo tip nebo dobrou zkušenost s jiným? Díky moc.
    (Pro-jecty jsem v té ceně našel jen manuály)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Tohle mi přijde jako moc pěkná akce na Black Friday - https://www.basys.cz/elac-cinema-5-set.html na takové to domácí TV žvýkání.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    AETHER: Nektere discmany mivaly vstup na externi napajeni. Zkus jeste hledat na Amazonu "cd player bluetooth" je toho tam vic. Nejaky Vertiplay jsem videl prodavat i u nas
    AETHER
    AETHER --- ---
    KURVADRAT: To jsem zkousela, nasla jsem jen na baterky, ale asi nebude zbyti;) dik i tak!
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    AETHER: Gugli "discman bluetooth"
    AETHER
    AETHER --- ---
    Ahoj, mám asi hodně lama dotaz, ale třeba něco takového existuje:)

Existuje nějaká CD mechanika, která se dá přes bluetooth připojit k bloetooth repráku? Je jedno, jestli bude ovládaná přes mobil nebo tlačítky, ale hledám něco malého, prostě krabičku na CD bez vlastních repráků. Varianta samozřejmě je si ta CD nagrabovat, ale pocitově to není stejný :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam